اشکالی به واگذاری مخابرات وارد نیست
در پی ارسال نامه رییس اتاق بازرگانی به رییس جمهور نسبت به نحوه واگذاری شرکت مخابرات و این که ایشان ابراز نگرانی کرده بودند که واگذاری شرکت مخابرات به صورت یک شرکت واحد موجب ایجاد انحصار در ارایه این گونه خدمات در کشور میشود در همین زمینه مدیرعامل شرکت بورس گفت: این نامه مبتنی بر اطلاعات کاملی نبوده و با صحبتهای صورت گرفته و جلسهای که با رییس اتاق تهران داشتیم ایشان کاملا در این زمینه توجیه شدند.
دکتر علی رحمانی ـ در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به اینکه در شرکتهای بند ج در اقدامات واگذاری تاکید شده که واگذاری شرکتهای مشمول طرح در قالب شرکتهای مادر تخصصی و زیرمجموعه با کارشناسی همه جانبه صورت گیرد گفت: در رابطه با مخابرات این کارشناسی انجام شده و تفکیک اینها به شرکتهای استانی نه تنها مشکلات را زیادتر میکند بلکه طرحهای توسعهای را نیز با مخاطره مواجه میکند یک شرکت بزرگ قدرتچانهزنی بیشتری از لحاظ تکنولوژی و توان مالی بیشتری برای توسعه دارد. اما با توجه به اینکه پیش بینی شده مخابرات یک نوع انحصار دارد، این انحصار را میتوان با واگذاری اپراتورهای بعدی شکاند.
وی ادامه داد: در قانون پیشبینی شده که یک مقام تنظیم مقررات در مخابرات تشکیل شود که این امر صورت گرفته و آن مسوول، تعیین نرخ خواهد بود در ضمن در پرونده شرکت مخابرات تعهداتی وضع شده یعنی این طور نیست که این شرکت رها شود زیرا در صورت عمل نکردن به تعهدات خود جریمه خواهد شد.
رحمانی درادامه درباره نحوه واگذاری شرکتها توضیح داد: حتی اگر شرکتهای مخابراتی استانی واگذار شوند این شرکتها فقط تلفن ثابت هستند، تلفن همراه متعلق به شرکت ارتباطات سیار است که در همه جای کشور خدمات ارائه میدهند، قرار نیست شرکت ارتباطات سیار را50 شرکت کنیم و بعد واگذار کنیم زیرا همین امر موجب به وجود آوردن مشکل برای شرکتها و همچنین مردم استانهای محروم میشود، این شرکتها زیانده هستند و ممکن است که پالسهای خود را توسعه ندهند بنابراین پیچیدگیها خیلی بیشتر از این است که مسوولان به آن اشاره میکنند.
رحمانی درباره انحصار در شرکت مخابرات توضیح داد: در رابطه با تلفن ثابت هم این طور نیست که مخابرات انحصار دارد زیرا هر شرکتی که مجوز بگیرد میتواند با توجه به تکنولوژی جدیدی که وجود دارد بدون اینکه بخواهد از سیمکشی استفاده کند شبکه تلفن ثابت راه بیندازد.
به گفته وی در صنعت ICT نرخ تغییرات تکنولوژی بسیار بالاست یعنی نیاز به سرمایهگذاری زیادی داریم که باید یک شرکت قدرتمندی برای خرید باشد، بعضی از شرکتهای مخابراتی فراکشوری میشوند به عنوان مثال عربستان تمایل دارد که ایران را پوشش دهد.
وی با اشاره به پیچیده بودن مباحث عنوان کرد: ما به عنوان شرکت بورس که حافظ منافع سرمایهگذاران هستیم و کار کارشناسی روی این موضوع را انجام دادهایم واگذاری را به این شکل کاملا درست و منطقی می بینیم.
مدیرعامل شرکت بورس درباره زمان واگذاری سهام مخابرات توضیح داد: همه کارها به اتمام نرسیده است، با جنجال و سروصدا هم کارها پیش نمیرود پس از اتمام کارها سپس اجازه درج سهم به آنها را خواهیم داد.
- ۸۷/۰۳/۲۹