ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بررسی اختلاف تعرفه‌ اپراتورها با مخابرات

| دوشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۰۴:۰۹ ب.ظ | ۰ نظر

به عقیده‌ی معاون صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در هر حوزه‌ای که رقابت واقعی اتفاق بیفتد اپراتورها به رشد و بلوغ کافی می‌رسند اما اگر اپراتوری در بعضی موارد بخواهد به دلیل شرایط بازار سرویسی در منطقه ارایه دهد و این سرویس توسط یک اپراتور به صورت انحصاری باشد این سازمان مجبور است به دلیل رعایت حقوق کاربران در رابطه با تعرفه دخالت کند.

به گزارش(ایسنا)، لطف‌الله سبوحی در همایش بین‌المللی مخابرات ایران که در سالن همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: از زمانی که پروژه‌ی اپراتور دوم تلفن همراه در راستای آزادسازی مطرح شد، ضابطه‌مند کردن اپراتور اول برای رقابتی کردن شرایط فعالیت در دستور کار قرار گرفته و صدور پروانه‌ی شرکت مخابرات آغاز شد.

وی افزود: پروانه‌ی شرکت مخابرات با همکاری مراجع مربوطه در انتهای سال 86 تهیه شده و این پروانه خردادماه 87 ابلاغ شد که یکی از موارد رقابت میان اپراتور اول و بقیه‌ی اپراتورها بود.

سبوحی گفت: شرایط صدور پروانه باید به گونه‌ای تنظیم شود که با پروانه‌های دیگر فاصله‌دار نباشد و شرایطش با پروانه‌هایی که برای همه‌ی اپراتورها صادر شده متعادل باشد.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از فضای فرکانسی کشور و فضای شماره‌گذاری با توجه به نیاز اپراتورها و همکاری با سازمان نامبرینگ در اختیار آن‌ها قرار گرفت.

او در ادامه به بحث انتقال شماره بین اپراتورها اشاره کرد و گفت: این موضوع از شش ماه پیش که بحث پروانه‌ی شرکت مخابرات در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح بود عنوان شد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به‌واسطه‌ی آن خود را مکلف کرده تا در این رابطه با اصول رقابتی که یکی از آن‌ها نامبرینگ است، دستورالعمل و قوانین مربوطه را تصویب کند؛ این موضوع طی چند ماه آینده در دستور کار کمیسیون قرار دارد و در صورت تصویب برای همه‌ی اپراتورها لازم‌الاجرا خواهد بود.

سبوحی با بیان این که شبکه‌ی مخابراتی انحصاری طراحی شده و از ابتدا نیز دیدگاه رقابتی ندارد بنابراین به فرصت بیش‌تری برای هماهنگی نیاز داریم، گفت: یکی دیگر از مسایلی که مشغول فعالیت درباره‌ی آن هستیم، تعرفه‌ی شرکت مخابرات است؛ این تعرفه منطقه‌یی است اما برای اپراتورها به صورت فلت است که این اختلاف تعرفه به زمان نیاز دارد تا انجام شده و حل شود.

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه به بحث سایت شیرینگ اشاره کرد و گفت:‌ هماهنگی لازم با اپراتورها و شهرداری در رابطه با سایت شیرینگ انجام شده و سازمان تنظیم مقررات پیگیر این موضوع است تا مشکلات این حوزه برطرف شود.

به گفته‌ی سبوحی بحث دیگری که در حوزه‌ی رقابت اهمیت دارد موضوع تعرفه‌هاست زیرا تا چند وقت پیش کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه‌ها را به صورت دقیق تعیین کرده و به اپراتورها ابلاغ می‌کرد اما از حدود شش ماه پیش این قضیه منعطف‌تر شده و با تعیین سقف تعرفه اختیار تنظیم تعرفه به خود اپراتورها واگذار شده است.

او درباره‌ی ضمانت اجرایی مفاد پروانه یادآور شد: سازمان وظیفه‌ی خود می‌داند کار نظارتی‌اش را انجام دهد و در زمان وقوع فعالیت‌های ضد رقابتی وارد شود.

سبوحی تصریح کرد: ممکن است اپراتوری بخواهد آنطور که تشخیص می‌دهد فعالیت کند اما در پروانه پیش‌بینی خسارت انجام شده و مرجع تشخیص خسارت نیز خود سازمان است و اگر اثبات شود اپراتوری فعالیت ضد رقابتی دارد برهمین مبنا جرایمش محاسبه و دریافت خواهد شد اما به طور کلی سازمان به جریمه علاقه‌ای ندارد بلکه می‌خواهیم فعالیت‌هایمان و امور نظارتی بیش‌تر جنبه‌ی پیشگیری داشته باشد تا جریمه.

مجری پروژه‌ی وایمکس با بیان این که مزایده‌ی مربوطه برگزار شده و تعدادی پیشنهاد داشتیم گفت: در این جا حوزه‌ی رقابت ما هر استان است و هر کس در هر محدوده که علاقه‌مند است فعالیت خواهد کرد و هر جا که احساس کند توانایی اجرایی و مالی دارد می‌تواند در آن‌جا فعالیت کند.

وی ادامه داد: یکی از معایب پروانه‌های سراسری این است که هزینه‌های کل کشور به یک اپراتور تحمیل می‌شود و این در حالی است که شاید اپراتوری در جایی علاقه‌ای برای فعالیت نداشته باشد بنابراین در این زمینه و در پروژه‌ی وایمکس این موضوع اتفاق نمی‌افتد و هر کس با توجه به توان خود رقابت کرده و خود شرایط رقابتی را می‌سنجند.

او با تاکید بر این که ما می‌خواهیم مقرراتی ایجاد کنیم که همه‌ی اپراتورها با رعایت منافع طرفین از امکانات استفاده کنند؛ یادآور شد: سازمان تنظیم مقررات تصمیم‌ساز است و تصمیم گیرنده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است و ما موارد را به صورت پیشنهاد به کمیسیون ارایه می‌کنیم و سازمان در نهایت پس از تصویب موظف به اجرای این تصمیمات است.

  • ۸۷/۰۷/۲۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">