طرح سایبری ایران؛ ۲۰۰ حمله با هدف ترور مقامات اسرائیلی
شاباک یا شینبت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) مدعی شد ایران طی ماههای اخیر، حدود ۲۰۰ حمله سایبری با هدف ترور مقامات ارشد اسرائیلی و شخصیتهای عمومی انجام داده است و این حملات، بخشی از مرحله اولیه یک عملیات ترور برنامهریزیشده بودند.
گزارش رسانه اسرائیلی «کلکالیست» (Calcalistech)، روزنامه مالی پیشرو در اسرائیل، که در سالهای اخیر، فاصله خود را با دو رقیبش یعنی «دِ مارکر» و «گلوبز» افزایش داده، حاکی است از زمان حملات حماس در ۷ اکتبر، ایران و گروههای نیابتی آن، فعالیتهای سایبری گسترده علیه اهداف اسرائیلی انجام دادهاند. این اقدامات با هدف اخلال در زیرساختهای حیاتی، استخراج اطلاعات حساس از نهادهای غیرنظامی و امنیتی و نیز ایجاد ترس، وحشت و تفرقه در بین افکار عمومی از طریق انتشار اطلاعات گمراهکننده در شبکههای اجتماعی، صورت گرفته است.
عملیات فاششده توسط شاباک، بیانگر حملات سایبری با اهداف متفاوت است. این اقدامات به عنوان گامهای اولیه برای اجرای نقشههای پیچیدهتر به منظور ترور گسترده در خاک اسرائیل طراحی شده بود. به ادعای شاباک، ایران از یک کمپین فیشینگ برای هدف قرار دادن مقامات ارشد امنیتی، سیاستمداران، دانشگاهیان، رسانهایها، روزنامهنگاران و دیگر شهروندان در ماههای اخیر استفاده کرده است.
بر اساس این گزارش، مهاجمان تلاش داشتند با نفوذ به رایانهها، گوشیهای هوشمند و حسابهای ایمیل قربانیان، اطلاعات شخصی مانند آدرسهای فیزیکی، روابط اجتماعی و مکانهای موردعلاقه آنان را استخراج کنند. هدف نهایی مهاجمان، نه تنها جمعآوری اطلاعات، بلکه استفاده از آن برای برنامهریزی عملیات ترور از طریق تیمهایی بود که توسط ایران در داخل اسرائیل جذب شده بودند. طی ماههای اخیر، شاباک و پلیس اسرائیل، ۹ مورد جداگانه از استخدام اسرائیلیها توسط ایران برای انجام ماموریتهای مختلف را کشف کردهاند.
شاباک حدود ۲۰۰ تلاش برای حمله را شناسایی کرده است. هکرهای ایرانی، معمولا از طریق پیامهای شخصی در واتساپ، تلگرام یا ایمیل، به قربانیان نزدیک شده و داستانهای جعلی متناسب با فعالیتهای حرفهای یا شخصی آنان ارائه میدادند.
هدف این پیامها، متقاعد کردن قربانیان برای دانلود یک برنامه مخرب روی دستگاههایشان بود که به مهاجمان اجازه دسترسی به رایانه یا گوشیهای هوشمند را میداد یا آنان را به سایتهای جعلی که شبیه سرویسهای ایمیل معتبر طراحی شده بودند، هدایت میکرد. در این سایتهای جعلی، قربانیان ممکن بود به طور ناخواسته، اطلاعات حساب ایمیل شخصی یا کاری خود را وارد کنند. این اقدامات به مهاجمان امکان میداد به حسابهای ایمیل یا دستگاههای قربانیان نفوذ کرده و به اطلاعات ذخیرهشده دسترسی پیدا کنند.
شاباک پس از شناسایی این کمپین و انجام تحقیقات جامع، افراد هدفگذاریشده توسط ایران را شناسایی و آنان را از این حملات مطلع کرد.
یکی از مقامات شاباک در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: «این، یک تهدیدی جدی دیگر، در کمپین مداوم حمله ایران علیه اسرائیل است که هدف آن، اجرای عملیات ترور است. از عموم مردم میخواهیم هوشیار باشند، زیرا این حملات سایبری، غالبا از طریق آگاهی، احتیاط و رفتار صحیح آنلاین، قابل پیشگیری است. شاباک با هماهنگی نهادهای امنیتی اسرائیل به شناسایی فعالیتهای ایران و خنثیسازی فعال آنها ادامه خواهد داد.» (منبع:عصرارتباط)