شهریاری: تکفا دو را پیگیری می کنیم
دبير شوراي عالي اطلاع رساني از پيگيري طرح تكفاي دو، در زمينه سياست هاي اجراي دولت الكترونيك، كه در دولت پيشين در دستور كار بود، در اين شورا خبر داد .
حجتالاسلام دكتر "حميد شهرياري" در گفتگو با ايرنا افزود: بدين منظور مطالعات نقشه راه كشور را بر اساس پروژههاي كليدي و شاخص ترسيم كردهايم و چالشهاي فناوري اطلاعات در خارج از كشور را مطالعه ميكنيم تا آنها را در ايران تكرار و تجربه نكنيم.
وي كه در غرفه ايرنا در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها حضور يافته بود، گفت: در دولت سابق تفاهم نامهاي با يك مشاور خارجي در زمينه پرورش دادهها براي طرح تكفاي دو بسته بودند كه به دليل تاخير در اجراي تعهدات با اين مشاور چالشهايي پيش آمد و ما در حال گرفتن مشاور خارجي جديدي هستيم.
دكتر شهرياري از آنچه كاستي در توجه مسئولان اجرايي به اين شورا ناميد، گلايه داشت و گفت: بر اين باوريم كه بايد توجه به حوزه فناوري اطلاعات در دو سال گذشته بيشتر ميبود، زيرا فناوري اطلاعات يكي از بنيادهاي دستيابي كشور به توسعه پايدار است و بدون توجه به آن برنامههاي دولتهاي سابق براي توسعه محقق نميشود.
دبير شوراي عالي اطلاع رساني ادامه داد: ما فقط طرح ميدهيم و نقش مشاور داريم و سياستها را در حوزه فناوري اطلاعات اعلام ميكنيم و اجراي طرحها بر عهده مسئولان اجرايي است.
وي در عين حال گفت: حدود دو ماهي است كه توجهي به اين مهم شده كه تجلي آن توجه ستاد تبصره ۱۳دولت به فناوري اطلاعات است و آقاي محرابيان مسئول اين ستاد و سرپرست وزارت صنايع ، مرا مامور پيگيري چگونگي پيشرفت دولت الكترونيك در كشور كرده است.
شهرياري همچنين گفت: ادغام شوراهاي موازي كه در جلسه هيات دولت مطرح شد، در دو سطح پيش ميرود كه نخستين آنها پيشنهاد ادغام ۱۲شورا در شوراي واحد عالي آموزش و پژوهش و فناوري است كه دولت آن را طرح كرده و بر روي آن كار كارشناسي كافي نشده و ديگري ادغام ۴شوراي در حوزه فناوري ارتباطات و اطلاعات شامل شوراهاي عالي اطلاع رساني، فناوري اطلاعات، انفورماتيك و "افتا " در هم است كه ما آن را طرح كردهايم .
به گفته وي، به رغم مخالفتهاي موجود، طرح به مجلس رفته و اين نهاد معتقد است كه بايد با دقت بيشتري كامل شود و بخشهاي مختلف آن با هم سنخيت يابد.
شهرياري در پاسخ به تاثير نمايشگاه مطبوعات در ارتقاي فن روزنامهنگاري در ايران گفت: يكي از كارهاي ضروري در كشور، ارتقاي سطح رسانههاست زيرا فنون و راهبردهاي ارتباطات و روزنامه نگاري در جهان در سطوح مختلف ، داراي اشكال جديد و پيچيده شده است.
وي افزود: با اين نگاه نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها چه در كميت و كيفيت در اين امر موثر است زيرا هم جوانها را ترغيب به آغاز و يا ارتقاي حرفهاشان ميكند و هم تجارب قديميها را در اختيار آنان ميگذارد و اين تعامل بين نو و كهن دست مايههاي شكلگيري رسانههاي جديد را شكل خواهد داد.
به گفته دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، نوع حضور متفاوت و پيشرفت علم و فناوري رسانه در اين دوره از نمايشگاه در قياس با دوره پيشين گواه اين مدعاست .