ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نادر نینوایی - روز یکشنبه هفته گذشته 24 مردادماه مراسم افتتاحیه دیتاسنتر ابری یک شرکت خصوصی با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات، معاونان وی و مدیران شرکت و مدعوین مختلف برگزار شد.

این جلسه اگرچه با برنامه‌ریزی و پذیرایی مناسب شرکت افرانت (مجری دیتاسنتر ابری) برگزار شد، اما با اندکی چاشنی تبلیغاتی هم همراه شد که البته فردای آن روز تکذیبیه‌هایی نیز به‌دنبال داشت و همین حاشیه‌ها، طبق معمول، اصل این رویداد و افتتاحیه را کم‌رنگ کرد. گزارش عصر ارتباط از این مراسم را بخوانید.

 

دیتاسنتر ابری چیست و چه مزیتی دارد؟

فناوری رایانش ابری یک فناوری جدید در خدمات دیتاسنتر و شبکه داخلی دیتاسنتر است و به‌تازگی توسط شرکت‌های هاستینگ که توان تغییرات و به‌روزرسانی سرورهای خود را دارند در داخل ایران با عنوان سرور پردازش ابری شناخته شده است. با استفاده از این سرویس کاربران می‌توانند از تمامی خدمات یک مرکز داده به‌صورت کاملا خودکار بهره‌مند شده و منابع سروری مورد نیاز خود را در هر زمان مدیریت و خریداری کنند.

در واقع سرویس ابر پیشرفته، پلتفرمی انعطاف‌پذیر است که به شرکت‌های برنامه‌نویسی، شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات ارزش افزوده و سایر شرکت‌های مرتبط با IT امکان می‌دهد بدون نیاز به خرید سرورهای گران‌قیمت و بدون نیاز به خرید ادواتی همچون رم، هارددیسک و CPU برای سیستم‌های خود، از طریق دیتاسنتر ابری و به‌صورت اشتراکی به تمام این موارد دست پیدا کنند.

برای نمونه، با استفاده از خدمات دیتاسنتر ابری سیستم‌عامل، پایگاه داده و محیط‌های متنوع کدنویسی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. ضمنا شرکت ارایه‌دهنده خدمات ابری متعهد می‌شود که تمام اطلاعات و داده‌های مشتریان خود را حفظ کرده و مانع هک یا وارد شدن هر گونه ویروس به آنها شود.

جالب است بدانید که در کشور آمریکا قانونی وجود دارد که به موجب آن اطلاعات پزشکی مربوط به آمریکا باید در دیتاسنترهای مربوط به همین کشور ذخیره شوند که در صورت تخطی از آن هم مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. بنابراین روشن است که در برخی از موارد مانند اطلاعات پزشکی افراد، اطلاعات بانکی افراد و همچنین در زمینه نگهداری اطلاعات دولتی و امنیتی استفاده از دیتاسنترهای داخلی برای تمام کشورهای جهان اولویت اصلی است و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

چاشنی تبلیغاتی افتتاح دیتاسنتر ابری در ایران

اما قاسم‌زاده مدیرعامل افرانت در این جلسه به اسامی غول‌های اینترنتی اشاره کرد که معمولا مورد توجه رسانه‌ها بوده و به تیتر آنها تبدیل می‌شود. به‌عبارت دیگر، تلفیق غیرمستقیم این اسامی با افتتاح سرور این شرکت، حتی برخی از رسانه‌ها را به اشتباه انداخت و اخبار نادرستی از میزبانی گوگل، فیس‌بوک، آمازون و تلگرام در ایران منتشر شد.

ماجرا از این قرار بود که وی در بخشی از سخنان خود گفت: امروزه سایت‌های اینترنتی در هر کجای جهان سعی می‌کنند دیتاسنترهای خود را در نزدیک‌ترین محل نسبت به کاربران‌شان قرار دهند. بنابراین اگر می‌شد، آرزوی فیس‌بوک، گوگل و آمازون بود که در ایران باشند. پس هم آنها به آوردن اطلاعاتشان به سرورهای ایران تمایل دارند و هم ما چنین تمایلی داریم، اما مانع سیاسی در این رابطه وجود دارد.

وی البته اضافه کرد که با آمدن برجام امیدوار است که این کار صورت بگیرد و حتی مدعی شد صحبت‌هایی برای آمدن تلگرام به ایران هم انجام شده است.

