ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تکذیب کافی نیست

| شنبه, ۳ دی ۱۳۹۰، ۰۳:۴۷ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - روز سه‌شنبه خبری در صدر بخش اقتصادی رسانه‌های کشور قرار گرفت مبنی بر این که "مراودات تجاری ایران و امارات قطع شد." دقایقی بعد اما واکنش‌ها به این خبر آغاز شد، اداره کل اطلاعات وزارت امور خارجه به شکلی کوتاه موضوع را تکذیب کرد و ماجرای عدم ثبت سفارشات را بروز یک نقص فنی اعلام کرد. معاون اول رییس جمهور نیز در واکنش به این موضوع که گویی از روزهای قبل‌تر زمینه‌های آن در حال شکل‌گیری بوده است، خطاب به اماراتی‌ها گفت: "به مسوولان این کشور تذکر دادیم که زیر بار فشار آمریکا نروند چرا که به صلاح‌شان نیست."

اما این خبر به حدی مهم بود که فردای آن روز به عنوان تیتر یک یا تیتر صفحه نخست تمام رسانه‌های مکتوب ایران تبدیل شد. بر اساس آمار و اطلاعات منتشره حجم کل تجارت ایران و امارات متحده عربی 32 درصد بوده و این کشور شریک اول تجاری ایران محسوب می شود. منابع خبری سطح رابطه شریک اول تجاری ایران را رقمی بالغ بر 100 میلیارد دلار در سال ارزیابی کرده‌اند.

اگرچه واکنش‌ها و تکذیبیه‌ها پیرامون خبر مذکور همچنان ادامه دارد، اما با توجه به جایگاه امارات متحده عربی و وابستگی بخش اعظم بازار موبایل و کامپیوتر ایران به واردات از این کشور، زمینه برای سودجویی آغاز شد. نوسان‌های بازار ارز از یک سو و خبر مذکور از سوی دیگر کافی بود تا منابع خبری از آغاز احتکار و عدم عرضه محصولات از سوی برخی سودجو خبر بدهند. رفتارشناسی برخی از فعالان بازار کامپیوتر و موبایل نشان می‌دهد که ایشان به محض کسب خبر از هر اتفاقی در آنسوی مرز، سواستفاه خود را از شرایط می‌کنند، اما حالا که سخن از امارات است که فبهالمراد!

اگرچه آگاهان در شرایطی از این دست به خریداران توصیه می‌کنند که از خریدهای غیر ضروری به منظور کاهش التهابات و رفع زمینه‌های سودجویی پرهیز کنند، اما به نظر می‌رسد در چنین مواقعی دستگاه‌های نظارتی نیز می‌بایست به شکل ویژه به کنترل بازار بپردازند.

این که سرنوشت مراودات تجاری ایران و امارات متحده عربی در نهایت به کجا می‌رسد و مسوولان بازرگانی کشور در صدد طراحی مسیرهای جدید و جایگزین واردات هستند، موضوعیست که در روزهای آتی احتمالاً روشن‌تر خواهد شد، اما آنچه که از هم اکنون روشن شده این است که به هر تقدیر تکذیب به تنهایی کافی نیست. اثرات روانی ماجرای مذکور کار خود را کرده و حفظ ثبات بازار حداقل در حوزه موبایل و کامپیوتر تدابیر دیگری را از سوی مسوولان امر و البته خریداران طلب می‌کند.
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۰/۱۰/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">