تحلیل

مشکل وی‌چت رفع نشد؟

فرشید رضایی – زمانیکه‌ وی‌چت فیلتر شد اعتراض کاربران این ابزار ارتباطی را در پی داشت چراکه کاربران این نرم‌افزار رفته رفته در حال افزایش بودند که تصمیم به فیلتر آن گرفته شد. بعد از آن هم اعلام شد نه تنها وی‌چت بلکه سایر نرم‌افزارهای مشابه با آن نیز در دستور بررسی فیلتر قرار دارند. در آن سوی ماجرا ن...

فرشید رضایی – زمانیکه‌ وی‌چت فیلتر شد اعتراض کاربران این ابزار ارتباطی را در پی داشت چراکه کاربران این نرم‌افزار رفته رفته در حال افزایش بودند که تصمیم به فیلتر آن گرفته شد.

بعد از آن هم اعلام شد نه تنها وی‌چت بلکه سایر نرم‌افزارهای مشابه با آن نیز در دستور بررسی فیلتر قرار دارند.

در آن سوی ماجرا نگاه کاربران به سمت دولتی‌های حاضر در کمیته تعیین مصادیق رفته و علت فیلتر این نرم‌افزار مورد سوال واقع شد. در نهایت نیز دو روایت از جلسه کمیته فیلترینگ منتشر شد که وزارت ارتباطات اعلام کرد تنها مخالف فیلتر وی‌چت بوده و دبیر کمیته نیز خبر از تصویب بدون مخالفت فیلتر وی‌چت داد.

به هر تقدیر هر چه در پس این مخالفت بود کمک چندانی هم در رای نهایی این مصوبه نمی‌کرد. در این میان وزیر ارتباطات مورد سوال بسیاری از کاربران و رسانه‌ها قرار گرفت. چراکه وی پیش از این بارها نسبت به رفع مشکل فیلترینگ به شکل کنونی خبر داده بود.

اوایل دی‌ماه بود که وزیر ارتباطات اعلام کرد: “تفاوت وی چت با دیگر شبکه‌های اجتماعی در بخشی به عنوان ˈnearbyˈ است. کمیته تعیین مصادیق که این شبکه را توقیف کرده، معتقد است که این شبکه اجتماعی در حریم خصوصی دیگران وارد می شود.

لذا ما پیشنهاد کرده ایم که بخش متفاوت شبکه اجتماعی وی چت از دیگر شبکه ها حذف شود تا دیگر بخش ها برای مردم قابل استفاده باشد.”

حالا وی‌چت همچنان فیلتر است و کاربرانش یا به سمت نرم‌افزارهای مشابه دیگر رفته‌اند و یا با فیلترشکن از این سرویس استفاده می‌کنند. در این میان باید منتظر ماند و دید پیشنهاد رفع مشکل فنی فیلتر وی‌چت به کجا رسیده است.

اگرچه وزارت ارتباطات هنوز خبری در خصوص پیشرفت‌ها و کم و کیف حذف فنی بخش‌های مساله‌دار وی‌چت ارایه نکرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا