مشکل توسعه اینترنت پرسرعت مربوط به شرکتهای PAP است
یکی از مدیران یک شرکت PAP(مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت پر سرعت) گفت: بیشترین مشکلات مربوط به واگذاری و توسعه خطوط اینترنت پر سرعت ( (ADSLمربوط به شرکتهای PAPاست.
" علی کبیری" در گفت و گو با ایرنا افزود: مشکلات کندی واگذاری اینترنت پر سرعت بیشتر از اینکه با مخابرات ارتباط داشته باشد به PAPها مربوط است.
وی تاکید کرد: رقابت حذفی رقیبان بین مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت باید از بین رفته و انرژی این مراکز در این زمینه صرف نشود و تنها رقابت در زمینه ارایه خدمات با کیفیت به کاربر معطوف شود.
وی ادامه داد: از نظر بازار و تقاضا مشکلی وجود ندارد، اما اگر بحث ساختار انتقال اصلاح شود و بستر مخابرات نیز همگام با مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت پر سرعت پیش رود، تا حدودی کارها انجام شده است.
کبیری تحقق دولت، آموزش و بانکداری الکترونیک را نیازمند دو اقدام ذکر کرد و گفت: شرکتهای PAPباید اقدام به تشکیل تشکل صنفی شرکتهای PAP کنند تا تجربههای دبیرخانههای شرکتهای PAPدر این تشکل بیشتر متبلور و عملی شود.
وی یادآور شد: در این تشکل میتوان نسبت به پایین آوردن هزینههای فرهنگسازی ، نظارت و کنترل بیشتری بر بازار و هماهنگی اقدام کرد.
این کارشناس گفت: با این کار میتوان بار کاری را که بر دوش مخابرات و دولت است بین شرکتهای PAPتقسیم کرد.
کبیری افزود: در طول برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده است یک میلیون و ۵۰۰هزار پورت اینترنت پر سرعت در سطح کشور راه اندازی شود و از این تعداد، یک میلیون و ۲۵۰هزار پورت را باید بخش خصوصی راه اندازی کند.
وی افزود: یعنی ۱۱شرکت PAPکه مجوز ارایه اینترنت پر سرعت را دارند، در پایان برنامه پنج ساله چهارم توسعه باید این مقدار پورت را راهاندازی کنند.
وی تاکید کرد: بر این اساس این ۱۱شرکت خصوصی باید سالانه ۳۱۲هزار و ۵۰۰پورت نصب راه اندازی کنند، یعنی هر شرکت باید سالانه ۲۸هزار و ۴۰۰ پورت اینترنت پر سرعت راه اندازی کند که با اهداف برنامه چهارم همگام باشد.
کبیری گفت: ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران در حال حاضر ۱۰درصد است و تا پایان برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده که ضریب نفوذ اینترنت به رقم ۳۰درصد برسد.
این کارشناس اظهار داشت: تعداد کاربران اینترنت در حال حاضر ۷میلیون و ۵۰۰هزار نفر است و با احتساب ضریب ۳۰درصد نفوذ اینترنت در پایان برنامه چهارم به ۲۱میلیون کاربر باید افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: تا پایان برنامه چهارم اگر ۱۰درصد از ۲۱میلیون نفر پیش بینی شده، جذب اینترنت پر سرعت شوند ما به حدود دو میلیون و ۱۰۰هزار پورت اینترنت پر سرعت نیاز داریم، در صورتی که در طول برنامه چهارم توسعه پیش بینی یک میلیون و ۵۰۰هزار پورت اینترنت پر سرعت شده است.
وی ادامه داد: کاربران اینترنت پر سرعت در حال حاضر حدود ۵هزار نفر هستند.
- ۸۴/۰۹/۰۱