ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دولت در بخش ICT بزرگتر شده است

| چهارشنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۶، ۰۴:۵۷ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر پیشین ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات معتقد است: اگر روند فعلی در بخش IT طی شود، قطعا به اهداف برنامه‌ی چهارم توسعه در این بخش نخواهیم رسید.

احمد معتمدی در گفت‌وگو با (ایسنا)، اظهار کرد: با توجه به این که مشکلات تلفن همراه و ثابت در برنامه‌های سوم و چهارم توسعه تقریبا حل شده است، محور کار اینترنت بوده و چالش اصلی ما نیز در این بخش است.

به گفته‌ی وی ‌بر اساس بند الف ماده‌ی 57 قانون برنامه‌ی چهارم توسعه باید ضریب نفوذ تلفن ثابت به 50 درصد، تلفن همراه به 35 درصد و اینترنت نیز به 30 درصد برسد.

او افزود: در سند ملی راهبردی مصوب دولت ارقام بالاتری پیش بینی شده و با جزییات بیش‌تر بیان شده است؛ در این سند ضریب نفوذ تلفن ثابت همان 50 درصد پیش بینی شده است، یعنی در طول برنامه‌ی چهارم توسعه باید 100 درصد در تلفن ثابت افزایش داشته باشیم و هر سال حدود سه و نیم میلیون تلفن ثابت واگذار کنیم؛ به نظر می‌رسد در سال 85 مطابق برنامه عمل نشده است.

او افزود: دلیل آن اشباع ظرفیت بعضی از استان‌ها عنوان شده است اما انرژی باید بروی استان‌هایی که جای کار دارند، گذاشته شود تا به 36 میلیون تلفن ثابت در انتهای برنامه‌ی چهارم برسیم. بنابراین به نظر می‌رسد در انتهای برنامه‌ی چهارم در تلفن ثابت قدری عقب‌تر از برنامه خواهیم بود ولی با توجه به ضریب نفوذ نسبتا خوب موجود مشکل اساسی در این بخش بوجود نخواهد آمد.

او افزود: در بخش تلفن همراه نیز در سند ملی توسعه‌ی‌ بخش فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات 50 درصد تعیین شده که 15 درصد بیشتر از رقم مصوب در قانون برنامه‌ی چهارم توسعه است اما دست‌یابی به ارقام تعیین شده در آن از تلفن ثابت آسان‌تر است.

او افزود: کار اپراتور دوم با توجه به مصوبه‌ی مجلس، یک سال و نیم دیرتر از زمان واقعی شروع شد که باید جبران شود اپراتور سوم هم در سال 86 باید کار خود را شروع کند و با حضور اپراتورهای اول، دوم و سوم دسترسی به ضریب نفوذ 50 درصد عملی است. نکته‌ی دیگر کیفیت خدمات تلفن همراه است که باید در طول برنامه به حد استاندارد برسد.

او افزود: خوشبختانه با تلاشی که در طول برنامه سوم توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مانند شبکه‌ی فیبر نوری برای کلیه‌ی خدمات فراهم است و از این جهت مشکلی وجود نخواهد داشت. اصلاحات ساختاری و قانونی انجام شده نیز بسیاری از موانع توسعه بخش را برطرف کرده است.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در حوزه‌ی اینترنت باید تعداد کاربران به 40 درصد برسد که افزایش تعداد کاربران هدف قابل دستیابی است اما ما از نظر برنامه‌های دیگر اینترنت و کاربردهای فن‌آوری اطلاعات عقب هستیم.

به گفته‌ی او برای دسترسی به ارتباط پرظرفیت یا باند پهن ADSL حدود سه میلیون باند پهن در سند راهبردی پیش بینی شده که در حال حاضر تعدادشان از صد یا دویست هزار بیشتر نیست و با توجه به این که طرح تکفا به اتمام نرسیده و طرح‌های دیگر جایگزین آن شده است، وضعیت ما در بخش اینترنت خوب نیست.

معتمدی تاکید کرد: راهکار عمده‌ برای مشکلات در بخش IT حمایت بیش از پیش در بخش خصوصی است؛ حدود هزار مجوز ISP و ICP، IDC ،PAP و موارد دیگر در طول برنامه‌ی سوم به بخش خصوصی داده شده اما بخش خصوصی هنوز شکل نگرفته است و به حمایت بیشتری نیاز دارد.

وی خاطر نشان کرد: ما فعالیت بخش دولتی را در این حوزه به دلیل این که این بخش نمی‌تواند با بخش خصوصی رقابت عادلانه‌ای داشته باشد را ممنوع کرده بودیم اما در حال حاضر بخش دولتی در این حوزه بزرگ‌تر شده است در حالی که فعال شدن بخش دولتی موازی کاری با بخش خصوصی است که موجب تعطیلی بخش خصوصی می‌شود.

او در پایان تصریح کرد: در سال جاری به نظر می‌رسد بودجه‌ی مناسبی برای IT پیش‌بینی‌ نشده است و اگر روند فعلی در بخش IT طی شود ما قطعا به اهداف برنامه‌ی چهارم توسعه در این بخش نخواهیم رسید.

  • ۸۶/۰۲/۱۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">