نخبگان متولی ایجاد مرکز ملی ابر رایانه
بنیاد نخبگان معاونت علمی ریاست جمهوری متولی امر ایجاد مراکز ملی ابر رایانه در سطح کشور شد.
دکتر بهمن جوادی، مسؤول مرکز تحقیقات پردازشهای فوق سریع دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر بررسی طرح ایجاد مرکز ملی ابر رایانه در کشور از نظر مالی و مدیریتی در اواسط تابستان جاری به پایان رسیده و نهایی شده است.
وی ادامه داد: قرار بر این است که ابتدا در تهران و بعد در شهرهای مختلف 5 مرکز ملی ابر رایانه ایجاد شود و بنیاد نخبگان کشور هم به مدت سه سال مدیریت این مراکز را برعهده داشته باشد، البته بعد از این مدت مجدداً برای مدیریت و تاسیس مراکز دیگر در کشور تصمیمگیری خواهد شد.
دکتر جوادی خاطر نشان کرد: این طرح به دلیل نیاز کشور و اهمیت فوقالعادهای که دارد باید سریعتر آغاز شود، همچنین که تاکنون بودجه قابل توجهی هم از سوی دولت به آن اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: متاسفانه در این امر تنها زمان طرح و ارسال نظرات (دی ماه سال 86) مشخص شده بود ولی چگونگی ساخت، زمان شروع کار و نگاه متولیان مشخص نشده است.
مسؤول مرکز تحقیقات پردازشهای فوق سریع دانشگاه امیرکبیر در ادامه سخنان خود به ساخت سیستم پردازش فوق سریع با سرعت چند تریلیون (10 به توان 12 ) عمل در ثانیه و قابل با مقایسه ابررایانههای جهانی در این مرکز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ما در صدد جذب بودجه دولتی و سرمایهگذاری این بخش هستیم، چرا که در بحث اقتصادی توان بخش خصوصی به میزانی نیست که بتواند از عهده چنین سرمایهگذاری کلان و بنیادی بر بیاید.
وی افزود: مسؤولین و متولیان امور علمی کشور باید به همه ابعاد این حوزه به صورت یکسانی توجه کنند تا همه افراد با یک دلگرمی به کار خود مشغول شوند.
دکتر جوادی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسؤولین به این حوزه اضافه کرد: ما در کشور نیروهای متخصصی داریم و واقعاًٌ حیف است که این نیروها به دلیل بیتوجهی برخی از مسؤولین از این حوزه خارج شوند.
- ۸۷/۰۷/۱۵