ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فناوری P2P و بیداری همیشگی اینترنت

| سه شنبه, ۱ خرداد ۱۳۸۶، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

اینترنت در یک دهه گذشته رشد انفجاری پیدا کرده به طوری که با گذشت چندین سال و افزایش شمار کاربران جهانی، افت سرعت تبدیل به چالشی اساسی برای آن شده است اما به نظر می رسد ظهور فناوری جدیدی به نام شبکه‌های P2P اینترنت را از فرو رفتن به خواب همیشگی بیدار کند!

"تد استیونز" 83 ساله از سناتورهای برجسته آلاسکا سال گذشته و زمانی که اینترنت را یک سری لوله خطاب کرد، به شدت مورد تمسخر قرار گرفت. گرچه این توصیف شاید خام به نظر برسد اما وی در سخنرانی اش به نکته منطقی اشاره کرد: این امکان وجود دارد که این لوله ها مسدود یا کند شوند و این مشکل ممکن است به دلیل انفجار عمومیت یافتن ویدئوهای دیجیتال زودتر از تصورات فعلی روی دهد.

برنامه های تلویزیونی، کلیپ های YouTube، متحرک سازی ها و سایر برنامه هایی نظیر آنها این روزها بیش از 60 درصد از ترافیک اینترنتی را موجب شده اند. این عقیده شرکت کش لاجیک در کمبریج انگلیس است که در عرصه فروش سیستم های انتقال رسانه به ارایه کنندگاه خدمات اینترنتی (ISPs) تخصص و فعالیت دارد. هو ژانگ از دانشمندان رایانه در دانشگاه کارنگی ملون می گوید: تصور من این است که طی دو سال آینده رقم 60 درصد یاد شده به 98 درصد برسد. ابرازعقیده وی به این معناست که امکان دانلود ویدئوهای مختلف از اینترنت با سرعت پایین تری صورت خواهد گرفت.

این دانشمند معتقد است، کمکی در راه است تا به این نگرانی پایان داده شود. وی در این خصوص فناوری peer-to-peerیا P2P یا همان فناوری توزیع فایل را معرفی می کند. البته در این میان نگرانی خاصی نیز در خصوص امکان شکل گرفتن دزدی های اینترنتی وجود دارد اما این دانشمند می گوید: فناوری P2P را می توان مورد استفاده قرار داد و با استفاده از آن به کمک صاحبان دامنه های قانونی اینترنتی و شرکت های خدمات دهنده اینترنتی آمد تا ویدئوهای بیشتری را بدون اشغال شدن حجم بیش از حد اینترنت و در نتیجه کاهش سرعت آن ارایه کنند.

برای ژانگ و سایر طرفداران استفاده از فناوری P2P این فناوری ساختاری نوین است. همواره این گونه بوده است که ویدئو و سایر محتویات وب همچون انشعابات شاخه ای درختان به دست مشتریان و کاربران می رسد. در این میان شرکت های خدمات رسان مرکزی همچون بدنه اصلی درخت عمل می کنند و در ادامه سرورهای توزیع کننده چند گانه به عنوان شاخه های اصلی انجام وظیفه می کنند. پس می توان تصور کرد که کاربران و دارندگان رایانه ها برگ های این درخت هستند. حال اگر یک شاخه قطع شود تمامی برگ های آن نیز با آن خواهند رفت. در این صورت جریان اطلاعات به برگ ها یا همان کاربران تنها در یک مسیر صورت گرفته و در نهایت توانایی رایانه ها برای دریافت و انتقال داده ها نا هماهنگ و نامتوازن خواهد شد.

اما در شبکه های P2P وضع فرق می کند. در این شبکه ها هیچ سرور مرکزی وجود ندارد و هر رایانه و کاربر اطلاعات و داده ها را با سایر کاربران و رایانه ها در یک فرآیند همیشه تغییر کننده و به هم تنیده تبادل می کند. این فرآیند به معنای آن است که سرورها و ارتباطات شبکه های سنگینشان حجم کمتری از بار را تحمل کرده و اطلاعات نیز به وسیله رایانه های متقابل ارایه می شود که این امر در نهایت به نجات باند پهن در هسته اینترنت منجر می شود. در این سیستم اگر یک کاربر و رایانه از مدار خارج شود، کاربر و رایانه ای دیگر جای خالی وی را پر می کند و حتی توجه به این نکته نیز جالب توجه است که افزایش کاربران بیشتر به چنین شبکه ای قدرت P2P را بیشتر می کند.

با تمامی این اوصاف هنوز دو مانع جدی وجود دارد: نخست آنکه پیشرفته ترین شبکه های P2P نظیر BitTorrent برای ایجاد تعادل در انتقال اطلاعات به رایانه های شخصی فایل های بزرگ را به فایل های کوچکتر می شکنند. حال یک رایانه برای مونتاژ دوباره فایل ها و شکل گیری فایل اولیه باید از باند پهن استفاده کند. دوم آنکه سرورها نسبت به ترافیک P2P بی میل هستند چون با ورود P2P سرورهای اینترنتی سهم قابل توجهی از بازار خود را از دست می دهند و این یعنی ضرری بزرگ!

با این حال ژانگ و سایر متخصصان شبکه ای معتقدند در حال نزدیک شده به حل این مشکلات هستند. در دانشگاه کورنل، پاول فرانسیس از دانشمندان برجسته رایانه در حال بررسی و آزمایش یک سیستم P2P موسوم به Chunkyspread است که بهترین درختان و حلقه های تابیده را با یکدیگر ترکیب می کند. در این سیستم شبکه ای رایانه های عضو در یک درخت کلاسیک چیده شده اما امکان ارتباط با یکدیگر را نیز دارند که در نتیجه حجم وارد بر شاخه ها کم می شود.

ژانگ و سایر متخصصان معتقدند که فناوری جدید یاد شده همچنین می تواند ترافیک P2P را برای سرورهای اینترنتی مطبوع تر سازد. از آن گذشته در حال حاضر اپراتورهای اینترنتی برای اینکه چه نوع جریان اطلاعاتی در شبکه هایشان سیال باشد، ایده های محدودی دارند. ژانگ در تشکیلاتش در آمریکا در حال طراحی و تولید نرم افزاری است که اطلاعات P2P را تشخیص داده که این امر به ISPs ها این امکان را می دهد تا تصمیم بگیرند چه حجم از اطلاعات را حمل کنند.

در حال حاضر شبکه ها و شرکت های سخت افزاری جهان چشم به فناوری های در حال ظهوری نظیر P2P دوخته اند تا شاهد برطرف شدن مشکلات آتی که اینترنت با آن مواجه خواهد بود باشند.

  • ۸۶/۰۳/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">