ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

افشای اسرار نظامی کشورها با ماهواره‌ها

| سه شنبه, ۲۳ مهر ۱۴۰۴، ۰۳:۳۵ ب.ظ | ۰ نظر

محققان فقط با ۸۰۰ دلار تجهیزات اولیه، طیف گسترده‌ای از داده‌ها از جمله هزاران تماس و پیامک کاربران تی‌موبایل و حتی ارتباطات نظامی آمریکا را که توسط ماهواره‌ها بدون رمزگذاری ارسال شده بودند، کشف کردند.

به گزارش ایسنا، ماهواره‌ها همیشه داده‌ها را به زمین اطراف ما می‌فرستند. بنابراین ممکن است انتظار داشته باشیم که این ارتباطات رادیویی مبتنی بر فضا، رمزگذاری شوند تا از دسترسی هرگونه جاسوسی با دیش ماهواره به سیل اطلاعات محرمانه‌ای که دائما از آسمان می‌بارد، جلوگیری شود. اما این تصور به شکل شگفت‌آور و نگران‌کننده‌ای، اشتباه است.

تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو و دانشگاه مریلند امروز در مطالعه‌ای که احتمالا در سراسر صنعت امنیت سایبری، شرکت‌های مخابراتی و درون سازمان‌های نظامی و اطلاعاتی در سراسر جهان طنین‌انداز خواهد شد، فاش کردند که تقریبا نیمی از سیگنال‌های ماهواره‌ای زمین‌همگام که بسیاری از آنها حامل ارتباطات حساس مصرف‌کنندگان، شرکت‌ها و دولت هستند، کاملا در معرض استراق سمع قرار گرفته‌اند.

این یافته، احتمالا در صنعت امنیت سایبری، شرکت‌های مخابراتی و درون سازمان‌های نظامی و اطلاعاتی در سراسر جهان طنین‌انداز خواهد شد. این محققان به مدت سه سال، یک سیستم گیرنده ماهواره‌ای ۸۰۰ دلاری و آماده را بر روی پشت بام یک ساختمان دانشگاه در محله ساحلی لاهویا در سن‌دیگو توسعه داده و از آن استفاده کردند تا ارتباطات ماهواره‌های زمین‌همگام را در باند کوچکی از فضا که از نقطه دید آنها در جنوب کالیفرنیا قابل مشاهده بود، دریافت کنند. محققان با قرار دادن دیش خود به سمت ماهواره‌های مختلف و صرف ماه‌ها برای تفسیر سیگنال‌های مبهم اما محافظت نشده که از آنها دریافت می‌کردند، مجموعه‌ای نگران‌کننده از داده‌های خصوصی را جمع‌آوری کردند. آنها نمونه‌هایی از محتوای تماس‌ها و پیام‌های متنی آمریکایی‌ها در شبکه تلفن همراه تی‌موبایل، داده‌های مربوط به مرور اینترنت از طریق وای‌فای مسافران هواپیما در هنگام پرواز، ارتباطات با زیرساخت‌های حیاتی مانند تاسیسات برق و سکوهای نفت و گاز فراساحلی و حتی ارتباطات نظامی و انتظامی آمریکا و مکزیک را که مکان پرسنل، تجهیزات و تاسیسات را فاش می‌کرد، به دست آوردند.

بر اساس گزارش وایرد، این محققان می‌گویند که تقریبا سال گذشته را مشغول هشدار به شرکت‌ها و آژانس‌هایی بوده‌اند که داده‌های حساس آنها در ارتباطات ماهواره‌ای در معرض افشا قرار گرفته است. اکثر آنها، از جمله تی‌موبایل، به سرعت برای رمزگذاری این ارتباطات و محافظت از داده‌ها اقدام کردند. برخی دیگر، از جمله برخی از صاحبان زیرساخت‌های حیاتی آسیب‌پذیر آمریکا که محققان اخیرا به آنها هشدار داده‌اند و از نام بردن از آنها خودداری کردند، هنوز رمزگذاری را به سیستم‌های مبتنی بر ماهواره خود اضافه نکرده‌اند. محققان پیش از این به خطرات نظارتی ارتباطات ماهواره‌ای رمزگذاری نشده اشاره کرده‌ بودند، اما مقیاس و دامنه افشاگری‌های جدید بی‌نظیر به نظر می‌رسد.

  • ۰۴/۰۷/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">