گزارشی از وضعیت بازار کیبرد در ایران
بنا بر آخرین نظرسنجی انجام گرفته در هفته اول خرداد ماه سال 1386 از اعضای باشگاه فعالان بازار ICT ایران در مورد سهم برندهای گوناگون صفحه کلید، FARASSOO بدون هیچ تعقیب کننده جدی و با فاصله گرفتن از رقبای سنتی خود همچنان نزدیک به نیمی از سهم بازار را دارا بوده و کماکان با شاخص %48 بعنوان پرفروش ترین و محبوب ترین صفحه کلید در بازار ایران به شمار می رود. به نظر می رسد فراسو بر خلاف سنت شرکتهای موفق ایرانی که مقبولیتشان در بازار دوام چندانی ندارد، توانسته است با حفظ کیفیت محصولات و خدمات و نیز تنوع مدلهای خود، همچنان برند برتر این محصول در بازار باشد.
این مهم به خصوص با توجه به افزایش قابل ملاحظه قیمت محصولات فراسو در بازار و پس از شروع سال جدید جالب توجه است. این موضوع اما در رابطه با سایر برندهای ایرانی بازار صفحه کلید در فاصله ششماهه دو نظرسنجی صادق نبوده و همانگونه که در نمودار مقایسه ای پیداست ، تعقیب کننده اول فراسو در بازار یعنی TVM که محصولی از شرکت پر سابقه ایرانی" سه مه آبی" در بازار است، با از دست دادن 3 درصد از سهم بازار خود و با شاخص 11 درصد اگر چه کماکان جایگاه دوم را داراست اما عملاً هم از فراسو فاصله زیادی دارد و هم در خطر جدی حفظ جایگاه دوم در رقابت تنگاتنگ باGenius قرار گرفته است .
TVM که همانند فراسو در شاخه های مختلفی از قطعات رایانه ای در بازار ایران فعال است، استراتژی خاص خود یعنی تمرکز بر محصولات ارزان قیمت را همچنان دنبال می کند. ضعیف شدن دو برند مطرح دیگر این حوزه یعنی Turbo Media و نیز Focus که کاهش 2 درصدی محبوبیت آن ها احتمالاً به علت تغییر سیاست شرکت پرورش داده ها و عرضه صفحه کلید با برند جدید خود DP است، عملاً میدان را برای دو برند خارجی Genius و A4Tech در ماههای اخیر باز نموده است به طوری که هر دو با افزایش سهم خود توانسته اند بخشی از عقب ماندگی خود در بزرگترین بازار خاورمیانه را جبران نمایند.
بدین ترتیب به نظر میرسد بازار صفحه کلید ایران علیرغم حمایتهای تعرفه ای دولت دیگر در انحصار کامل برندهای ایرانی نیست و تعقیب کننده های آتی فراسو را باید در خارج از کشور جستجو کرد.
در این میان اما Logitech این بزرگترین و معروفترین برند صفحه کلید و نیز Microsoft به عنوان دومین برند جهانی این حوزه عملاً و به دلیل تحریمهای امریکا جایگاهی در بازار صفحه کلید ایران ندارند. Logitech که می رفت تا با توزیع کننده حرفه ای جدید خود یعنی آواژنگ در ماههای اخیر سهم بازار بیشتری بدست آورد ظاهرا به علت تحریم های جدید، عرضه رسمی کالای خود به ایران را متوقف نموده است.
مقایسه توزیع سهم بازار صفحه کلید در نقاط مختلف کشور موید این نکته است که برندهای با سهم پایینتر چون Pascal ، NECO ، LG و البته تازه واردی به نام TONB فعلا مقبولیت بیشتری در شهرستانها نسبت به تهران دارند.
شاخص اس اند پی نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان بازار آی سی تی کشور می باشد. آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود 2000 واحد فعال در امر توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات بوده که به صورت آنلاین در پرتال www.sandp.ir ثبت ، جمع آوری و به صورت نمودارهای آماری ارائه میگردد. بدون هرگونه ادعای مربوط به میزان جامعیت شاخص ارائه شده، این آمار به تفکیک تهران و شهرستانها و نمودارهای مقایسه ای آن و نیز تحلیل های مرتبط با هر شاخص و آرشیو شاخص ها در سایت sandp.ir برای دسترسی عموم موجود می باشد. نظرات و پیشنهادات کارشناسانه خود را در حوزه ICT از طریق سایت ارسال نمایید.
- ۸۶/۰۳/۰۷