هزینه پیامکهای نرسیده محاسبه نمیشود
بحث دریافت بهای پیامکهای به مقصد نرسیده تا چندی پیش موضوعی چالشبرانگیز و مورد سوال مشترکان بود زیرا پیامهای بسیاری به دلایل خاموش بودن گوشی یا در دسترس نبودن و قطع بودن سیمکارت به دست مشترکان و غیره نرسیده و در روز تا 10 بار ارسال میشوند تا به مشترک مورد نظر برسند و در موارد دیگر نیز پیامک به دلیل وجود اختلال در شبکه ارسال نمیشود که البته معاون نظارت و مدیریت شبکه ارتباطات سیار ایران معتقد است به طور معمول در شبکهی پیام کوتاه تلفن همراه کشور هیچ اختلالی مشاهده نمیشود، مگر در زمانهای خاصی مانند قطع لینک یا وجود تراکم.
به گزارش (ایسنا) بنا به گفتهی مسوولان شرکت ارتباطات سیار هر زمانی که پیامکی ارسال میشود اگر به مقصد نرسد کار ارسال در حدود 10 بار توسط مرکز مربوطه تکرار میشود.
در حالت کلی چهار درصد از مشکلات ارسال نشدن مربوط پیامک به شبکه مرتبط است و در حدود 96 درصد به مشترک مربوط میشود که از آن جمله پرشدن حافظهی گوشی، خاموش بودن و یا در دسترس نبودن مشترک است.
اما مشترک به محض اینکه پیام کوتاه را ارسال میکند، تعرفهی پیامک تلفن همراه برای او محاسبه شده و تعرفهی پیامکهایی که به هر دلیلی به دست مشترک نرسد نیز محاسبه و به حساب بیتالمال واریز میشد.
وحید صدوقی - مدیر عامل ارتباطات سیار ایران - درگفتوگو با ایسنا درباره دریافت بهای پیامک به مقصد نرسیده گفته بود: به طور مثال برای ارسال بسته پستی ابتدا تمبر را باطل میکنند و هزینهای از فرستنده دریافت میشود اما اگر بسته به مقصد نرسد دیگر هزینه تمبر باطل شده عودت داده نمیشود.
او تاکید کرده بود: حذف هزینهی پیامکهای به مقصد نرسیده در حال بررسی است تا هزینه پیامهایی که به علت ضعف شبکه به مقصد نمیرسند، از مشترک دریافت نشود اما یافتن راهکار مورد نظر از نظر فنی بسیار پیچیده است ولی چنانچه به نتیجه لازم برسیم این مسئله به مراجع تصمیمگیر اعلام میشود اما در شرایط فعلی محاسبه نرخ پیامک بر اساس ارسال شدن آن است.
به گفتهی او وقتی پیامک با یک بار به مقصد میرسد، هزینه آن برای شرکت ارتباطات سیار بسیار کمتر از پیامکی است که به مقصد نمیرسد، چراکه پیام دریافت نشده در شبکه باقی میماند و در طی فاصله زمانی 10 ساعته بارها برای مشترکان ارسال میشود تا سرانجام به مقصد برسد؛ بنابراین برای ما به صرفهتر است که پیامهای کوتاه همان بار اول به مقصد برسند.
به گفتهی مسوولان بیشتر پیامکهایی که به مقصد نمیرسند یا به علت از دسترس خارج بودن مشترک مورد نظر از شبکه است و یا به پر بودن حافظه تلفن مشترک مربوطه و یا خاموش بودن گوشی مشترک مربوط میشود و تنها درصد اندکی از آن به ضعف شبکه برمیگردد.
همچنین - محمدمهدی عطوفی - معاون بازاریابی و امور مشتریان شرکت ارتباطات سیار ایران - نیز در گفتوگو با ایسنا درباره حذف هزینه پیامکهای به مقصد نرسیده گفته بود: هزینهای که شبکه برای ارسال نشدن پیامک متحمل میشود بیشتر از پیامک ارسال شده است و زمانی که پیامکی ارسال نمیشود، هزینههای بالاسری شبکه را افزایش میدهد.
به گفتهی او پیام توسط گوشی مقصد دریافت میشود، فقط یک مرتبه کانال سیگنالینگ اشغال میشود اما درصورت دریافت نشدن، این ارسال برای مشترک چندین بار تکرار میشود اما تمام تلاش ما در این شرکت ارسال پیامک مشترکان است.
اما محمدحسین فلاح اصغری - معاون نظارت و مدیریت شبکهی شرکت ارتباطات سیار ایران - نیز میگوید: شرکت مخابرات برای نگهداری از پیامکهای به مقصد نرسیده تا 24ساعت هزینه ای را تقبل میکند و جداسازی پیامکهایی که به دلیل اشکال در شبکه به مقصد نمیرسد، با دیگر پیامکهایی که به علت در دسترس نبودن مشترک به مقصد نرسیده، بسیار مشکل است زیرا روزانه حدود 50 میلیون پیامک ارسال میشود که از این میزان حدود 18 درصد به مقصد نمیرسد و فقط 4 درصد مربوط به اشکال در شبکه است.
به گزارش ایسنا ابهام دربارهی هزینهی پیامکهای به مقصد نرسیده برای مشترکان ادامه داشت تا اینکه بعد از گذشت ماهها از مطرح شدن این موضوع البته به صورت جدی از سوی رسانهها، شرکت ارتباطات سیار ایران اعلام کرد که مشترکان دیگر هزینه پیامکهایی که به مقصد نمیرسد را پرداخت نخواهند کرد.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران اعلام کرد: بر اساس مصوبهای که داریم باید پیامکی که ارسال میشود را شارژ کرده و هزینهی آن را حساب کنیم اما در حال حاضر ما دیگر این هزینه را برای مشترک محسوب نکرده و تا زمانی که گزارش دلیور شدن پیامک ارسال نشود هیچ هزینهای برایش محسوب نخواهد شد و این به دلیل تقاضاهای انجام شده از ما بود.
بنا بر اعلام مسوولان طرح دریافت نشدن هزینه از پیامکهای به مقصد نرسیده اکنون در شبکهی همراه اول اعمال میشود.
- ۸۷/۰۹/۲۰