نگرانی از افزایش تعرفه واردات سخت افزار
نباید فراموش کرد افزایش بیرویه و غیرمنطقی تعرفههای گمرکی، حرکت تجار و بازرگانان خوشنام به سمت ورود کالا از مجاری غیرقانونی را به همراه دارد و ناخواسته باعث تشدید قاچاق کالا به کشور خواهیم شد.
حمید بابادینیا - رییس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهیی - در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به نوسانات یک ماه اخیر در تعرفه گمرک تجهیزات سوئیچ و سوئیچهای شبکه رایانهیی گفت: تعرفه این تجهیزات در یک ماهه گذشته چهار درصد بوده که بعد از افزایش به 10 درصد و کاهش دوباره به چهار درصد، از روز دوازدهم آذرماه تعرفه 50 درصدی از وارد کنندگان دریافت میشود.
او با طرح این سوال که چطور میتوانیم با قوانین نادرستی که اعمال میکنیم انتظار داشته باشیم سرمایهگذار خارجی به ایران بیاید تصریح کرد: وضع این قوانین ندانم کاری است که کسب و کار در حوزه IT را با مشکل مواجه میسازد؛ کدام دستگاه سوئیچ در داخل کشور تولید میشود که برای حمایت از آن تعرفه گمرکی را بالا میبریم؟ در این حوزه تولید داخلی وجود ندارد.
بابادینیا با تاکید بر این که تغییرات افزایشی تعرفه گمرکی چنین کالاهای استراتژیکی باید برطبق منطق صورت بگیرد، تصریح کرد: آیا اختیار مدیران در وضع قوانین باید به بازی با آینده شرکتها منجر شود؟ با اعمال سلیقههای شخصی نباید به کارآفرینی امید داشته باشیم زیرا در این شرایط سرمایهگذاران داخلی رفتن را به ماندن در کشوری که قوانین آن بیدلیل و لحظهای تغییر میکند ترجیح میدهند.
به گفته او هیچ رشدی در کشور صورت نمیگیرد مگر این که زیرساختهای اصلی آن بر پایه IT بنا شود همانطور که ماهاتیر محمد به عنوان متولی IT در کشورمالزی در یک برنامه 25 ساله فنآوری اطلاعات را به عنوان زیرساخت مبنای کار قرار داد. از دیگر کشورهایی که در این حوزه پیشرفت کردهاند کره جنوبی است که تعرفه واردات تجهیزات IT در آن صفر درصد است.
وی با بیان این که با تصمیم آنی و اعمال سلیقه، صنعت IT کشور را با شکست روبهرو میکنیم، خاطر نشان کرد: با افزایش تعرفه گمرکی واردات تجهیزات IT، کسب و کار در ایران از بین میرود. این گونه اعمال نادانسته باعث عقبافتادگی میشود. آیا از وزارت صنایع سوال شده که تولید داخلی داریم و آیا افزایش تعرفه باعث شکوفایی صنعت میشود یا خیر؟
او در پایان خاطر نشان کرد: این افزایش تعرفه چوبی است بین چرخ صنعت کشور؛ با وجود تحریم ایران، وارد کننده ایرانی کالا را بعد از گذشتن از چند کشور و واسطه به گمرک میرساند و با تعرفه بالایی روبهرو میشود که قطعا حمایت از صنعتگر داخلی نیست.
به گفته رییس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهیی سازمان معتقد است اگر قرار به تصمیمگیری در زمینه فنآوری اطلاعات است از اهل فن نظر خواهی شود؛ وقتی که NGO وجود دارد چرا نباید طرف مشورت باشد؟
- ۸۷/۰۹/۱۳