البته قاسم‌زاده تاکید کرد، افرانت مستقیما با تلگرام هیچ مذاکره‌ای نداشته است اما تلگرام موظف شده است دیتاسنترش را تا آخر امسال به ایران بیاورد و با بهره‌گیری از این موضوع گفت: بنابراین تلگرام باید سراغ شرکت آنها بیاید؛ چراکه دولت ایران چند شرکت از جمله شرکت ما را برای میزبانی انتقال سرورهای تلگرام به ایران تعیین کرده است.

مدیرعامل افرانت در ادامه همچنین مدعی شد که با سایت آمازون صحبت‌هایی را انجام داده است و این سایت مشهور آمریکایی نیز برای آمدن روی دیتاسنترهای شرکت آنها ابراز تمایل و علاقه کرده، اما گفته این کار مستلزم آن است که بحث تحریم‌ها برداشته شوند.

 

تکذیب کوتاه تلگرام در توییتر

اما این بهره‌برداری از اسامی غول‌های اینترنتی که موجب به اشتباه افتادن برخی رسانه‌ها شد، برخی دیگر را نیز به‌دنبال پیگیری‌های مرسوم صحت و سقم ماجرا انداخت و قرعه نیز به نام شرکت تلگرام افتاد. به این ترتیب در نتیجه توییتی که سایت‌های خبری در خصوص انتقال تلگرام به سرورهای ایران تا پایان سال و نقش افرانت در این مورد منتشر کردند، مدیر عامل تلگرام در خصوص هر دو موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد!

 

از ایجاد شغل تا خدمات باکیفیت به مردم

اما مطابق یک عرف نانوشته در مراسم‌هایی از این دست، وزیر ارتباطات نیز بخش اعظمی از سخنان خود را در مراسم افتتاح این سرور ابری، به مسایلی دیگر اختصاص داد و به این ترتیب اطلاع‌رسانی از میزان سرمایه‌گذاری روی این سرور، کاربردهای آن برای کشور، مزیت‌های اقتصادی و رقابتی با نوع خارجی، میزان بازگشت سرمایه، مخاطبان اصلی این خدمات و مسایلی از این دست بی‌پاسخ ماند.

به این ترتیب، واعظی گریزی به وعده ایجاد شغل زد و گفت: امسال 130 هزار شغل در حوزه ICT باید ایجاد شود که ورود شرکت‌هایی از جمله اپراتورهای‌FCP  نوید فصل جدیدی از سرمایه‌گذاری و اشتغال در این حوزه را دارد.

وزیر ارتباطات در این جلسه نقدا روی ظرفیت افتتاح سرور مذکور نیز حساب کرد و گفت: با افتتاح این سرور ابری عملا 100 شغل ایجاد شده است که البته قاسم‌زاده هم در پاسخ به این نکته اشاره کرد که البته این 100 نفر که به‌کار گرفته شده‌اند از نخبگان هستند.

وزیر ارتباطات در ادامه همچنین این موضوع را مطرح کرد که گاهی برخی تصمیماتی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اتخاد می‌کرده به جای کمک به حوزه ICT مانعی در راه کسب‌وکارهای حوزه ایجاد کرده که بسیاری از این موانع را در دولت جدید برداشته است.

نکته عامه‌پسند دیگر و مورد توجه برخی رسانه‌ها که واعظی در این جلسه به آن پرداخت و اتفاقا به تیتر برخی رسانه‌ها نیز تبدیل شد، موضوع کیفیت اینترنت بود. وی در این رابطه گفت: در کاربردهای ICT موضوع کیفیت مغفول مانده و مردم ایران با وجود اینکه پول خوبی پرداخت می‌کنند، اما کیفیت مطلوبی به آنها ارایه نمی‌شود.

واعظی ادامه داد: متاسفانه آنچه در ایران مغفول مانده، کیفیت است من خواهشم از همه همکاران این است که مردم از نظر کیفیت راضی باشند. وی همچنین متذکر شد که شرکت زیرساخت قول داده بود که مرکز تبادل ترافیک را دایر کنیم که در چند شهر دایر شده و بنابراین دلیلی وجود ندارد که محتوایی که دریافت می‌کنیم باکیفیت نباشد.

البته وزیر ارتباطات در بخش‌هایی از صحبت‌های خود در این جلسه همچنین مدعی شد که وزارت ارتباطات باید تعرفه‌ها را پایین بیاورد و عملکرد آنها در این زمینه باعث می‌شود که درآمد شرکت زیرساخت بیش از 600 میلیارد کاهش پیدا ‌کند، با این وجود اما وزیر ارتباطات امیدوار است با وجود این کاهش در سال‌های آینده از طریق افزایش مصرف مردم درآمدهای بیشتری در آینده به وجود بیاید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">