چرا ودایع مخابراتی باید به روز شود
مهمترین منبع سرمایهگذاری در مخابرات کشور، ودایع مشترکان مخابراتی بوده و شبکههای مخابراتی امروز کشور حاصل این سرمایهگذاری است، بنابراین باید ودایع 38 میلیون شــرکای مـــخابرات قبل از تبدیل به سهام «به نرخ روز» محاسبه و سپس به سهام تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، از سالهای گذشته تاکنون در زمان ثبت نام هرخط تلفن همراه یا ثابت، از متقاضی مربوطه مبلغی به عنوان ودیعه اخذ شده و در امر سرمایهگذاری و توسعه شبکه های مخابراتی (خرید ساختمان و تجهیزات مخابراتی) مصرف می شود. در حال حاضر که خصوصی سازی شبکه های مخابراتی مدنظر است و از این به بعد قانون تجارت، مبنا قرار خواهد گرفت، ضروری است بر اساس قوانین جاری ودایع ابتدا «به نرخ روز» محاسبه شده و سپس به سهام تبدیل شود.
روش تبدیل ودایع که از آنها در امر سرمایه گذاری مخابرات کشور استفاده شده است براساس قوانین جاری کاملاً روشن است . وجه رایج متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه (که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد) ، قبل از تبدیل به سهام محاسبه خواهد شد.
بر اساس این گزارش با فرض اینکه در سال 1383 مبنای «به نرخ روز» تبدیل نمودن ودایع مدنظر باشد ،بدلیل اینکه مشترکین مخابرات بابت ودیعه تلفن همراه در سال 1373 ، مبلغ 290 هزار تومان پرداخت نموده اند ، با توجه به شاخص هزینه زندگی که در آن سال برابر 24/34 و در سال 1383 برابر 270 شده است عملیات زیر را انجام خواهیم داد:
88/7=24/34÷270 و سپس 2 /2285=290×88/7 ، بنابراین با محاسبات انجام شده ودیعه مشترک مذکور «به نرخ روز» برابر (( دومیلیون و دویست وهشتاد و پنج تومان)) می گردد ، که این میزان بایستی به سهام تبدیل گردد. چنانچه مشترکینی در همین سال (1372 )مشترک تلفن ثابت با ودیعه 100 هزارتومان شده باشند «به نرخ روز» ، ودیعه آنها در سال 83 بیش از 788 هزار تومان خواهد بود ، که مقدار 788 هزارتومان باید به سهام تبدیل شود.
یک مقام آگاه در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: ارائه این استدلال از سوی برخی مسئولان شرکت مخابرات مبنی بر اینکه : " به دلیل اینکه نرخ مکالمه در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار کمتر و ارزانتر است و نیز مشترکان از زمان پرداخت ودیعه تاکنون هزینه کمتری برای مکالمه پرداختهاند بنابراین ودایع به روز محاسبه نخواهند شد." کاملاً نادرست است.
وی گفت: تاکنون دولت نیز به عنوان یک طرف شراکت سود قابل توجه ای را بدست آورده است، به عنوان مثال در سال گذشته حدود 800میلیارد تومان سهم دریافتی دولت بوده است بنابراین تاکنون ارتباط دوطرفه منطقی وجود داشته ، مشترکان هزینه های کمتری نسبت به قیمتهای جهانی پرداخت کردهاند و از طرف دیگر نیز دولت سود سهام ومالیات خود را برداشت کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اموال و داراییهای مخابرات «به نرخ روز» محاسبه شده است، محاسبه ودایع که اموال و داراییهای امروز مخابرات حاصل آنها است ، براساس مبالغ دریافتی در سالیان گذشته و سپس تبدیل آنها به سهام کاملاً غیر قانونی بوده و ضروری است به منظور حفظ حقوق قانونی 38 میلیون شرکای مخابرات ودایع آنها نیز «به نرخ روز» محاسبه و بعد از آن به سهام تبدیل گردد.
- ۸۶/۰۲/۱۷