ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نهادینه کردن استانداردهای دیجیتال در مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه سلامت در راستای الکترونیکی کردن خدمات صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوه یوسفی مشاور علمی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در این زمینه توضیحاتی ارائه داد و افزود: بیش از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا از تصاویر دیجیتال استفاده می‌کنند و این موضوع  عملا بیانگر عدم ارزش تشخیص  فیلم رادیوگرافی در این مقطع است و طبیعتا در یک پروسه زمانی می بایست رویه تغییر کرده و  تصاویر دیجیتال جایگزین آن شود.

وی ادامه داد: سال ۱۹۷۰ میلادی سی تی اسکن و سال ۱۹۸۲ ام آر آی وارد جهان پزشکی شد به نحوی که تا سال ۱۹۹۳ تمام کشورها از فیلم رادیوگرافی استفاده می کردند که با ورود استاندارد جهانی دایکام، پزشکان دیگر با استفاده از خدمات دیجیتال اقدامات تشخیصی خود را انجام دادند.یوسفی با بیان اینکه در این روش، فیلم رادیوگرافی حذف و تصاویر دیجیتال در قالب استاندارد جهانی دایکام که نوعی فرمت و فایل تصویری است پردازش می‌شود، گفت: به دلیل گران شدن فیلم رادیوگرافی برخی مراکز مجبور به استفاده از ابزارهایی شدند که درآن استانداردهای دایکام رعایت نشده بود. این تغییر به دانش نیاز دارد که خوشبختانه از دی ماه سال گذشته دوره‌های آموزشی در سازمان بیمه سلامت برگزارشد تا پس از پایلوت در کشور اجرا شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر برای اولین بار سازمان بیمه سلامت قصد دارد در غالب استانداردها عمل کند. بنابراین به کسب این دانش نیاز دارد تا در قالب نرم افزار، خدمات نظارتی بر این روند داشته باشد.
مشاور علمی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره اینکه ۷۵ درصد آموزش‌ دایکام در جهان به سایر کشورها توسط آمریکا انجام می‌شود، گفت: همچنین ۲۰ درصد آموزش توسط آلمان و ۵ درصد توسط انگلیس انجام می‌شود. این در حالی است که برای  اولین بار در کشور بدون وابستگی به هیچ کشوری این پروتکل از زمستان سال ۹۶ آغاز شده و در این مدت به موفقیت‌های بسیاری دست یافته است.

وی با بیان اینکه تصاویر دیجیتال اثر بسیاری در تشخیص دقیق درمان بیماری‌ها نسبت به فیلم رادیوگرافی دارد، افزود: در پروسه دیجیتال تصویر سه بعدی می‌شود ولی در فیلم رادیوگرافی این امکانات وجود ندارد. همچنین گزارش‌ها به قالب ساختار یافته تبدیل می‌شود. در این روش پزشک به طور دقیق مشخص می‌کند که چه نتیجه‌ای از دید تشخیصی گرفته و اما و اگری معنا ندارد.

یوسفی ادامه داد: ۲۵ سال است که دنیا به این سمت حرکت کرده است. چشم انسان قادر به مشاهده ۱۰۰ لایه از تصاویر خاکستری رادیولوژی است ولی یک مانیتور تشخیصی ۴ هزار و ۹۶ حالت را می‌بیند بنابراین وقتی از نرم افزار استفاده شود تمام حالت‌های تشخیصی در خدمت پزشک قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ کارخانه‌ای دیگر فیلم رادیوگرافی تولید نخواهد کرد، گفت: فیلم رادیوگرافی علاوه بر نیترات نقره که دارای هزینه بسیاری است به محیط زیست آسیب می‌رساند بنابراین در هر صورت مجبور می شویم که این اقدام را در کشور انجام دهیم. مهم این است که یک سازمان با شجاعت اقدام به این تغییر کرد و تشخیص داد که باید دانش آن را داشته باشد.
مشاور علمی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه تاکنون کلاس های آموزشی ارزشمندی در زمینه دایکام برگزار شده و این اقدام به مرحله عملیاتی رسیده است، بیان کرد: شاهد خواهید بود که بیمه سلامت در کشور اولین سازمانی خواهد بود که دریافت گزارش‌ها و حذف اسناد کاغذی را براساس استاندارهای دیجیتال در مراکز درمانی طرف قرارداد نهادینه می‌کند.
وی افزود: تحقق این موضوع می‌تواند زمینه پیاده‌سازی اجرای الکترونیکی کردن ارائه خدمات و اجرای گایدلاین‌های تشخیصی درمانی را فراهم کند.

یوسفی گفت: این اقدام تنها به فیلم رادیوگرافی محدود نمی‌شود بلکه در زمینه تصویر برداری دیجیتال ۳۰ گروه پزشکی است که مهمترین آن پاتولوژی است. بیش از ۶۰ درصد تصویر دیجیتال پزشکی پاتولوژی و ۳۰ درصد دیگر مربوط به گروه ام ارآی، سی تی اسکن، رادیولوژی و انژیوگرافی هستند. اولین اقدامی که قصد داریم انجام دهیم این است که استانداردها در پاتولوژی و تصویربرداری را پیاده کنیم. فضای تشخیص از خدمات دیجیتال استفاده می‌کند و خدمات وقتی معنادار می شود که نرم افزار در خدمت آن باشد.
مشاور علمی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌ها بر اقدامات انجام شده تاثیر خواهد داشت، بیان کرد: خوشبختانه تمام پروسه هایی که از نظر نرم افزاری، ساختارهایی که نیاز است در سازمان تولید می شود و به کمک هیچ کشوری نیاز نداریم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">