دلایل ناکامی اپراتورهای مجازی موبایل
مدیرعامل اپراتور مجازی موبایل گفت: 6 ماه پیش عضویت تمامی اپراتورهای موبایل ایران در GSMA ،انجمن جهانی موبایل، به درخواست دولت ترامپ لغو شد و پس از این اپراتورهایی که تاکنون عضو این انجمن نبودند و کدهایشان در رومینگ بینا لملل تعریف نشده با مشکل مواجه میشوند.
هوشنگ مرتضوی مدیرعامل یک اپراتور مجازی تلفن همراه در نمایشگاه تلکام در پاسخ به سوال فارس در این باره که وزیر ارتباطات اخیرا گفته بود اپراتورهای مجازی موبایل به هدف گذاری کسب 5 درصد سهم از بازار تلفن همراه نرسیدهاند و برای جبران این عقب ماندگی تغییراتی را در مقررات فعالیت آنها ایجاد نکردهایم،گفت: اپراتورهای مجازی تلفن همراه در جهت مشترک با مشکلات عدیدهای مواجه هستند و در حالی که تبلیغات در صدا و سیما گران است امکان تبلیغ در شبکههای خارجی را نیز ندارند.
وی در پاسخ به سؤال فارس درباره اصلاحات اعمال شده در پروانه اپراتورهای مجازی موبایل گفت: دو بخش از مقررات درباره ارتباط اپراتورهای مجازی با اپراتورهای اصلی و پرداخت حق دولت بازنگری شد.
مرتضوی با اشاره به مشکلات اپراتورهای مجازی و اصلی موبایل ادامه داد: برخی اپراتورها در ارسال پیامک به مشتریان اپراتورهای مجازی کارشکنی میکنند اما این اقدام مورد تائید وزارت ارتباطات نیست و مقرر شد در این باره راهکاری اندیشیده شود.
وی ادامه داد:همچنین قرار بود اپراتورهای مجازی موبایل انتقال ترافیک بینالملل داشته باشند که این موضوع عملی نشد و به تازگی مقرر شده اجرایی شود.
این مدیرعامل اپراتور مجازی تلفن همراه اضافه کرد:همچنین از حدود 6 ماه پیش انجمن جهانی موبایل با درخواست دولت ترامپ تمامی اپراتورهای تلفن همراه ایران شامل همراه اول،ایرانسل،رایتل،تالیا و سامانتل را در بلک لیست قرار داد و مجوز عضویت آنها را لغو کرد که در این انجمن روابط بینالملل استاندارد بین اپراتوری به تصویب میرسد و اپراتورهایی که تاکنون برای رومینگ بینالملل در این انجمن عضو نبودند و کدهایشان در سطح جهانی تعریف نشده، پس از لغو عضویت ایران با مشکل مواجه میشوند.
مرتضوی درباره تغییر مقررات پرداخت حق السهم دولت، گفت: پیش از این اپراتور مجازی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 5 درصد حقالسهم پرداخت میکرد و اپراتور میزبان نیز بابت خدماتی که به اپراتور مجازی ارائه میکند بار دیگر به دولت حقالسهم میپرداخت که به نوعی دو باره حقالسهم پرداخت میشد که مقرر شد از این پس یا اپراتور مجازی موبایل به دولت حقالسهم بپردازد و دیگر اپراتور اصلی از اپراتور مجازی حقالسهم نگیرد یا اپراتور مجازی به دولت حقالسهم نپردازد و به جای آن این مبلغ را اپراتور اصلی پرداخت کند که اتفاق نظر روی روش اول بیشتر بود و احتمالا روش اول اجرا شود.
اپراتورهای مجاز موبایل شرکتهای موبایلی هستند که روی شبکه آماده شده سه اپراتور اصلی موبایل سرویس میفروشند و پروانه این اپراتورها به تازگی توسط وزارت ارتباطات صادر شده است.