رد پای سایبری امارات در قتل خاشقچی
گوشی همسر جمال خاشقچی چند ماه قبل از قتل وی توسط مقامات امنیتی امارات و از طریق جاسوسافزار اسرائیلی پگاسوس هک شده بود.
به گزارش سایبربان؛ به نوشته واشنگتنپست، برنامه جاسوسی پگاسوس بعد از بازجویی از حنان العتر همسر مصری جمال خاشقچی توسط نیروهای امنیتی فرودگاه دبی چند ماه قبل از مرگ و قطعهقطعه کردن جسد این روزنامهنگار منتقد سعودی در اکتبر ۲۰۱۸ روی تلفن حنان العتر نصب شده بود.
در این گزارش آمده، افشای این اطلاعات جزئی از تحقیق مستمری است که سازمان روزنامهنگاری شامل مؤسسات خبری است که در برنامه پگاسوس برنامهریزی میکند، برنامهای که از سوی شرکت ان اس او اسرائیل به دولتها فروخته شده و برای نظارت بر خبرنگاران، سیاستمداران و فعالان حقوق بشر استفاده شد.
شرکت ان اس او اعلام کرد، دلیلی برای استفاده از برنامههای جاسوسی برای هدفگیری العتر وجود ندارد؛ اما بررسی تلفن او که توسط بیل مارزاک از گروه تحقیقات امنیت سایبری Citizen Lab، انجام داده، نشان داد که این برنامه بهصورت دستی روی تلفن العتر در حین بازداشتش از سوی مقامات امارات در آوریل ۲۰۱۸ نصب شده است.
گروه تحقیقاتی Citizen Lab اعلام کرد، عملیات جاسوسی از سوی مزدور دولت امارات انجام شده است.
جمال خاشقچی ماهها قبل از مرگش و پیش از آنکه بخواهد با خدیجه جنگیز در ترکیه نامزد کند، در آمریکا هم با یک مهماندار هواپیما ازدواج کرده بود.
خاشقچی هرگز ازدواج خود را با "حنان العتر"، مهماندار مصری که برای هواپیمایی امارات کار میکرده در آمریکا ثبت نکرد؛ اما یک جفت انگشتر به قیمت ۱۵۰۰ پوند (۲۰۰۰ دلار) خریداری کرده بود. رسید حلقهها را خانم العتر هنوز هم نگهداری میکند.
العتر به یاهو نیوز گفته بود که چگونه این زوج ۹ سال قبل از عروسی در کنفرانسی در دبی با هم ملاقات کرده بودند. آنها شماره تلفن رد و بدل کردند و با هم در تماس بودند و عکس و فیلم و اشعار عربی مورد علاقهشان را به اشتراک میگذاشتند.
حنان العتر در مراسمی مذهبی در واشنگتن و در ژوئن ۲۰۱۸ با خاشقچی و درست چند ماه پیش از قتل وی در کنسولگری عربستان در استانبول، ازدواج کرد. ازدواج آنها رسماً ثبت نشده و خاشقچی این ازدواج را از خدیجه جنگیز، نامزد ترکیهای خود مخفی نگه داشته بود.
جنجال نرمافزار جاسوسی پگاسوس پس از انتشار گزارشی از سوی چندین رسانه جهانی در مورد نفوذ این نرمافزار جاسوسی به تلفنهای همراه چندین فعال سیاسی، خبرنگار و مقام سیاسی در جهان آغاز شد.
تحقیقات جامع بیش از ۱۷ سازمان خبری نشان داد که از نرمافزار جاسوسی موسوم به "پگاسوس" ساخت شرکت فناوری صهیونیستی "ان اس او" برای جاسوسی از گوشیهای همراه صدها خبرنگار، فعال سیاسی و اجتماعی و همچنین سیاستمدار در سرتاسر جهان استفاده شده است.
طبق گزارش "سی ان بیسی" یک از شخصیتهای مهم که گوشی او توسط این نرمافزار جاسوسی هک شده است، نامزد جمال خاشقچی است که توسط عاملان حکومت سعودی در سال ۲۰۱۸ به قتل رسید.
کشورهایی که بیشترین استفاده را از این نرمافزار انجام دادهاند شامل آذربایجان، بحرین، مجارستان، هند، قزاقستان، مکزیک، مراکش، رواندا، عربستان سعودی و امارات میشوند.
یکی از شناختهشدهترین منتقدان حکومت عربستان سعودی جمال خاشقچی روزنامهنگار عربستانی بود که به دست عوامل بن سلمان در کنسولگری این کشور در ترکیه به شکل فجیعی به قتل رسید.
- ۰۰/۱۰/۰۱