شرکتهای هرمی در چهارمحال و بختیاری
این روزها در استان چهارمحال و بختیاری سر و کله جوانانی شیک پوش و خوش مشربی پیدا شده است که با یک سلام کوچک دوست دارند، سر از کوچکترین اسرار زندگی اقتصادی افراد درآورند.
این افراد چنان خوب صحبت میکنند که گویی مدتهاست در رشته فن بیان مدرک دانشگاهی گرفتهاند تا مبادا طمعههای خود را از دست بدهند.
رفتار این افراد در برخوردهای اجتماعی فقط جنبه اقتصادی دارد و آنها بر اساس این معیار، طمعههای خود را از نزدیکترین افراد خانواده تا غریبهترین فرد روستاها و شهرها، انتخاب میکنند.
این افراد در برخورد با طمعههای خود از زندگی مرفه و رسیدن به آرزوهای اقتصادی حرف میزنند و دنیای امروز را کاسبی از طریق سیستمهای نوین ارتباط جمعی بویژه اینترنت میدانند.
آنها دنیای مدرن را دنیای ارتباطاتالکترونیکی برای کسب درآمد ذکر میکنند و با توجیه افراد که چرا باید مانند پدران خود زحمت بکشند ، به دنبال جلب اعتماد افراد هستند.
شرکتهای هرمی،این روزها به مثابه پدیدهای نامبارک گریبان اقتصاد کشور را گرفتهاند، شرکتهایی موسوم به""Neetworking Shopکه خود را در دنیای اقتصاد مدرن و گلوبال، سهیم مال مردم کردهاند.
سرشاخههای شرکتهای هرمی پس از انتخاب و جذب عضو و پس از برگزاری کلاسهای مشخص و تکثیر جزوات مختلف برای زیرشاخهها که اغلب از نسل جوان ، دانشجو، کارگر ، کارمند و حتی بیکارند، آنان را موظف به جذب زیر شاخههای جدیدتر میکنند.
شرکتهای هرمی مانند" گلدگوئیسیت "، "مانیس"،" الماس"،" فرهنگ و اقتصاد" با ورژنها و کلاسهای خاص از مهمترین شرکتهای هرمی فعال موجود در سطح ایران هستند.
یکی از فریب خوردگان شرکتهای هرمی در شهرکرد گفت: سرشاخهها از طریق شناسایی افراد، آنان را برای عضویت در این شرکتها دعوت میکنند.
"حسین. خ" در گفت و گو با ایرنا افزود: سرشاخهها با تشکیل خانههای تیمی اقدام به جذب افراد زیرشاخه میکنند و پول آنها را در"سه سوت" بالا میکشند.
به گفته وی، آنان با وعدههای واهی برای عضویت یا(پرزنت شدن)افراد، مبلغ ۱۵میلیون از افراد را به حساب شرکتهای هرمی از جمله " گلدگوئیست " در خارج میفرستند و یک"آی دی" ( (IDو "رمز عبور" (پسورد) برای فرد میگیرند.
حسین، که زمانی سوپرواریز جوشکاران یکی از شرکتهای بزرگ " عسلویه" بوده است، ادامه داد: پس از دریافت آی دی( (IDیا شناسه، فرد با پرداخت پول،یکی از کالاهای شرکتهای هرمی را میخرد و در اصطلاح به جمع کلیسیونداران شرکتهای هرمی درمیآید.
وی گفت: پس از عضویت افراد، آنان اقدام به تشکیل خانههای تیمی در تهران میکنند و برای توجیه افراد زیرشاخه خود اقدام به برپایی کلاسهای گفتاری در عصرهای هر روز میکنند.
به گفته وی، شاخههای شرکتهای هرمی دارای ورژن و نمره خاص هستند و کسانی که به عنوان زیرشاخه انتخاب میشوند، اگر نتوانند برای خود زیرشاخه انتخاب کنند، از گروه اخراج میشوند.
وی اظهار داشت: سرشاخهها پس از عضویت و پرزنت شدن زیرشاخههای جدید، در شرکتهای هرمی رفتار خود را تغییر میدهند و برای جذب زیرشاخه توسط اعضای جدید، بدترین رفتارها را انجام میدهند.
وی گفت: آنها با فریب زیرشاخهها بر این اساس که با جذب هر شاخه ۸۰۰دلار به حساب افراد واریز میشود، افراد زیرشاخه را برای عضوگیری جدید تحت فشار قرار میدهند.
به گفته وی، با این حرفهای بیمقدار بسیاری از افراد شغل و خانه و زن و عیال خود را رها میکنند و به این شرکتهای هرمی که خانههای تیمی آنها اغلب در تهران بویژه در خیابانهای "افسریه" و "هلال احمر" واقع است، میپیوندند.
حسین یادآور شد:سرشاخهها برای رسیدن به بالاترین سطح شاخه که بهآن "فلش" ( (Falshمیگویند ، زیرشاخههای خود را تحت بدترین نوع فشارها و رفتارهای روحی و روانی قرار میدهند.
به گفته وی، پس از عضویت افراد درشرکتهای هرمی، سرشاخهها ریزترین مسایل خانوادگی و مشخصات فردی تمامی افراد خانواده او را دریافت میکنند و پس از ترجمه برای شرکت گلدگوئیست به هنگ هنگ میفرستند.
وی که اینک پس از دو سال حضور در خانههای تیمی شرکتهای هرمی به شهرکرد بازگشته و از کرده خود ابراز ندامت میکند ، قصد شکایت از تمامی سرشاخههای این شرکتها که پولش را بالا کشیدهاند، دارد.
یک اقتصاددان در استان چهارمحال و بختیاری معتقد است: سرگردانی نقدینگی مردم باعث رشد قارچ گونه شرکتهای هرمی میشود.
دکتر " محسن توکلی " در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجیه جوانان برای سرمایهگذاری در بخشهای اقتصادی نظیر بورس اوراق بهاردار و یا خرید سهام، میتوان از سرگردانی نقدینگی جلوگیری کرد.
به گفته وی، رشد فزاینده شرکتهای هرمی و سوق نقدینگی جامعه به سوی این شرکتها موجب رکود در بخش مسکن و تجارت بازار ایران شده است.
وی یادآور شد: آمار نشان میدهد، شرکتهای هرمی تاکنون بیش از سه میلیارد دلار ارز را از کشور خارج کردهاند و این شرکتها ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد در حال توسعه ایران وارد کردهاند.
فرماندهی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این نیرو با فعالان شرکتهای هرمی در سطح استان بشدت برخورد میکند.
سردار"منصور دشتی"در گفت وگو با ایرنا افزود: تعداد افراد شرکتهای هرمی در این استان نسبت به سایر نقاط دیگر کشور کمتر است،ولی با این حال نیروی انتظامی از گزارشات مردمی در خصوص وجود شرکتهای هرمی در محلههایشان برای مقابله با آنها استقبال میکند.
قاضی پرونده شرکتهای هرمی دادگستری چهار محال و بختیاری نیز به ایرنا گفت: هماکنون ۳۰پرونده در خصوص شرکتهای هرمی در سطح استان تشکیل و کلیه اموال این افراد توقیف شده است.
ستاد حفاظت اجتماعی دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز دراطلاعیهای خطاب به مردم نسبت به گرایش فرزندان آنها به سمت شرکتهای هرمی هشدار داد و اعلام کرد: در صورت توصیه افرادی برای عضویت در این شرکتها ، مراتب را به مراجع قضایی و یا نیروی انتظامی گزارش دهند.
- ۸۵/۰۷/۱۷