شبکههای مجازی مقابل سیاست فرهنگی کشور هستند
یک کارشناس فضای مجازی گفت: سیاستهای کلی که بر شبکههای مجازی حاکم هستند، هیچکدام به نفع ما نیست و در نقطه مقابل سیاستهای فرهنگی ما قرار دارد.
به گزارش فارس، علیرضا چاوکرو با اشاره به اینکه ورود شبکههای اجتماعی به محیط مجازی و سایبری در ایران از شبکههای کوچکتری که تحت عنوان چت رومها میشناسیم، شروع شد، گفت: چت رومها مولد و زمینهساز شبکههای اجتماعی بودند و حالا در اوج خود، به شکل شبکههایی چون فیسبوک، توئیتر،یا گوگل پلاس به نمایش در آمدهاند.
این کارشناس فضای مجازی درباره اینکه چرا شبکههای اجتماعی به سرعت جای خود را میان جوانان پیدا کردند، اظهار داشت: این شبکهها به دلیل بیحد و مرز بودن و ایجاد روز به روز نوآوری در خود توانستند میان جوانان امروز جامعه ما جا بازکرده و این در حالی است که اکثر این شبکهها فیلتر بوده و دسترسی به آنها مشکل است.
وی ادامه داد: این سایتها هر روز خدماتی را به کاربران خود ارائه میدهند که باعث میشود میزان گرایش و علاقه جوانان به این فضای مجازی بیشتر شود در حالی که بر اساس سیاستهای کلی فرهنگی ما معمولا سایتها و وبلاگها آغاز به فعالیت میکنند اما پس از مدتی رها شده و حرف جدیدی برای ارائه به کاربران خود ندارند.
چاوکرو خاطر نشان کرد: این مشکلات باعث میشود هر روز سایتهای ما تحلیل رفته و حتی سایتهای مهم که وابسته به ارگانهای دولت هم هستند دچار این معضل شوند، اما سایتها و شبکههای اجتماعی در نقطه مقابل قرار دارند و حتی با استفاده از ایده کاربران خود آنها را به دنبال خود بکشند.
این پژوهشگر فضای مجازی افزود: سیاستهای کلی که بر شبکههای مجازی حاکم هستند، هیچکدام به نفع ما نیست و در نقطه مقابل سیاستهای فرهنگی ما قرار دارد.
چاوکرو با اشاره به اینکه در حال حاضر تفاوت معنادار میان شبکههای اجتماعی ( social Networking) و گروههای اجتماعی (social community) وجود دارد، اذعان داشت: در حال حاضر شبکههای اجتماعی به سمتی میروند که فقط در محیط مجازی محدود نیستند، و در محیطهای واقعی و عملگرا هم وارد شده و خود را نشان میدهند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بسیاری از دوستیها از شبکههایی که بر اساس علائق مشترک افراد به وجود آمده است، اظهار داشت: این گروهها پس از شکلگیری در فضای مجازی وجود خود را ابراز میکنند و تظاهر بیرونی دارند، برای مثال گروهی از جوانان که به سبک خاصی از موسیقی علاقه دارند، یا گروههای حافظ محیط زیست ظاهر بیرونی مییابند.
چاوکرو ادامه داد: در واقع این نوعی جنگ است که طی آن گروههای شکل گرفته در فضاهای مجازی خود را در محیطهای بیرون نشان میدهند.
وی با اشاره به اینکه در بدو شکل گیری این محیطها ما تنها آنها را محصور در فضای مجازی میدیدیم، بیان داشت: این گروهها به این شبکهها محدود نمیشوند و با نوعی عملگرایی خود را به بیرون از محیطهای سایبری میرسانند.
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به فعالیتهای پلیس فتا، ادامه داد: بخشی از ماموریتهای این پلیس تخصصی، سلبی است به طوری که توانسته با فعالیتهای خود جلوی کلاهبرداریها و خلافکاریها در محیط سایبر را بگیرد.
چاوکرو عنوان داشت: پلیس فتا میتواند با شبیهسازی محیطهای مجازی، همواره یک گام جلوتر از بزهکاران فضای سایبر باشد و باید قبل از اینکه این محیطها شعلهور شوند، با زیرکی و ترفند خاص خود که حکایت از یک نوع سعه صدر است. وارد شبکههای اجتماعی شده و با شناخت آسیبها و نقاط فساد انگیز افراد و اعضای این شبکهها را از این ضربهها آگاه سازد.
- ۹۱/۰۷/۰۲