ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

چند سالی می‌شود که با ورود به فصل تابستان مردم و کسب‌وکارها آماده قطع برق‌ها می‌شوند. اتفاقی که در مردادماه سال جاری نیز آغاز شد و به اختلال در ارتباطات، اینترنت، سامانه‌ها، خدمات الکترونیکی و ورود خسارت به برخی کسب‌وکارها و صنایع شد.

البته مطابق معمول انگشت اتهام به سمت ماینرهای غیرمجاز رفت، اما این موضوع مانع تداوم قطع برق نشد. در این ماه ترور اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی‌ حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رییس جمهور جدید به تهران آمده بود، نیز رخ داد.
همچنین در آخرین روز مردادماه ستار ‌هاشمی ‌به عنوان منتخب کمیته انتخاب وزیر ارتباطات که در دولت پزشکیان تشکیل شده بود، توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.

 

-    ۹ مرداد: ارسال لایحه حفاظت از داده‌های شخصی به مجلس
همزمان با هک‌های مکرر در سال قبل و حراج میلیون‌ها داده مردم، وعده‌های زیادی برای ساماندهی به حفظ داده‌ها و حقوق کاربران داده شد. لوایح موسوم به پنج‌گانه که وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم بارها وعده تکمیل و تدوین آن را داده بود، بی‌نتیجه به دولت قبل منتقل شد. 
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم نیز که زودهنگام به کار خود پایان داد، تلاش کرد تا در واپسین روزهای کاری خود لایحه حفاظت از داده‌های شخصی را به سرانجام برساند.
در همین راستا نهم مردادماه بود که زارع‌پور اعلام کرد: «تدوین و تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی از اقدامات تأسیسی و مهم دولت بود که ابتدا قریب به یکسال در کارگروه ویژه اقتصاددیجیتال بررسی و تصویب و سپس درچندین جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی دولت بررسی و نهایی شده و هفته قبل در دولت تصویب و برای سیر مراحل قانونی به مجلس ارسال شد.»
اگرچه تا زمان تنظیم این گزارش و روزهای پایانی سال نه از دولت جدید و نه از مجلس خبری پیرامون سرنوشت این لایحه منتشر نشد تا حقوق کاربران و داده‌های شخصی یکسال دیگر نیز بلاتکلیف بماند و به زمانی نامعلوم در آینده محول شود.

 

-    ۱۵ مرداد: آغاز قطع برق و ارتباطات
از نیمه مردادماه سال جاری و مطابق یک عرف در سال‌های اخیر، خط و نشان کشیدن‌های همیشگی مدیران وزارت نیرو در سراسر کشور برای ماینرهای غیرمجاز به عنوان متهم قطعی برق‌ها آغاز شد.
اگرچه تا پایان ایام قطع برق که منجر به انتشار جداول زمانبندی از سوی وزارت نیرو شد، اخبار متعددی از بروز اختلال‌ها و خسارات ناشی از این مشکل گزارش شد.
در یک نمونه ۱۶ مردادماه سامانه خدمات الکترونیک قضایی (Adliran) از کار افتاد که علت آن قطع برق اعلام شد. قطع برق که به عاملی جهت قطع آنتن‌های BTS اپراتورها در برخی شهرهای کشور تبدیل شده بود، منجر به قطع اینترنت و ارتباطات مردم نیز شد که گزارش‌های متعددی پیرامون آن منتشر شد.

 

-    ۱۹ مرداد: ۳۰ سالگی نخستین تماس موبایلی در ایران
هر ساله نوزدهم مردادماه مصادف است با تولد ارتباطات سیار در کشور و به این ترتیب امسال سی‌امین سال برقراری نخستین تماس موبایلی در ایران را پشت سر گذاشتیم.
همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سیار کشور ۱۹ مرداد ۱۳۷۳ و در سال‌های آغازین انتشار سیگنال‌های دیجیتال ۲G، کار خود را با پایه‌گذاری ۲۴ ایستگاه رادیویی و عرضه چهار سیمکارت به نهاد ریاست جمهوری آغاز کرد.

 

-    ۲۸ مرداد: گزارش دیوان محاسبات از زیاندهی زیرساخت
روز بیست و هشتم مرداد ماه بود که دیوان محاسبات کشور گزارش ارزیابی عملکرد شرکت ارتباطات زیرساخت (زیرمجموعه وزارت ارتباطات) به عنوان شرکت انحصاری تامین اینترنت کشور را منتشر کرد.
بر اساس گزارش مذکور، این شرکت در سنوات اخیر سودده نبوده و بهای تمام شده خدمات و درآمدهای عملیاتی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴۸ درصد افزایش داشته است.
بر اساس یافته‌های دیوان محاسبات کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت با چالش‌هایی از جمله عدم تجدید ارزیابی دارایی‌ها، وجود بدهی‌های جاری بالغ بر ۷.۸۱۳ میلیارد تومان مربوط به پرداخت‌های تجاری، مطالبات این شرکت از شرکت‌های خارجی، عدم تحقق اهداف توسعه شبکه ملی اطلاعات با پیشرفت تنها ۶۵ درصدی، ناقص بودن تعداد اعضای هیات مدیره، دولتی بودن ۲۰ درصد از سهام شرکت‌های ایرانیان‌نت و صندوق پژوهش و فناوری‌های نوآفرین و تاثیرگذاری دولت در تصمیم گیری‌های این شرکت، درآمد وصول نشده شرکت سیگما تله کام به میزان ۱۷ میلیون دلار، خروج نیروی انسانی متخصص و... روبرو است.
در ماه‌های بعد اما مدیر عامل جدید و فعلی شرکت ارتباطات زیرساخت در مقاطع مختلف ضمن تایید موضوع، علت زیاندهی این شرکت را فیلترینگ اعلام کرد و گفت: به دلیل ایجاد محدودیت‌ها در دو سال گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی‌های ارزی مواجه شد که مشکلاتی را پیش روی شرکت قرارداد، اما با تحولاتی که در دولت چهاردهم صورت گرفته و همچنین گشایش‌های انجام‌شده، روند ترافیک رو به رشد است و همچنان تلاش می‌کنیم این روند ادامه یابد.

 

-    ۳۱ مرداد: رای اعتماد مجلس به ستار هاشمی
اما در آخرین روز مردادماه نمایندگان مجلس در پایان بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی با تصدی ستار هاشمی در وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم ‌موافقت کردند و وی با ۲۶۴ رای از ۲۸۸ نماینده حاضر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
پیش از طی فرایند معرفی وی به مجلس، کمیته‌های مشورتی برای انتخاب وزرا تشکیل شده بود که کمیته انتخاب وزیر ارتباطات از جمله کمیته‌هایی بود که ستار هاشمی ‌را به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات به مسعود پزشکیان اعلام کرده بود.
همچنین بیستم مردادماه نیز زمزمه‌های خرید بخشی از سهام دیجی‌کالا از سوی همراه اول که از اوایل سال جریان داشت، قطعی و اعلام شد، «حرکت اول» بازوی سرمایه‌گذاری همراه اول ۴۰ درصد از سهام گروه دیجی‌کالا را خرید. (منبع:عصرارتباط)

  • ۰۴/۰۱/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">