داستان عجیب نمایشگاههای انفورماتیک
ایتنا- محمدمهدی رفیعزاده* - علیرغم سالها برگزاری نمایشگاههای مختلف در زمینه صنایع، علومفنی، انفورماتیک و... که هر از چندگاهی پشت سر هم در تهران و شهرستانها برگزارمیگردد، هر روز شاهد بینظمی و بیکیفیتی این فعالیت هستیم. در نمایشگاه الکامپ و دیگر نمایشگاههای انفورماتیکی و الکترونیکی کشور مدتی است شرکتهای بزرگ کشور درگیر مشکلات و ملالتها شدهاند.
نمایشگاه کرمانشاه که برای بازسازی عراق قرار است برگزار شود با بالاترین رقم یعنی 800 هزار ریال بابت یک مترمربع به فروشمیرسد، نمایشگاه اراک برای سال 84 ، 3 بار تغییر تاریخ میدهد و سال گذشته نیز چون یکی از شرکتهای کامپیوتری محلی اراک برگزارکننده این نمایشگاه بود با غضب و خشم دیگر همکاران مواجهمیگردد و آنان از شرکت در نمایشگاه انصراف میدهند و نمایشگاه با عدم استقبال برگزارمیگردد.
برای نمایشگاه کاشان، فراخوان دادهمیشود، وقتی با مدیر مربوطه تماس حاصلمیگردد از ابتداییترین مسائل مربوط به نمایشگاه بیاطلاع است و با چند پرسش ما هنگ میکند، وقتی ما پیگیر سئوالات خود میشویم عطای برگزاری به لقایش میبخشد و محترما میگوید ببخشید اینکاره نیستم.
نمایشگاه فلان و... بینصیب از بیبرنامگیها نیست. بهراستی بعد از سالها برگزاری نمایشگاههای مختلف چهکسی پاسخگویی و مسئولیت برگزاری نمایشگاه را دارد، در یک شهر انجمن شرکتهای انفورماتیک برگزار کننده است، در شهر دیگر اداره بازرگانی و در برخی نیز استانداری و در برخی نیز صنف فلان برگزارکنندهاست!؟! آیا توقع زیادی است که از مسئولین بخواهیم لطفا نمایشگاههای کشوری را یک نهاد با یک قیمت برگزارکند و لطفا قیمت نمایشگاهها غیرمعقول نباشد و مثل نمایشگاه کرمانشاه رقم نجومی را برای برگزاری آن طلبنگردد. مثلا نمایشگاهها در اکثر شهرها حدود متریمربع 25 هزار تومان است ولی در کرمانشاه متری 80 هزار تومان. بهراستی اگر ما نسبت به این بیقانونی گله و شکایت داریم باید با کدام نهاد درمیان بگذاریم و چهکسی پیگیر و پاسخگواست.
لطفا بررسیگردد صلاحیت برگزارکننده نمایشگاه در شهرستانها بهنحوی تعیینگردد تا هرکس از راه میرسد نتواند برگزارکننده نمایشگاه باشد! براستی ما مدیران روابطعمومی که برای حدود35-30 شهر کشور هرروز باید با بازرگانی، استانداری، انجمن شرکتهای انفورماتیک و ... در تماس باشیم تا ببینیم نمایشگاه کی و کجا برگزارمیگردد و کیفیت نمایشگاه به چهگونه است آیا همواره باید در نمایشگاه شرکتنماییم و در زمان برگزاری متوجهگردیم که نمایشگاه با اعتصاب و قهر شرکتهای محلی کامپیوتری مواجهگردیدهاست.
نمونه واضح این مشکل نمایشگاه ساری است که فراخوان بسیار و تبلیغات بسیار، اخبار رنگ و وارنگ... در نشریات داشت. نمایشگاهی که با همکاری استانهای گیلان و گرگان برگزارگردید. ثبتنام، پیگیری، پرداخت هزینهها و ... انجامگردید ولی چند روز مانده به نمایشگاه و علیرغم برنامهریزی فراوان، متوجهشدیم به تعداد انگشتشماری شرکت کامپیوتری در این نمایشگاه شرکتکردهاندو مابقی شرکتکنندگان اصلا ارتباطی به نمایشگاه الکترونیک و کامپیوتر ندارند. لاجرم با صرف هزینههای گزاف و علیرغم میل و نظرمان و صرف هزینهها انصرافمیدهیم.
بهراستی چهکسی باید پاسخگوی این بیبرنامگیها و بیمسئولیتیها در برگزاری نمایشگاههای کشور باشد و کدام نهاد قراراست صلاحیت برگزارکنندگان را تایید نماید تا شرکتهای بیشماری چون فهیممشاور درگیر این همه مشکلات و بیبرنامگیها نگردند؟! اگر قراراست نمایشگاه کامپیوتر در یک استان برگزارگردد چرا از انبوه شرکتهای محلی فقط تعداد انگشتشماری در این نمایشگاه شرکتکردهاند و وقتی از آنان سوال میگردد، آنان در پاسخ میگویند: «نمایشگاه کامپیوتر نیست و بیشتر نام کامپیوتری دارد و ما در زمان دیگری خودمان نمایشگاه کامپیوتر را برگزارخواهیمکرد!!! » امیدداریم مسئولین رسیدگینمایند تا وقت، هزینه و نیروهای ما با این همه برنامهریزی بهراحتی هدرنرود.
*مدیر روابط عمومی شرکت فهیممشاور
- ۸۴/۰۶/۰۵