ایرانمخابرات

مخابرات بورس را تکان داد

در آستانه عرضه سهام همراه اول در بورس، سهام شرکت مخابرات افزایش چشم گیری پیدا کرد به طوری که امروز سهام شرکت مخابرات تاثیر ۹۶ واحدی روی شاخص کل بورس گذاشت و این متغیر مهم بازار را پس از مدت‌ها به نیمه ۱۸ هزار واحد رساند. به گزارش (ایسنا) در جریان معاملات امروز تالار شیشه‌ای، …

در آستانه عرضه سهام همراه اول در بورس، سهام شرکت مخابرات افزایش چشم گیری پیدا کرد به طوری که امروز سهام شرکت مخابرات تاثیر ۹۶ واحدی روی شاخص کل بورس گذاشت و این متغیر مهم بازار را پس از مدت‌ها به نیمه ۱۸ هزار واحد رساند.

به گزارش (ایسنا) در جریان معاملات امروز تالار شیشه‌ای، شاخص کل بورس پس از مدت‌ها رکود و تردید ۱۳۸ واحد رشد کرد و به عدد ۱۸ هزار و ۴۲۷ واحد رسید. این افزایش ۱۳۸ واحدی شاخص کل بورس به مدد عرضه سهام همراه اول در فرابورس و تاثیر آن در افزایش قیمت شرکت مخابرات و استقبال سرمایه گذران حقیقی و حقوقی بازار به خریداری “اخابر” است.

در آستانه عرضه سهام عمراه اول در فرابورس، سهام مخابرات که روز گذشته به قیمت ۲۷۰ تومان رسیده بود، امروز در قیمت ۲۸۰ تومان معامله شد و افزایش قیمت سهام این شرکت تاثیر ۹۶ واحدی در شاخص کل بورس گذاشت.
* عرضه ۱۰ درصد همراه اول، تاثیر ۱۰ درصدی در سود مخابرات دارد

بر این اساس عظیم ثابت ـ کارگزار بورس اوراق بهادار ـ در گفت‌وگو با ایسنا به تاثیر عرضه سهام به همراه اول در شرکت مخابرات و افزایش قیمت سهام این شرکت، اشاره کرد و گفت: بحث‌های متفرقه‌ای در مورد سهام همراه اول وجود دارد، به طوری که بر اساس یک فرضیه هر میزان از سهام همراه اول که واگذار می شود به همان میزان در سودآوری آینده مخابرات اثر منفی می‌تواند داشته باشد.

وی افزود: بر اساس این فرضیه چون همراه اول سودآورترین شرکت زیر مجموعه مخابرات است، اگر ۱۰ درصد از سهام این شرکت واگذار شود، به اندازه ۱۰ درصد در سودآوری مخابرات اثر گذار خواهد بود ولی از طرف دیگر باید دید سهام همراه اول با چه P/E قرار است عرضه شود.

وی توضیح داد: اگر قرار باشد که سهام همراه اول با P/E بالا عرضه شود، این امر می‌تواند NAV مخابرات را افزایش دهد در این صورت مخابرات می‌تواند رشد کند ولی اگر سهام همراه اول با P/E پایین تر از هشت واحد عرضه شود برای شرکت مخابرات مناسب نخواهد بود.

این فعال بازار سرمایه یادآور شد: در حال حاضر شرکت مخابرات لیدر بازار است و با توجه به این که خصوصی شده و هدفمند کردن یارانه‌ها اثر منفی روی آن ندارد، آینده روشنی برای آن ترسیم می‌شود.

وی به قیمت ۲۸۰ تومانی شرکت مخابرات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قیمت این سهم به ۲۸۰ تومان رسیده است که قیمت بالایی نیست زیرا شرکت مخابرات با فروش همراه اول می تواند سودی را در دفاتر شناسایی کند.

وی اضافه کرد:استقبال از سهام مخابرات در روزهای اخیر نشان داد که جو بازار و سهامداران حقیقی و حقوقی این شرکت را به عنوان یک شرکت معتبر قبول دارند و با توجه به این که مخابرات از طرح تحول تاثیر نمی‌پذیرد لذا آینده روشنی دارد.

ثابت با بیان این‌که مخابرات با واگذاری همراه اول چالاک‌تر می‌شود، ابراز عقیده کرد: اگر همراه اول P/E بالا عرضه شود این شرکت می‌تواند ۱۰ تومان در سود مخابرات اثرگذار باشد.

وی اظهار کرد:‌ برخی فعالان بازار معتقدند چون همراه اول سودآورترین شرکت زیر مجموعه مخابرات است لذا باید در خرید سهام مخابرات تجدید نظر شود ولی چون طبق برنامه قرار است فقط ۱۰ درصد سهام همراه اول واگذار شود لذا به اندازه همان ۱۰ درصد در سودآوری مخابرات اثرگذار است.

وی با بیان این‌که قرار نیست مخابرات کل سهام همراه اول را از دست بدهد، عنوان کرد: مخابرات می‌تواند در همراه اول و بازار حساب کند و با توجه به این که ساختار مخابرات مثبت‌تر شده است لذا انتظار رشد برای این شرکت وجود دارد.

وی به کشف قیمت سهام همراه اول اشاره کرد و افزود: اگر سهام این شرکت با P/E هشت عرضه شود قیمت حدود چهار هزار تومان مدنظر بازار خواهد بود البته این میزان بستگی به این دارد که آیا بازار به این عرضه و قیمت تمایل دارد؟‌ زیرا در چند عرضه گذشته کارگزاری‌ها با یکدیگر هماهنگ شدند.

این کارگزار بورس به افزایش قیمت مخابرات اشاره کرد وافزود: مخابرات تا قیمت ۳۰۰ تومان نیز می‌تواند رشد کند زیرا بعد از گذشت دو سال حضور در بازار سرمایه و خصوصی شدن، اگر صد درصد رشد داشته باشد نگران‌کننده نیست و در این قیمت‌ها نیز خریداران زیادی برای آن وجود دارد.

عضویت در تلگرام آی تی آنالیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا