فیلتر جیمیل را بزرگ نکنید
معاون وزیر ارتباطات در واکنش به قطع دسترسی سرویس جی میل کاربران ایرانی و اظهاراتی که از وجود مشکل فنی در ارائه این سرویس حکایت دارد، گفت: وزارت ارتباطات هیچ گونه مشکل فنی در سرویس دادن به کاربران ندارد.
به گزارش مهر، علی حکیم جوادی در نشست خبری سازمان فناوری اطلاعات که به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر دلایل قطع سرویسهای گوگل تاکید کرد: قطع بودن گوگل ربطی به وزارت ارتباطات ندارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: فناوری اطلاعات حوزه ای است که با مباحث بسیاری درکشور درگیر بوده و موضوعات فرهنگی و سیاسی کشور نیز آن را تحتالشعاع قرار میدهد. بر این اساس وظیفه وزارت ارتباطات ایجاد زیرساختهای لازم و ارائه سرویسهای مناسب به کاربران است اما باید توجه داشت بخشی از مسائل به سیاستگذاریهای لایههای دیگر و بر اساس مستندات قانونی مرتبط میشود که این باعث میشود گاهی مواردی اتفاق بیافتد که همه آن را از چشم وزارت ارتباطات ببینند.
حکیم جوادی در پاسخ به چرایی عدم اطلاعرسانی در زمینه قطع سرویس گوگل و زمینهسازی برای ارائه سرویسهای مشابه به کاربران تاکید کرد: از منظر کاربر حق با شماست اما باید توجه داشت که بسیاری از کشورها حتی درحوزه دولت الکترونیک دسترسی کاربران خود را به پستهای الکترونیک خارجی مسدود میکنند و به نوعی به دلیل دغدغههای حاکمیتی اجازه استفاده از سرویسهای ایمیل خارجی را نمیدهند اگرچه ممکن است جیمیل تمامی قابلیتهای یک سرویس دهنده را داشته باشد اما امروز ما باید بتوانیم تمهیدات لازم را بیاندیشیم که نیازهای کاربران در داخل کشور از طریق ایمیل داخلی برآورده شود.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا اجازه نمیدهند که اطلاعات از طریق ایمیلی مانند جیمیل منتقل شود، گفت: بررسیها نشان میدهد که اکثر کشورها اجازه ورود به پست الکترونیک را به کاربران بدون احراز هویت نمیدهند و این موضوع خاص کشور ما نیست.
ایمیل های جدید در راهند
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه به لحاظ امنیتی و فنی باید به دنبال جایگزینهای مناسب برای جیمیل و یاهو در کشور باشیم، گفت: به زودی ایمیلهای جدیدتری خواهیم داشت و پروانههایی را برای ارائه دهندگان و فراهم کنندگان خدمات پست الکترنیک و موتور جستوجو صادر خواهیم کرد که در این راستا از حداکثر ظرفیتها و توان تولیدات داخلی و بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.
ایمیل بومی برای دانشگاهها و مدارس
حکیم جوادی از ارائه سرویس ایمیل بومی به دانشگاهها و مدارس خبر داد و گفت: بر این اساس ایمیلهای داخلی در اختیار دانش آموزان، معلمان و دانشگاهیان قرار خواهد گرفت.
گوگل باید وارد مذاکره با ایران شود
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه گوگل باید وارد مذاکره با ایران شود و بسیاری از مسائل را رعایت کند، تصریح کرد: ما بارها برای مذاکره با گوگل اقدام کردهایم تا این شرکت بتواند دغدغههای موجود را در این زمینه حل کند اما نوع برخورد گوگل با ایران بسیار متفاوت است.
وی در پاسخ به مهر درباره مشکلات فنی موجود که باعث قطع سرویس جیمیل شده است تاکید کرد: مشکلی در وزارت ارتباطات برای سرویس دادن در این زمینه وجود ندارد و مذاکراتی صورت گرفته که به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.
موضوع جی میل را بزرگ نکنید
وی اضافه کرتد: توصیه میکنیم که موضوع را بیش از اندازه بزرگ نکنید و با ارائه این سوال که اگر مسدود شدن جیمیل از طرف شرکت گوگل و مانند مابقی تحریمها اتفاق میافتاد آن وقت کاربران ایرانی همین عکسالعمل را نشان میدادند، گفت: نباید زمانی که یک اتفاق در یک مورد خاص میافتد همه چیز را تحتالشعاع قرار دهیم.
معاون وزیر ارتباطات در زمینه آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات نیز گفت:هم اکنون بیش از ۴۷ هزار بخش از دستگاههای اجرایی به این شبکه متصل شدهاند و پیشبینی میشود فاز نخست پیادهسازی این شبکه تا پایان امسال اجرایی شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه تا پایان مهرم ماه فاز نخست شبکه ملی سلامت با اتصال بیش از ۱۰ هزار نقطه به شبکه ملی اطلاعات عملیاتی میشود، گفت: در همین حال فاز نخست شبکه ملی مدارس که اتصال ۴۴ هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات را ممکن میکند و نیز فاز نخست شبکه آموزش مالیاتی در راستای اتصال به شبکه ملی اطلاعات به بهرهبرداری میرسد.
وی مرحله بعدی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات را پیادهسازی دیتاسنتر استانی و دیتاسنتر ملی در حوزه دستگاههای اجرایی برشمرد و گفت: تا پایان امسال به اشتراک گذاری اطلاعات دستگاهها و پیادهسازی خدمات دولت الکترونیک را اجرایی میکنیم.
پیاده سازی اینترنت ملی برای ۱۵ درصد کاربران خانگی تا پایان سال
این مقام مسئول در وزارت ارتباطات از پیاده سازی شبکه ملی اینترنت برای ۱۵ درصد کاربران خانگی تا پایان امسال خبر داد و گفت: به لحاظ اجرایی مشکلاتی در پیاده سازی شبکه ملی برای کاربران خانگی وجود ندارد و پیشبینی میشود تا پایان برنامه پنجم توسعه ۶۰ درصد کاربران خانگی بتوانند از شبکه ملی اطلاعات استفاده کنند.
- ۹۱/۰۷/۰۹