حقوق مشترکین مخابرات نادیده گرفته می شود
تغییر شماره تلفنهای کشور به بهانه یکسان سازی تعرفهها از لحاظ فنی منطقی نیست و مخابرات همیشه سادهترین راه را برای فلت کردن تعرفهها در نظر گرفته است.
یک کارشناس مخابرات، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ابعاد فنی تغییر شماره تلفنهای کشور، اظهارداشت: شرکت مخابرات سه سال پیش به بهانه هماهنگی با استانداردهای ITU کلیه کدهای شهرستانی را سه رقمی کرد، چراکه در استانداردهای ITU سه رقم برای کدهای منطقه، سه رقم برای کد مرکز و چهار رقم برای کد مشترک در نظر گرفته شده است که با توجه به این که کدهای شهرستانهای کشور ما 2 رقمی بود، این تغییر لازم به نظر میرسید.
وی، افزود: اما تغییراتی که در حال حاضر به دلیل یکسانسازی تعرفهها قرار است که صورت بگیرد اصلا منطقی نیست، چراکه هم اکنون با وجود سیستمهای بیلینگ هوشمند و سیستمهای هوشمند سوئپچینگ در شبکه مخابراتی یکسانسازی تعرفهها بدون تغییر پیش شمارهها نیز امکان پذیر است.
وی، با تاکید بر این که در بسیاری از شبکههای مخابراتی دنیا بخش بیلینگ با کدینگ کاملا متفاوت است، تصریح کرد: با ورود تکنولوژیهای جدید مانند شبکههای NGN این مباحث کاملا حل شده است و به راحتی میتوان تعرفهها را فلت کرد بدون این که در شمارهها تغییری بدهیم.
این کارشناس مخابرات، گفت: به نظر میرسد با توجه به این که هیچ کس تاکنون حقوق مشترکین را در شرکت مخابرات در نظر گرفته است مسئولین همیشه سادهترین راه حل را انتخاب میکنند وآن هم تغییر تلفن مشترکین است بدون توجه به این که چه هزینههایی برای کل مردم دارد و از طرفی چه هزینههایی در خارج از کشور برای معرفی کدهای جدید به اپراتورهای بین المللی به شرکت مخابرات وارد میشود.
وی، تصمیم تغییر پیش شمارههای تلفن در کل کشور را تصمیمی عجولانه ذکر کرد و گفت: شرکت مخابرات زمانی که میخواهد سرنوشت 25 میلیون مشترک و عملا تمام ایرانیها را درگیر کند باید غیر از کارشناسهای خود از مشاورین دیگری نیز اسفاده کند و بهینهترین راه حل را به جای سادهترین راه حل انتخاب کند.
این کارشناس، به تغییر شماره تلفنهای شهر تهران در سال 84 اشاره کرد و گفت: مخابرات در سال 84 به بهانه این که عدم ظرفیت، تمام شمارههای تهران را تغییر داد که این دلیل واقعی نبود، چراکه با 7 رقم میتوان به 7 میلیون مشترک تلفن داد، اما آمار تلفن ثابت در تهران هنوز هم به 7 میلیون نرسیده است و از طرفی از سال 84 تاکنون نیز هیچ شماره 8 رقمی که دو شماره اولش یکسان نباشد به مشترکین واگذار نشده است.
این کارشناس، با بیان این که آیندهنگری و مطالعه کارشناسی روی طرحهای مخابراتی کشور انجام نمیشود، اظهارداشت: به خاطر طرحهای غلط و متضرر شدن مشترکین، هیچکس پاسخگو نیست.
وی، افزود: طی سالهای گذشته مخابرات هر زمانی که خواست شمارههای مشترکین را تغییر داد و هیچ نهاد نظارتی نیز دلایل فنی این اقدام را پیگیری نکرد و هیچ تضمینی هم وجود نداشت و ندارد که این شمارهها دیگر تغییر نکند.
- ۸۶/۰۳/۰۸