قبوض شرکت ارتباطات سیار باید شفاف باشد
نحوه محاسبه قبوض تلفنهمراه باید کاملا شفاف باشد و مشترک از علت هزینههایی که پرداخت میکند، مطلع باشد.
رمضانعلی صادقزاده، رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «جهانصنعت» ضمن تایید اینکه اطلاع از پارامترهای هزینه در قبوض تلفنهمراه جزو حقوق مشترکان ارتباطات سیار است، اظهار داشت: مشترکان شرکت ارتباطات سیار حق دارند از کلیه پارامترهایی که در قبوض آنها میآید اطلاع داشته باشند و بدانند که دقیقا چه مبلغی را برای چه خدماتی پرداخت میکنند.
وی در خصوص این موضوع که بسیاری از مشترکان پس از دریافت قبض تلفنهمراه خود با پارامترهایی مواجه میشوند که هرگز از آنها استفاده نکردهاند، گفت: یکی از مشکلات قبوض فعلی تلفنهمراه و مکانیزم محاسبه هزینه مکالمات در حال حاضر همین غیرشفاف بودن آن است و مشترکان کاملا در این خصوص حق دارند.
تدوین نرمافزار جامع
صادقزاده افزود: از مهرماه سال 85 قرارداد بیلینگ )سیستم محاسبه( بین شرکت مخابرات و شرکت صاایران منعقد شد که بر اساس این قرارداد شرکت صاایران به عنوان پیمانکار روی طراحی و تدوین نرمافزاری کار میکنند که صورتحسابهای تلفنهمراه به صورت شفاف و ثانیهای محاسبه شوند.
وی در ادامه گفت: البته در هنگام عقد قرارداد به دلیل حجم بالای قرارداد که 160 میلیارد تومان بود، دستگاههای نظارتی، سازمان بازرسی کشور و مجلس شورای اسلامی به قرارداد یادشده اعتراض کردند و شرکت صاایران حاضر به تخفیف حدود 50 میلیارد تومانی در این قرارداد شد و خود این تخفیف هم برای دستگاههای نظارتی تاملبرانگیز بود.
به گفته وی، حدود هشت ماه از بسته شدن این قرارداد میگذرد و بر اساس این قرارداد شرکت صاایران موظف به تدوین یک نرمافزار جامع برای محاسبه شفاف و لحظهبهلحظه هزینه مکالمات تلفنهمراه است.
رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس به عنوان اهرم نظارتی و وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات به عنوان کارفرما روی روند پیشرفت قرارداد نظارت دارند و اگر مواردی به عنوان نقص در قبوض فعلی تلفنهمراه مشاهده میشود، بهتر است که به شرکت ارتباطات سیار گزارش شود تا در تدوین بهینه این نرمافزار کمک کند.
لزوم اطلاع از ریز مکالمات
وی در خصوص وجود امکان کنترل لحظهبهلحظه آنلاین وضعیت مکالمه مشتری و هزینه آن اظهار کرد: کنترل آنلاین و لحظهبهلحظه و ریز مکالمات و هزینههای آن یک ایدهآل است که از نظر فنی امکان آن در کشور وجود دارد.
وی افزود: همانگونه که در حال حاضر امکان پرداخت قبوض تلفنهمراه به صورت اینترنتی مهیاست، بسترهای لازم برای کنترل لحظهبهلحظه وضعیت مکالمه و هزینه آن نیز وجود دارد.
امکان شفافسازی فراهم است
یک کارشناس مخابرات نیز در همین زمینه گفت: باتوجه به درآمدهای سرشاری که شرکت ارتباطات سیار دارد باید بتواند امکاناتی در جهت شفافسازی قبض تلفنهمراه مشترکان خود فراهم کند.
وی معتقد است: شرکت ارتباطات سیار باید سیستم مالی خود را روی سایت خود به صورت همزمان بگذارد تا مشترکان بتوانند لحظهبهلحظه و پس از هر تماس میزان افزایش آبونمانشان را مشاهده کنند.
این کارشناس با اشاره به 15 میلیون مشترک شرکت ارتباطات سیار تصریح کرد: به نظر میرسد مشاهده لحظهبهلحظه وضعیت مالی و میزان افزایش آبونمان تنها راهی است که میتواند به شفافسازی در نحوه محاسبه هزینههای تلفنهمراه کمک کند و این حق مشتری است که بداند در ازای دریافت چه خدماتی پول میپردازد.
منبع روزنامه جهان صنعت
- ۸۶/۰۲/۱۴