ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دولت خاتمی عامل ناکامی PAPها

| يكشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۸۵، ۰۴:۳۱ ب.ظ | ۰ نظر

دبیر انجمن ISPها، با اشاره به طرح‌هایی چون اینترنت ملی و اینترنت دانش‌آموزی، گفت: انجمن شرکت‌های اینترنتی به شورای عالی فناوری اطلاعات اعلام آمادگی کرده تا با پتاسیل‌های موجود در هزار شرکت ISP، فاز نخست اینترنت دانش‌آموزی بدون نیاز به خرید تجهیزات خاص و هزینه‌های اضافی در مدت زمان کوتاهی اجرایی شود.

علی‌رضا علمی، دبیر و نایب‌رییس انجمن ISPها، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، اظهار داشت: بهتر است اجازه داده شود تا ISPها که بازیگران و فعالان اصلی این عرصه هستند، خود اقدام به ارائه‌ی خدمات اینترنت پرسرعت به مشترکان بنمایند؛ در این صورت شاهد ایجاد تحول در کشور در ظرف مدت چند ماه خواهیم بود.

وی، علت اصلی ناکامی شرکت‌های PAP و عدم استقبال عموم از این شرکت‌ها را دیدگاه برخی از مدیران دولت سابق دانست و در توضیح این مطلب گفت: این‌گونه مدیران، عرصه‌ی تکنولوژی و فناوری اطلاعات را عرصه‌ای سرمایه‌محور ‌دانسته و بر محدود بودن تعداد مجوزهای صادره برای شرکت‌های PAP تاکید داشتند.

وی افزود: این در حالی است که بر اساس نظریه‌ی دیگری، اصل بر دانایی‌محوری و عدم تبعیض بوده و بارها نیز توسط مقامات بلندپایه‌ی نظام توصیه شده که ملاک دانش، تخصص و توانمندی در عرصه‌ی صنعت است و نه بضاعت مالی؛ چراکه مسایل مالی می‌تواند با کمک‌های دولت پشتیبانی و مرتفع شود و زمینه‌ی رشد و توسعه‌ و بلوغ صنعتی در کشور را توسط نیروهای متخصص خلاق داخلی فراهم نماید.

علمی، تاکید کرد: اصل سرمایه‌محوری، نتیجه‌ای جز حفظ منافع عده‌ای خاص، منفعت دیگری نخواهد داشت.

دبیر و نایب‌رییس انجمن ISPها، گفت: البته دوسال قبل، هدف از صدور مجوز برای شرکت‌های PAP، افزایش ضریب نفوذ اینترنت و ایجاد بستر لازم برای خدمات اینترنت پرسرعت و سرویس‌های دیگر بود؛ اما یک اشتباه کوچک و نسپردن کار به کاردان باعث عدم استقبال از این پروژه برخلاف انتظارات شد.

وی افزود: در حالی که تا همان زمان - دو سال قبل - حدود یک هزار ISP به طو ر کامل توزیع شده و در استان‌های سراسر کشور فعال بودند، مجوز جدیدتر به گونه‌یی وضع شد که به غیر از 3 شرکت از شرکت‌های ISP هیچ کدام موفق به دریافت این مجوز نشدند و هشت شرکت دیگر PAP نیز از صنایع دیگر و تنها با گذاشتن ضمانت‌نامه‌ی میلیاردی و بدون تجربه و تخصص کافی در حوزه‌ی ارائه‌ی خدمات اینترنت، پا به این عرصه گذاشتند.

وی، با اظهار تاسف از برخی بی‌توجهی‌ها به پتانسیل‌های قوی برای انجام پروژه‌های ملی، اظهار داشت: حد و مرزی بین فعالیت شرکت‌های ISP و PAP مشخص نشده و در حالی که در یک استان یا شهر، ده‌ها ISP سرمایه‌گذاری کرده بودند، ناچار به عرضه‌ی خدماتی از تهران به آن شهر یا استان هستند.

علمی خاطرنشان کرد: به دلیل حجم سرمایه‌گذاری سنگین و اعمال مدیریت غیرمتمرکز، بسیاری از این پروژه‌ها در بسیاری از استان‌ها با ناکامی مواجه شده‌اند و از سوی دیگر شرکت‌های داری مجوز PAP نیز وضعیت مناسبی نداشته‌اند.

به اعتقاد وی باید یک تجدید نظر کلی و مناسب در صدور مجدد پروانه و شرایط اعطای آن صورت گیرد.

علمی، با طرح سوالی گفت: چرا باید یک ISP که از آورندگان تکنولوژی اینترنت به کشور محسوب می‌شو، در مقام فروشنده‌ی شرکت دیگری ایفای نقش کند؛ در حالی که خود تخصص و امکانات ارائه‌ی خدمات را دارا است؟

  • ۸۵/۰۷/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">