ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فناوری اطلاعات محور طرح تحول اقتصادی

| شنبه, ۸ تیر ۱۳۸۷، ۰۴:۳۹ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - به اعتقاد منتقدان، دولت توجه شایانی به فناوری اطلاعات نداشته است. دلایل منتقدان در این خصوص نیز به شواهدی همچون عدم ساماندهی به تعدد نهادهای تصمیم گیر در حوزه فناوری اطلاعات (به جای مانده از گذشته)، عدم تخصیص بودجه مستقل همچون آنچه در گذشته رخ داد و مسایلی از این دست مربوط می شود.

اما فارغ از بررسی دستاوردهای دولت ها در حوزه فناوری اطلاعات و تفاوت های واقعی و زیرساختی در نوع نگرش ایشان به مقوله آی تی، در هفته ای که گذشت رییس جمهوری در برنامه ای زنده از صدا و سیما به تشریح جزئیات "طرح بزرگ تحول اقتصادی" پرداخت.

اگرچه بررسی موضوع نحوه عملیاتی شدن این طرح کلان را باید به اقتصاددانان و افراد مسوول واگذار کرد لیکن در قلب طرح بزرگ تحول اقتصادی یک واقعیت آشکار وجود داشت.

فی الواقع دولت به ضرورت وجود بانک های اطلاعاتی در عرصه های مختلف و آنگونه که در کشورهای فوق پیشرفته شاهد آن هستیم پی برده و قصد دارد با تکیه بر بانک های اطلاعاتی و ابزار فناوری اطلاعات چرخش کلانی در اقتصاد ایجاد کند.

امروزه به علت نبود بانک های اطلاعاتی آماده بهره برداری، سو استفاده های زیادی در کشور جاری و ساری است که بخش مهم و کلیدی این نا به سامانی ها در طرح مذکور پوشش داده شده و رفع خواهد شد.

در سخنان رییس جمهور احمدی نژاد محورهای اصلی طرح بزرگ تحول اقتصادی به مواردی همچون هدفمند کردن یارانه‌ها، اصلاح سیستم اخذ مالیات، بهبود وضعیت گمرکات، اصلاح ساختار نظام بانکی، تنظیم نظام توزیع کالا و خدمات و به ویژه ساماندهی با بازار کاذب مسکن مربوط می شد.

اگرچه رییس جمهوری صراحتا و با توجه به پخش برنامه از شبکه سراسری که مخاطب کلان را پوشش می دهد، واژه ها و اصطلاحات رایج در بخش فناوری اطلاعات برای اجرایی شدن موارد مذکور را به کار نبرد، لیکن آگاهان به خوبی بر استفاده از ابزار فناوری اطلاعات در این طرح واقف هستند.

یکی از تجربیات بزرگ به کارگیری فناوری اطلاعات به اذعان کارشناسان در دولت نهم به طرح کارت سوخت مربوط می شود. این طرح یکی از بزرگترین طرح های تاریخ کشور است که با اتکا به فناوری اطلاعات و در سطحی ملی و با سرعتی مثال زدنی شکل عملیاتی به خود گرفت.

باز هم تاکید می شود که اگرچه عبارات مصطلح در حوزه فناوری اطلاعات در اجرای طرح کارت سوخت چندان مورد استفاده مسوولان امر قرار نگرفت، لیکن این طرح ذاتاً بر استفاده از IT استوار است.

اما برای آن که بازگشتی به موضوع اصلی این متن داشته باشیم بد نیست تا اشاره ای نیز به تحلیل های موجود در جامعه پیرامون به کارگیری فناوری اطلاعات در سطح کلان کشور داشته باشیم. امروزه بسیاری از آگاهان و فعالان صنف فناوری اطلاعات به این باور اعتقاد دارند که هرگاه ارکان کلان و اجرایی کشور و گاه سیاسیون عزم راسخی در به کارگیری فناوری اطلاعات داشته باشند می توان به پیشرفت IT امیدوار بود.

آگاهان مصداق بارز گفته های خویش را کارت سوخت می دانند که در حداقل زمان، در ابعاد ملی و به موثرترین شکل ممکن به اجرا درآمد.

لذا امروز نیز از یک سو با توجه به شناختی که از تصمیم های دولت در پیشبرد تصمیم های ایشان موجود است و از سوی دیگر محورهای طرح بزرگ تحول اقتصادی که موتور محرک بخش اعظم آن فناوری اطلاعات محسوب می شود، می توان امیدوار بود که فناوری اطلاعات در بخش هایی نظیر هدفمند کردن یارانه‌ها، سیستم اخذ مالیات، گمرکات، نظام بانکی، نظام توزیع کالا و خدمات و به ویژه ساماندهی مسکن نیز رسوخ کرده و به نتایج بزرگ و مفیدی منتهی شود.
منبع : فناوران

  • ۸۷/۰۴/۰۸