iTanalyze.com
  عبارت مورد جستجو  
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران  
Home صفحه اول آرشیو ارتباط باما درباره ما ارسال مطلب سایت های مرتبط وبلاگ نظرسنجی جستجو
adsl122.JPG
inthernet2.jpg
hkbp1rc9z204.jpg
wimax logo w.JPG
Tuesday 16 Feb 2010سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۸
058f97b44.jpg

رگولاتوري به جاي توصيه، عمل كند

علي شميراني - شركت مخابرات ايران بعد از خصوصي شدن و رفع محدوديت هاي قانوني براي حضور در بازار عرضه اينترنت پرسرعت، رسما از ورود عملي خود به اين بازار خبرداد.
بخش خصوصي نيز به سبك خاص خود، انتشار بيانيه، اطلاعيه و مصاحبه با تعدادي از رسانه ها را به عنوان ابزاري براي ابراز نگراني از انحصاري شدن احتمالي فضا و آسيب خود استفاده كرد.
از سوي ديگر ماجرا شركت مخابرات نيز در مواجهه با رسانه ها همواره تاكيد دارد كه قصد و قراري براي تهديد منافع شركت هاي خصوصي حاضر در عرصه اينترنت پرسرعت را ندارد.
ليكن همچنان مشخص نيست كه چرا طرفين و به ويژه بخش خصوصي كه سرمايه گذاري خود را در خطر مي بيند همچنان حقوق خود را از طريق داور پيش بيني شده در قانون پيگيري نمي كنند. (لااقل و بر اساس اخبار منتشره كه خبري در اين خصوص مشاهده نشده است)
از سوي ديگر به ويژه بخش خصوصي همچنان حاضر به برگزاري يك نشست خبري و طرح مسايل و دغدغه هاي خود با حضور نمايندگان رسانه ها نيز نبوده و كماكان به شكلي يكسويه مشكلات خود را مطرح مي كند.
اما در همين حين مخابرات استان فارس در رويه اي متفاوت خود ميدان داري كرده و از مدت ها قبل با برگزاري نشست هايي با شركت هاي خصوصي و نماينده سازمان تنظيم مقررات سعي در آرامش فضا و يافتن راهي براي تقسيم بازار است.
ليكن در تهران كه بزرگترين بازار خدمات اينترنتي را دارد، وضع در فضاي منسجم و هدفمندي پيش نمي رود. در اين ميان گذشته از هر نوع اختلاف نظر در برداشت و تفسير قانون، ميان بخش خصوصي و شركت مخابرات ايران، كه شايد امكان نشستن آنها بر سر ميز حل اختلافات را فراهم نمي آورد، خالي بودن نقش و جايگاه يك نهاد كاملاً مشهود است.
بر اساس قانون، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، مسوول تنظيم بازار ارتباطات و فناوري اطلاعات محسوب مي شود. ليكن اين سازمان هنوز در مقوله اخير نقش ميدان داري خود را ايفا نكرده و به نظر مي رسد بيشتر ناظر بر پيغام هاي رد و بدل شده ميان طرفين است.
كما اين كه در نشست مخابرات استان فارس با شركت هاي خصوصي، نماينده سازمان تنظيم مقررات به جاي ايفاي نقش داوري و ميزباني خود از لحني توصيه اي و تاكيدي استفاده كرده است. حال آن كه بر اساس قانون اين سازمان تنها متولي و مرجع تنظيم بازار با لحاظ منافع كاربران و عرضه كنندگان خدمات اينترنتي محسوب مي شود.
از اين رو ارايه توصيه و رهنمود به جاي ايفاي نقش موثر و قانوني سازمان رگولاتوري تامل برانگيز است. لذا جا دارد تا اين سازمان قبل از بروز هر چه بيشتر شايعات و احتمالات ايجاد فضاي انحصاري، با استفاده از اختيارات و ابزار قانوني خود، براي برون رفت از وضع موجود و تضمين منافع طرفين و كاربران اقدامات لازم را به عمل آورد.

منبع : روزنامه فناوران


نظرات خوانندگان
ارسال نظرات




(you may use HTML tags for style)

ایران
جهان
وبلاگ

 
نرم افزار
تجارت الکترونیکی
دولت الکترونیکی
بانکداری الکترونیکی
آموزش الکترونیکی
تکفا
امنیت
اینترنت
مخابرات
جامعه اطلاعاتی
رویدادها
قوانین و مقررات
 


نقل مطالب سایت باذکر منبع مجاز است