ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

صداگذاری روی کوکی‌ها!

| شنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۴۳ ق.ظ | ۰ نظر

گوش دادن به کوکی‌های وبی می‌تواند خیلی جذاب باشد هرچند به طور خاص نمی‌توان اسمشان را کوکی‌های موزیکال گذاشت. بله، کوکی‌ها فی‌الواقع اکنون به لطف پلاگین مرورگر وب -ساخت جازمین گافوند- می‌توانند  قابل شنیدن باشند. گافوند این پلاگین را در سی‌ و ششمین کنگره‌ی ارتباطات آشوب رونمایی کرد. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح دهیم چرا باید به این کوکی‌ها گوش داد. 
دلیل جازمین: شرکت‌ها از کوکی‌ها برای جاسوسی کردنِ ما استفاده می‌کنند و اینکه بشود کاری کرد این کوکی‌ها به نحوی قابل شنیدن شوند در حقیقت به کاربران کمک می‌کند تا متوجه شوند مهاجمین سایبری تا چه میزان فراگیر شده‌اند. 

 

  • کوکی‌ها چه هستند و چطور می‌توانند به مسئله‌ی جاسوسی ربط پیدا کنند؟

کوکی‌ها تکه‌های کوچک اطلاعاتی هستند که وبسایت‌ها به مرورگرها ارسال می‌کنند. مرورگرها سپس این فایل‌ها را ذخیره کرده و بار دیگر که کاربر به آن وبسایت سر زد به او پس می‌دهد. اینگونه است که وبسایت شما را همیشه لاگین نگه می‌دارد، تنظیمات شما را به یاد دارد و غیره. به طور کلی کوکی‌ها وبگردی را بسی راحت‌تر می‌کنند. 
این‌ها کوکی‌های طرف اول هستند، یعنی فایل‌های ذخیره‌شده توسط وبسایت‌هایی که در واقع از آن‌ها دیدن می‌کنید. کوکی‌های طرف سوم از سرویس خدماتی می‌آیند که احتمالاً صاحبان سایت از آن‌ها به دلایل مختلف استفاده می‌کنند. اینها از خدمات تحلیلی، شبکه‌های اجتماعی، شبکه‌های تبلیغاتی و غیره می‌آیند. همین کوکی‌های طرف سوم هستند که حرکات کاربر را در محیط اینترنت ردیابی می‌کنند. کار کوکی طرف سوم اینچنین است: کوکی‌های سرویس A روی دو وبسایت X و Y و Z استفاده می‌شود؛ بنابراین A می‌داند چه زمان به هر یک از این سه وبسایت سر می‌زنید. اما کوکی‌های گوگل، فیسبوک، آمازون و سایر غول‌های اینترنتی تقریباً توسط هر وبسایتی استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، رایج‌ترین کوکی استفاده شده در اینترنت گوگل آنالیتیکس است. از طرفی، کوکی‌های طرف‌سوم می‌توانند برای مقاصد خیر مورد استفاده قرار گیرند و از طرفی هم صاحبان کوکی از آن‌ها می‌توانند به عنوان راهی برای ردیابی سایت مورد بازدید توسط کاربر استفاده کنند. بیشتر هم دلیل این ردیابی، بمباران کردن شما با تبلیغات (هر زمان آنلاین باشید) است. اینطوریست که می‌توان گفت جاسوسی کردن با کوکی‌ها می‌تواند رابطه‌ای تنگاتنگ داشته باشد و درست به همین دلیل هم بود که گافوند صداها را برای درک تأثیر روی مشتری‌ها انتخاب کرد. هدف او شنیدن چیزهایی بود که شاید تا قبل از این کمتر بدان‌ها توجه می‌کردیم. 

 

  • گوش دادن به صدای کوکی‌ها

گافوند برای دو مرورگر محبوب گوگل کروم و فایرفاکس موزیلا افزونه‌هایی ساخته است که هر بار کوکی‌ای در کامپیوتر ذخیره می‌شود، از کامپیوتر برداشته شده و یا به‌روز می‌شود از خود صدا تولید می‌کنند. او برای هر کوکی صدای مخصوص گذاشته است. او نام این پروژه خود را Listening Back گذاشته است و می‌گوید «در این پروژه این صداها ترجمه می‌شوند». مقصود او کمک به افراد است تا تعداد خالص کوکی‌های که حین وبگردی با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم دستشان بیاید. 

 

  • جزئیات این پروژه

گفته می‌شود مرورگرها باید بتوانند بیش از 50 کوکی را به ازای هر دامنه مدیریت کنند. با این حال، پلاگین گافوند می‌تواند تنها 43 کوکی را مدیریت نماید- سعی دارد بیشتر صداهایی را پخش کند که باعث از کار افتادن آن می‌شود. از همین رو او باید یک سری محدودیت اعمال می‌کرد. 43 هنوز ریتم خوشایندی نداشت. گافوند برای فیسبوک، یوتیوب، گوگل آنالیتیکس، آمازون و برخی سایت‌های محبوب دیگر و نیز برای سرویس‌هایی که کوکی‌هایشان مرتباً برای مقاصد تبلیغاتی روی سایر سایت‌ها ظاهر می‌شوند صداهای مشخصی تعبیه کرده است. به محض آشنایی با صداها که کوکی‌های مختلفی را مد نظر قرار می‌دهد می‌توانید متوجه شوید کدام سایت‌ها در نهایت بیشتر ردیابی را می‌کنند (و هر چند وقت یکبار چنین کاری را انجام می‌دهد).

منبع: کسپرسکی آنلاین
تنظیم: روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛

  • ۹۸/۱۲/۱۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">