اجلاس "کاربرد فضا برای توسعه پایدار" گشایش یافت
اجلاس" کمیته مشورتی بین دولتها در برنامه منطقهیی فناوری فضا برای توسعه پایدار در منطقه آسیا و اقیانوسیه"روز سهشنبه با حضور کارشناسان فضایی ۱۱ کشور آسیا و اقیانوسیه در هتل " عباسی" اصفهان آغاز به کار کرد.
این اجلاس به میزبانی " کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه " ( (UNESCAPو "سازمان فضایی ایران" برگزار میشود.
در نشست اصفهان " یازدهمین نشست گروه کاری سنجش از راه دور و اطلاعات جغرافیایی و موقعیت یابی ماهوارهیی" و"دهمین نشست گروه کاری منطقهیی برای کاربردهای ماهوارههای هواشناسی و کاهش بلایای طبیعی" برگزار میشود.
رییس سازمان فضایی ایران نیز درمراسم افتتاحیه اجلاس گفت: جهش عظیم علوم و فنون هوا فضا دردهههای اخیر و مقارن با عصر انفجاراطلاعات و امکان ترکیب موثر کاربرد فناوری فضا با سایر اطلاعات، دستیابی به اطلاعات وسیعی درباره کره خاکی را میسر و ارتباطات را تسهیل کرده است.
" سید حسن شفتی" ادامه داد: اگر پنج عامل محیط، منابع، اقتصاد، جمعیت و اجتماع را برای وصول به توسعه پایدار سهیم بدانیم در تمامی فرایند تصمیم- گیری مربوط به این عوامل، دادههای ماهوارهیی نقش مهمی دارند.
به گفته وی ، بیشترین میزان اطلاعات لازم برای مدیریت بلایای طبیعی با استفاده از دادههای ماهوارهیی سنجش از راهدور، ماهوارههای موقعیت یاب، ماهوارههای مخابراتی و ماهوارههای هواشناسی قابل تامین است.
شفتی تاکید کرد:فضا متعلق به همه مردم روی زمین است و ویژگی بارز فناوری فضایی، ماهیت بدون مرز آن در ایجاد فرصت همکاریهای بینالمللی و منطقهیی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه بیش از ۷۵درصد تلفات ناشی از بلایای طبیعی در جهان، در منطقه آسیا و اقیانوسته است، گفت: همکاری و همفکری برای برنامهریزی هوشمندانه و راهبری مدبرانه جهت رویایی با این مشکلات امری ضروری است.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیت علمی ایران در زمینه علوم و فنون هوا فضا گفت:برای بهرهبرداری ازاین ظرفیتها در آذرماه ۱۳۸۲قانون تشکیل شورای عالی فضایی و تاسیس سازمان فضایی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید ودر سال ۱۳۸۴ اساسنامه سازمان و مصوبات مربوطه از تصویب هیات دولت گذشت.
رییس اجلاس بین دولتها در برنامه کاربرد فناوری فضا تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری فضا بهرهبرداری صلحجویانه از فناوری فضا برای بهبود و تعالی زندگی بشریت است.
وی یادآور شد:ایران در برنامه چهارم پنجساله خود علاوه بر سرمایهگذاری در امور زیربنایی فضایی و تدام ظرفیتسازی حداقل پنج ماهواره عملیاتی برای مقاصد مخابراتی و سنجش از راهدور برنامهریزی کرده و به منظور ارتقای سطح توانمندیهای جوانان پژوهشگر،امکان طراحی و ساخت ریزماهواره را نیز بر حسب نیاز و بدون محدودیت پیش بینی کرده است.
شفتی آخرین اقدام ایران را اعلام آمادگی برای عضویت در هیات موسس سازمان همکاریهای آسیا و اقیانوسیه دانست و گفت:ایران مشارکت در طراحی و ساخت یک ماهواره کوچک چند منظوره را با مشارکت دو کشور منطقه تحت اقدام دارد.
استاندار اصفهان نیز در این اجلاس گفت: اصفهان از دیرباز مهد علم و توسعه بوده به طوریکه موقعیت جغرافیایی آن در این امر نقش اساسی داشته است.
"سید محمود حسینی" افزود:اصفهان در برنامههای توسعه ایران به عنوان قطب آموزش عالی، فناوریهای ویژه و گردشگری در نظرگرفته شده است لذا ظرفیتهای لازم را جهت توسعه برنامههای فضایی دارد.
وی اعلام کرد: استان اصفهان با برخورداری از پژوهشگاهها و مراکز رشد و فناوری موجود در استان آمادگی لازم را برای پیشبرد برنامههای فضایی کشور دارد.
همچنین در مراسم افتتاحیه یازدهمین اجلاس بین دولتها برای کاربرد فناوری فضا، پیام"دبیرکل اسکاپ و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد" توسط " رییس بخش کاربردهای فضایی سازمان ملل - اسکاپ" قرایت شد.
- ۸۴/۰۶/۱۶