ایران

«همراه‌اول» بزرگترین اپراتور اینترنت کشور است

بر اساس آخرین آمار منتهی به ۳ ماهه دوم سال ۹۹ که از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده است، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور ۱۱.۲۸ درصد است و در مجموع ۹ میلیون و ۴۷۹ هزار نفر در کشور از فناوری‌های اینترنت ثابت استفاده می‌کنند. این درحالی است که …

بر اساس آخرین آمار منتهی به ۳ ماهه دوم سال ۹۹ که از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده است، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور ۱۱.۲۸ درصد است و در مجموع ۹ میلیون و ۴۷۹ هزار نفر در کشور از فناوری‌های اینترنت ثابت استفاده می‌کنند. این درحالی است که ضریب نفوذ اینترنت سیار به ۹۱ درصد رسیده و ۷۶ میلیون و ۵۳۱ هزار نفر در کشور مشترک اینترنت موبایل هستند.
به گزارش آی‌تی آنالیز به موجب این آمار، به شکل خلاصه ۱۱ درصد کاربران ایرانی از اینترنت ثابت و ۹۱ درصد ایشان از اینترنت اپراتورهای موبایل استفاده می‌کنند.
در این میان اما تفکیک وضعیت مصرف اینترنت کشور از مسیر اپراتورهای موبایل نیز قابل توجه است. بیژن عباسی آرند، مدیر عامل ایرانسل در خصوص حجم دیتای مصرفی در شبکه این اپراتور گفته، ایرانسل در روز ۱۷ آذرماه سال جاری توانسته رکورد جدید ۱۲ و نیم پتابایت در یک روز را به ثبت برساند و به شکل متوسط روزانه حدود ۱۰ پتابایت اینترنت در بستر شبکه ایرانسل مصرف می‌شود.
اما ثبت یک روزه رکورد مصرف در شبکه ایرانسل در حالی رخ داد که در واقع در حد مصرف عادی و روزانه مشترکان همراه اول است. بنا بر اظهارات مرتضی طاهری‌بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه‌اول، اکنون بالاترین مصرف روزانه در هفته به ۱۲ و نیم پتابایت در اپراتور اول رسیده که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، ۲ برابر شده است. دیگر روزهای هفته هم زیر ۱۲ پتابایت نیست.
اما آمار سازمان رگولاتوری چرایی و چگونگی مصرف بالای اینترنت مشترکان همراه‌اول را تا حدودی تفسیر می‌کند.
بر اساس آمار ۳ماهه دوم سال ۹۹ که این سازمان منتشر کرده است، بالغ بر ۳۷ میلیون و ۸۲۰ هزار مشترک موبایل در کشور از اینترنت نسل ۳ و ۴ همراه‌اول استفاده می‌کنند. این آمار اما در شبکه ایرانسل بالغ بر ۳۵ میلیون و ۴۵۰ هزار مشترک است.
رایتل نیز در مجموع ۳ میلیون و ۲۵۲ هزار مشترک را تحت پوشش اینترنت خود قرار داده است.
اما حجم بالاتر مصرف اینترنت در شبکه همراه‌اول تنها به علت وجود مشترکان بیشتر این اپراتور نیست. چراکه کاربران ایرانی همواره و به سهولت حق انتخاب از میان اپراتورهای موجود را داشته و دارند. 
لذا نمی‌توان صرفا تعداد مشترکان بیشتر را به عنوان تنها عامل پیشتازی همراه اول تلقی کرد و در این خصوص دلایلی هچون رومینگ ملی و استفاده مشترکان ایرانسل و رایتل از شبکه همراه اول، آمارهای ترابردپذیری، گستردگی شبکه همراه‌اول و در نهایت شاخص‌های دیگری نظیر سرعت و کیفیت اینترنت، قیمت، پشتیبانی و غیره نیز دخیل هستند.
تصویر گزارش رگولاتوری را ملاحظه کنید:
 

عضویت در تلگرام آی تی آنالیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا