ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شلیک مروجان پوچی از تونل شهرت

| شنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶ ق.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - کلاهبرداری قدمتی به اندازه تاریخ دارد. بسیاری از مردم تصور می‌کنند کلاهبرداران صرفا افرادی هستند که با ترفندهای متعدد، پول آنها را به سرقت می‌برند.

داستان معروف یک روستای کوچک و کسی که نام مار را می‌نوشت و کسی که عکسش را می‌کشید، همه شنیده‌اند و در نهایت اهالی آن روستا، معلمی که نام مار را می‌نوشت و قصد داشت سواد به آنها بیاموزد، فریبکار دانسته و با چوب و چماق از روستای خود بیرون راندند.

حالا دوره زمانه تغییر کرده و ما عضوی از دهکده جهانی (اینترنت) شده‌ایم و به واسطه پیشرفتِ تکنیک‌ها و ادوات فناوری‌، مقیاس کار کلاهبرداران هم بسیار بزرگتر شده است.

اما در کنار کلاهبرداران سابق که پول و مال مردم را سرقت می‌کردند، حالا با طیف گسترده‌ای از کلاهبردارانی مواجه هستیم که به دنبال سرقتِ فکر، اندیشه، فرهنگ، سلیقه، امید، آرزو و آینده مردم هستند. به این ترتیب است که مدتی است کلاهبرداران را در هر لباس و جایگاهی می‌توان یافت.

این روزها شاهد واکنش‌های تند و گسترده در فضای مجازی به افرادی هستیم که با کمترین استعداد و توانایی درصدد کسب شهرت و موفقیت‌های کاذب هستند. تکیه این قبیل افراد عمدتا به قدرت یا ثروت است و تقریبا هر چیزی از مدرک تحصیلی و موقعیت شغلی گرفته تا شهرت را خریداری می‌کنند. اگرچه شاید بتوان شهرت را خرید، اما محبوبیت را نه.

برای این قبیل افراد اما یک مسیری فراهم است که من به آن "تونلِ شهرت کاذب" می‌گویم. بدنه این تونل که البته از مدت‌ها قبل شکل گرفته‌ است، شامل برخی برنامه‌های پرمخاطب تلویزیونی، انبوهی از رسانه‌های آفلاین و آنلاینِ پرمخاطب و در نهایت شبکه‌های اجتماعی است که همه به نوعی به یکجا وصل بوده و همچون کمربندی طیف گسترده‌ای از مخاطبان را در خود جمع کرده‌اند و کارشان تولید یکشبه افراد فاقد استعداد در سپهر  مدیریتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، هنری و اجتماعی کشور، و شلیک و تحمیل آنها به جامعه است.

البته که مالکان "تونلِ شهرت کاذب"، این تونل را صرفا با هدف سطحی و کسب درآمد طراحی نکرده‌اند و خروجی‌های این مسیر عمدتا در خدمت اهداف گسترده و متنوع ایشان از کسب قدرت گرفته تا ترویج جهل، ابتذال، پوچی و از همه مهمتر فراموشی و هدایت افکار عمومی و جامعه را در برمی‌گیرد.

به همین جهت است که در کنار هجوم مروجان ابتذال فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، شاهد ظهور یکشبه مسوولانی در بخش‌های مختلف کشور هستیم که به جای پیاده‌سازی اهداف و آرمان‌های کلان و مهم حوزه فعالیت خود، در اقدامی که به آن رفتارهای پوپولیستی می‌گویند، تلاش می‌کنند تا با استفاده از این کمربند ارتباطی، بخشی از افکار عمومی را به ابتذال، جهل و پوچی بکشانند.

خبر بد اینکه متاسفانه "تونل شهرت کاذب" تاکنون عملکرد موفقی داشته است و طبق برنامه پیش می‌رود. مراقب باشید تا در این کمربند گرفتار نشوید.(منبع:فناوران)

  • ۹۷/۱۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">