دستگیری 1000 مظنون سایبری توسط پلیس بینالملل
اینترپل می گوید در این عملیات بیش از 1000 نفر را دستگیر کرده و 27 میلیون دلار منابع غیرقانونی را در یک همکاری جهانی با هدف برخورد با جرایم سایبری ضبط کرده است.
به گزارش پلیس فتا آژانس بینالمللی جرم و جنایت گفت: در این عملیات، با اسم رمز «HAECHI-II» پلیس 20 کشور جهان با هدف مبارزه با انواع خاصی از کلاهبرداری آنلاین مانند دوست یابی اینترنتی، طرح های سرمایه گذاری اینترنتی کلاهبردارانه و پولشویی مرتبط با قمار و شرط بندی آنلاین همکاری کردند. در این عملیات چهار ماهه در مجموع 1003 نفر دستگیر شدند و 1660 پرونده خاتمه یافت. همچنین 2350 حساب بانکی مرتبط با جرایم مالی آنلاین مسدود شد، بیش از 50 اطلاعیه اینترپل منتشر شد و 10 شگرد جدید مجرمانه شناسایی شد.
بازی مرکب
اینترپل گفت که همکاری نزدیکی بین واحدهای پلیس تخصصی در سراسر جهان انجام شد و اطلاعات قابل توجهی در مورد جرایم مالی آنلاین نوظهور بدست آمد. بر اساس اطلاعات به دست آمده در طول عملیات HAECHI-II، آژانس چندین اعلامیه بنفش منتشر کرد که شامل هشدارهایی پلیس بینالمللی است که در مورد شیوههای عملیات، ابزارها، تجهیزات و روشهای پنهانسازی مورد استفاده مجرمان است. سپس این اطلاعات با194 کشور عضو اینترپل به اشتراک گذاشته می شود تا پلیس بتواند اطلاعات و روش های جنایی نوظهور را مبادله کنند تا ارتباط بین پرونده ها را شناسایی شود.
اینترپل توضیح داد: در طول عملیات، یک اپلیکیشن تلفن همراه حاوی بدافزار را با استفاده از نام و نام تجاری نمایش نتفلیکس Squid Game شناسایی شد. این اپلیکیشن که تحت عنوان یک مجموعه تلویزیونی پرطرفدار ظاهر میشد، در واقع یک تروجان بود که پس از دانلود و نصب آن، میتوانست اطلاعات صورتحساب کاربر را هک کند.
همه گیری جرایم سایبری
در بیانیه ای از اینترپل آمده است که موج افزایش جرایم مالی آنلاین ناشی از همه گیری ویروس، کاهش نیافته و همانطور که قبلا گزارش شده بود، با دورکاری بسیاری از سازمان ها در سراسر جهان شاهد افزایش حملات سازمان یافته توسط هکرها بوده است. در عملیات اینترپل یک طرح آزمایشی بنام « پروتکل واکنش سریع ضد پولشویی ARRP » برای توقف پرداخت های جهانی اجرا شد. و این طرح در رهگیری چندین تراکنش غیر قانونی در عملیات HAECHI-II کمک بسیار زیادی کرد.
یورگن استاک، دبیرکل پلیس بین الملل، گفت: «با این سطح از همکاری و هماهنگی جهانی توسط مجریان قانون کشورها می توان به طور مؤثر با جرایم سایبری سازمان یافته مقابله کنند».
- ۰۰/۰۹/۱۳