ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ماجرای احراز هویت کاربران اینترنت چیست؟

| دوشنبه, ۱۷ آذر ۱۳۹۳، ۰۲:۳۶ ب.ظ | ۱ نظر

وزیر ارتباطات اخیرا اعلام کرده در آینده هیچ کاربر اینترنتی با هویت غیر معلوم نخواهیم داشت.

واعظی گفت: تمام کاربران اینترنتی ما باید هویتی مستقل داشته باشند و این کار توسط دستگاه یا ماشینی انجام می شود و براین اساس افراد می دانند که در استفاده از ابزارهای الکترونیکی در طرف دیگر شناخته شده هستند.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که اگر قرار است هویت افراد در شبکه شناسایی شود چه تضمینی وجود دارد که وارد حریم خصوصی نشوید؟، گفت: اسم داشتن افراد جزو حریم خصوصی نیست و لذا به نحوه کار و حریم خصوصی وارد نمی شویم اما هویت افراد را مشخص می کنیم.

او ادامه داد: ماشین هویتش در رانندگی معلوم است. حقوق شهروندی شعار دولت است و به هیچ عنوان نمی توانیم ورود به حوزه حریم خصوصی کنیم.

وی در پایان گفته: اگر می خواستیم در حریم خصوصی وارد شویم، اعلام نمی کردیم می خواهیم چنین کاری را انجام دهیم اما در حال انجام کارهای فنی هویت سنجی هستیم.

این موضوع دقیقا چیزی شبیه به اینترنت ملی است که نزدیک به ده سال قبل مطرح شده و بعد از ده سال هنوز هم مبهم است. به عبارت دیگر هنوز هم کاربران با ابعاد شبکه ملی اطلاعات آشنا نیستند و به درستی اعلام نشده این طرح در چه مرحله‌ای است و سرانجام نهایی آن چه خواهد بود.

در این میان بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی هنوز هم ایجاد شبکه ملی اطلاعات را مقدمه قطع اینترنت کشور میدانند. اما موضوع احراز هویت کاربران اینترنتی نیز از جمله مواردی است که زمزمه‌های نگرانی آن در رسانه‌های مختلف در حال شنیدن است. وزارت ارتباطات دست به اجرای طرح دیگری زده که اگرچه جزییات آن هنوز روشن نیست اما موجب ایجاد نگرانی در بسیاری از کاربران اینترنت شده است.

به راستی این که هویت کاربری مشخص شود به منزله امکان ورود به حریم شخصی آن فرد و شنود اینترنتی آن وجود ندارد؟ اگر قصد ورود به حریم شخصی نیست چه نیازی به احراز هویت است؟ احتمالا قصد و هدف جلوگیری از تخلفات احتمالی و هویت نامعلوم کاربران است اما بافیلترشکن‌ها چه خواهد شد؟ آیا احراز هویت کاربران تنها برای استفاده از شبکه ملی اطلاعات است؟ به هر حال پرسش‌های زیاد بی پاسخی در اذهان عمومی در حال شکل گرفتن است.(منبع:موبنا)

  • ۹۳/۰۹/۱۷

نظرات  (۱)

خوب این کار الان توسط اغلب شرکت های اینترنتی انجام می شود و یوزر نیم و پسورد که در مودم تنظیم می شود غیز از این هست که تمام افراد شناسایی شده و آدرس محل سکونت در اختیار شرکت ارائه هنده هست .

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">