توقف تولید موبایل با اعمال تعرفه های جدید
اجرای تصمیم کمیسیون تلفیق در خصوص تعرفه واردات گوشی تلفن همراه و قطعات آن مانع از اجرایی شدن طرح تولید این محصول در داخل کشور خواهد شد.
حمیدرضا منجی ـ عضو هیات مدیره کنسرسیوم تولید گوشی تلفن همراه ـ در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: در صورت عملی شدن تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص تعرفه واردات گوشی تلفن همراه، تولید این محصول در کشور منتفی خواهد شد.
وی، مطرح شدن بحث احتمال تغییر تعرفهها را بزرگترین مشکل موجود در زمینه تولید گوشی تلفن همراه عنوان کرد و گفت: تولید موبایل با وجود تعرفههای جدید مورد بحث، امکانپذیر نخواهد بود و متوقف خواهد شد.
او با بیان این که تصمیم اخیر در مورد تعرفه واردات گوشی تلفن همراه توسط کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بدون در نظر گرفتن نظرات وزارت صنایع و معادن صورت گرفت، تصریح کرد: این بحث بر مذاکرات در حال انجام با طرفهای خارجی تولیدکننده گوشی تاثیرگذار بوده است.
منجی افزود: ما به عنوان تولیدکنندگان خواستار اجرایی شدن تصمیم اتخاذ شده توسط معاون اول رییس جمهور در سال گذشته در خصوص واردات گوشی تلفن همراه هستیم.
وی ادامه داد: تولید موبایل با توجه به تصمیم چهار ساله اتخاذ شده در سال گذشته به سختی قابل انجام است، ولی تصمیم اخیر مجلس شورای اسلامی کاملا مانع تولید خواهد بود.
به گزارش ایسنا، در سال گذشته به منظورفراهم کردن شرایط لازم برای تولید گوشی تلفن همراه درکشور، جدولی چهار ساله برای تعیین تعرفه واردات این محصول به صورت CKD و SKD و CBU ازسوی وزارت صنایع و معادن تهیه و به کمیسیون ماده یک ارائه شد که براساس آن، تعرفه واردات گوشی تلفن همراه به صورت SKD طی چهار سال از 10 به 30 درصد افزایش مییافت. بر این اساس تعرفه واردات گوشی به صورت CBU نیز در این مدت به 40 تا 45 درصد کاهش و تعرفه واردات به صورت CKD تقریبا همان 10 درصد باقی میماند.
درنهایت کمیسیون ماده یک، جدول ارائه شده را نپذیرفت وپس از کش وقوسهای فراوان بالاخره حقوق ورودی برای گوشیهای وارداتی به صورت کامل (CBU) از شهریورماه 1385 تا پایان سال 1388 را 60 درصد، واردات به صورت نیمه ساخته (SKD) در سال 1386 را 30 درصد، در سال1387 را 40 درصد و در سال 1388 را 45 درصد تعیین کرد.
همچنین پس از گذشت پنج روز از ابلاغ مصوبه مربوط به تعرفه واردات گوشی تلفن همراه به کشور، تعرفه واردات SKD این محصول نیز 25 درصد اعلام شد.
ولی کمیسیون تلفیق مجلس در اواخر سال گذشته مصوب کرد که تعرفه فولسیکیدی (FCKD) و زیر 65 درصد محصولات ساخت داخل 90 درصد تعرفه کامل وارداتی (CBU) و تعرفه محصولات بالای 65 درصد ساخت داخل 10 درصد CBU در نظر گرفته شود.
- ۸۶/۰۲/۱۴