iTanalyze.com
  عبارت مورد جستجو  
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران  
Home صفحه اول آرشیو ارتباط باما درباره ما ارسال مطلب سایت های مرتبط وبلاگ نظرسنجی جستجو
adsl122.JPG
inthernet2.jpg
hkbp1rc9z204.jpg
wimax logo w.JPG
Tuesday 28 Feb 2006سه شنبه ۹ اسفند ۱۳۸۴

سيستم حواله الكترونيكي پول راه اندازی می شود

مدير كل اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي گفت: سيستم حواله الكترونيكي پول در نيمه دوم سال 85 تمامي بانكهاي كشور را به يكديگر متصل خواهد كرد.


مهران شريفي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در خصوص استقرار طرح حواله الكترونيكي پول اظهار داشت: خدمات كارتي در بانكداري الكترونيك در خود پروازها و پايانه هاي فروش اعمال مي شود و اين شبكه يكپارچه توسط مركز شتاب ايجاد شده است و در واقع مركز شتاب ارتباطي را بين شبكه تمامي بانكها برقرار كرده است.
وي تصريح كرد: پروژه ديگري كه دردست اقدام است ايجاد اين يكپارچگي درساير عمليات بانكها است و به عبارت ديگر در اين سيستم نقل و انتقال وجوه بين بانكها از طريق بانكداري الكترونيك امكان پذير مي شود.
شريفي افزود: به عنوان مثال اگر درحال حاضر كسي بخواهد پولي را از بانك خود يا بانك "الف" براي فردي ديگر در بانك ديگر حواله كند از طريق انواع چك و يا چك هاي رمزدار اينكار را انجام مي دهد و پس از دريافت چك آن را تحويل شخص ديگري مي دهد و او نيز آن را به حساب خود واريز مي كند.
مدير كل اداره پرداخت هاي بانك مركزي گفت: اما در سيستم جديدي كه به اجرا درمي آيد حواله هاي بين بانكي به شكلي سريع نقل و انتقال مي يابد.
وي در خصوص مكانيزم اجراي اين شبكه يكپارچه توضيح داد: همانگونه كه شتاب يك پل ارتباطي بين بانك ها براي عمليات مبتني بر كارت است براي يكپارچه شدن سيستم حواله پول نيز بانك مركزي ارتباط دهنده تمام بانكها خواهد بود.
شريفي تاكيد كرد: انتقال پول از بانكي به بانك ديگر بدين معنا است كه پول از طريق حساب بانكي "الف" به حساب بانك "ب" منتقل مي شود و بانك "ب" پول را تحويل صاحب آن دهد.
به گفته شريفي در اين سيستم حسابهايي كه پول در آنها جابجا مي شود نزد بانك مركزي خواهد بود و بانك "الف" بنا به درخواست مشتري به بانك مركزي دستور پرداخت مي دهد و اعلام مي كند كه اين پول به كدام حساب دركدام بانك پرداخت شود و نام ذينفع را نيز اعلام مي كند.
وي ادامه داد: دستور پرداخت به صورت الكترونيكي انجام مي شود در بانك مركزي نيز يك سيستم نرم افزاري مستقر است كه دستور پرداخت ها را مي گيرد و پول را در شبكه بانكي جابجامي كند.
شريفي گفت: بانك مركزي همچنين به بانك مقصد نيز اطلاع مي دهد صاحب پول فلان ‌شخص در فلان شعبه است.
وي اظهار داشت:‌سيستم نرم افزاري كه دستور جابجايي را از تمامي بانكها دريافت مي كند در بانك مركزي مستقر خواهد شد و تمام بانكها بايد نزد بانك مركزي حساب ريالي داشته باشند تا اين نرم افزار به وسيله اين وجوه پول را در حساب ها جابجا كند.
شريفي تاكيد كرد: نام اين نرم RTGS‌ يا نرم افزار "سيستم تسويه ريالي بين بانكي ناخالص وآني " است و طي آن بانك مركزي تسويه گر بين بانكها خواهد بود و از طريق ارايه 15 ترمينال و كانال ارتباطي به 15بانك كشور ارتباطات برقرار خواهد شد.
وي تاكيد كرد: مفهوم ناخالص نيز بدين معنا است كه عين پول درخواستي توسط بانك مركزي تسويه مي شود .
وي در باره مدت زمان انجام عمليات حواله الكترونيك پول نيز يادآور شد: بانك مركزي دستور پرداخت پول را دريافت مي كند و سيستم درهمان لحظه عمل ‌كرده و پول را جابجا مي كند.
شريفي تاكيد كرد: درحال حاضر پيمانكار خارجي طرح انتخاب شده و طبق برنامه تا نيمه دوم سال 85 طرح عملياتي مي شود.
وي گفت: انتظار ما اين است كه امكاناتي را كه اين سيستم ايجاد مي كند، جايگزين پرداخت ها به صورت چك شود.


نظرات خوانندگان
ارسال نظرات




(you may use HTML tags for style)

ایران
جهان
وبلاگ

 
نرم افزار
تجارت الکترونیکی
دولت الکترونیکی
بانکداری الکترونیکی
آموزش الکترونیکی
تکفا
امنیت
اینترنت
مخابرات
جامعه اطلاعاتی
رویدادها
قوانین و مقررات
 


نقل مطالب سایت باذکر منبع مجاز است