راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی فیلترینگ
پایگاه مرکزی فیلترینگ ایران با قابلیت شناسایی کاربران اینترنت و ذخیرهی تمام مراجعات آنها به سایتها، طی روزهای آینده فعالیت خود را بهطور آزمایشی آغاز خواهد کرد.
به گزارش (ایسنا)، طبق اعلام، این مرکز بهمنظور یکسانسازی فیلترینگ سایتهای غیرمجاز در سراسر کشور و بومیسازی نرمافزار آن، که سالانه نزدیک به 500 هزار دلار صرفهجویی ارزی برای کشور دارد، راهاندازی میشود.
مرحلهی آزمایشی بانک اطلاعاتی فیلترینگ پس از نصب کامل تجهیزات در شهرهای تهران، شیراز، مشهد، تبریز و اهواز و دو مرکز ICP پرظرفیت و هشت مرکز کمظرفیت تا دو هفتهی آینده آغاز میشود و حداکثر تا دو ماه آینده فیلترینگ سایتهای غیرمجاز در سراسر کشور تنها توسط این مرکز صورت خواهد گرفت.
تجهیزات این مرکز از چهار بخش کنترل ترافیک کل شبکه، ربات جستوجوگر، سیستم مدیریت و پشتیبانی از مشتری تشکیل شده و سیستم بانک اطلاعاتی آن از دو هزار کلمهی کلیدی پشتیبانی میکند.
نرمافزار این پایگاه علاوه بر سرویسدهی در بیش از 300 نقطه، توانایی پشتیبانی زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، روسی، اسپانیایی، ایتالیایی و ترکی با الگوریتمهای مختلف را دارد.
همچنین ربات جستوجوگر پایگاه، برخلاف نرمافزارهای خارجی فعلی، توانایی وارد کردن کلمات و URLهای جدید را در CATEGORYهای مربوط (طبقات مخصوص) مطابق با فرهنگ بومی مناطق مختلف دارد و همچنین بهطور نامحدود CATEGORY جدید به دیتابیس این مرکز میتوان اضافه کرد.
یکی از ویژگیهای پایگاه مرکزی فیلترینگ این است که کلمات سیاه، خاکستری و سفید را تفکیک میکند، که کلمات لیست سیاه به طور اتوماتیک توسط نرمافزار شناسایی و سایت مورد نظر فیلتر میشود و فیلتر شدن سایتهایی که کلمات لیست خاکستری در آنها قرار دارد، به نظر اپراتورهای متخصص که در زمینهی پزشکی، علمی و اجتماعی تشکیل شدهاند، بستگی دارد.
در صورت تغییر در محتوای سایتهای غیر مجاز، نرمافزار بهطور اتوماتیک اسامی سایتهای مورد نظر را در لیست خاکستری قرار میدهد.
نرمافزار بانک اطلاعاتی فیلترینگ قابلیت حذف و اضافه کردن IP سایتهای غیرمجاز، کلمات و URLهای آنها را به دتیابیس بهصورت دستی و اتوماتیک را دارد.
یکی از مهمترین ویژگی پایگاه مرکزی فیلترینگ این است که کاربران اینترنت را از روی IP آدرس شناسایی و تمام مراجعات آنها را به سایت غیرمجاز و معمولی در دیتابیس خود ذخیره کرده و ازسوی مدیریت شبکه و اپراتورهای آن قابل استخراج است.
سایر سیستمهای فیلترینگ داخلی نیز تحت پروتکل مشخصی میتوانند از طریق این پایگاه بهروز شوند. ربات جستوجوگر این سیستم نیز بین دو تا پنج روز تمام فیلترشکنها را شناسایی و مسدود میکند.
رضا رشیدی - مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه مرحلهی آزمایشی این طرح در دو هفتهی آینده به بهرهبرداری میرسد، اظهار داشت: این مرکز تنها برای فیلترینگ سایتهای غیرمجاز به کارگرفته میشود و هدف اصلی ما از راهاندازی پایگاه، بومیسازی این تکنولوژی است.
- ۸۵/۰۲/۰۸