ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

در تعطیلات اخیر مجلس شورای اسلامی تعدادی از نمایندگان به هزینه شرکت نیمه دولتی ایرانسل به آفریقای جنوبی سفر کردند تا از زیرساخت‌های مخابراتی آن کشور بازدید کنند.

در مورد سفرهای خارجی نمایندگان، معمولاً مسوولان مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران اطلاعات نمی‌دهند و سفر اخیر تعدادی از نمایندگان به آفریقای جنوبی به عنوان مهمان شرکت ایرانسل نیز پس از پیگیری و سماجت یک خبرنگار جسور، افشا و به رسانه‌ها کشده شد و چه بسا برخی از سفرهای خارجی که به دعوت شرکت‌هایی دیگر انجام می‌شود که هیچگاه افکار عمومی از انجام آن و فواید آنها برای مجلس و کشور مطلع نشده و نمی‌شوند.

هر چند شان بسیاری از نمایندگان بالاتر از این است که در این قبیل سفرها نمک‌گیر میزبان خود شوند و بخواهند بعدها در رای‌گیری‌ها و تصمیمات قانون‌گذاری و نظارت جبران کنند اما شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی مسوولان دولتی و حتی افراد پولدار بخش خصوصی تلاش داشته‌اند تا با پرداخت وجوه به نمایندگان، رای آنها را به نفع خود تصاحبت کنند. اقدام معاونت حقوقی و مجلس رییس جمهور در اهدای چک‌های 5 میلیونی به برخی نمایندگان به بهانه تعمیر مساجد حوزه‌های انتخابیه (!) در ایام قبل از استیضاح آقای کردان در سال 78 و یا پرداخت وجه نقد به رییس‌ مجلس ششم و بردن تعدادی از نمایندگان آن دوره به سفر دبی و تقدیم هدایا در آن سفر از سوی شهرام جزایری و متعاقب آن مصوبه مجلس ششم در تکلیف به بانک‌ها برای پرداخت راحت‌تر تسهیلات به متقاضیان مثل شهرام جزایری، نمونه‌های مشهوری از تلاش برخی دولتمردان و ثروتمندان پرنفوذ برای تحت نفوذ درآوردن نمایندگان مجلس است.

چهار سال پیش تعدادی از نمایندگان مجلس هفتم برای پیشگیری و منع دولتمردان و ثروتمندان در تطمیع نمایندگان، طرح «حفظ منزلت مجلس» را تهیه و تقدیم کردند. اگر این طرح قانونی به تصویب می‌رسید، نمایندگان دیگر اجازه نداشتند در سفرهای کاری یا تفریحی مهمان شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی شوند و حق دریافت هیچ‌گونه هدیه به هیچ عنوان و بهانه‌ای هم نداشتند. ضمناً هیات رییسه مجلس هم مکلف بود کلیه هزینه‌های انجام صحیح و کامل وظایف نمایندگی (از جمله هزینه‌های سفر نمایندگان) را پرداخت کند.

طرح حفظ منزلت مجلس در دوره هفتم تقدیم و اعلام وصول شد اما به دلیل مخالفت تعدادی از چهره‌های پرنفوذ هیچگاه مطرح نشد و در دوره هشتم هم به دلیل افزایش قدرت همان افراد پرنفوذ، حتی تقدیم هم نشده است.

تلاش برخی دولتمردان و ثروتمندان برای اعمال نفوذ در نمایندگان واقعیتی تلخ است که «واقعیت» دارد. این تلاش‌ها هر چند همیشه در پوشش و ظاهری تمیز و بعضاً‌ مذهبی (مانند کمک به مساجد یا کمک به ایتام) انجام می‌شود اما باطنی به شدت کثیف، آلوده و مشمئز کننده دارد و تلاش مرتکبان آن در توجیه ردوبدل شدن این پولها هدیه‌‌ها و هزینه‌های سفرها معمولاً برای افکار عمومی اقناع کننده نبوده و نیست.

در مورد سفر اخیر برخی نمایندگان عضو کمیته مخابرات مجلس به آفریقای جنوبی برای بازدید از امکانات و تاسیسات مخابراتی آن کشور، شرکت میزبان (ایرانسل) در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که این سفر به درخواست معاونت مجلس وزارت ارتباطات انجام پذیرفته است که در این صورت باید گفت چشم ما روشن! و عذر بدتر از گناه.

وزارت ارتباطات که باید ناظر بر عملکرد و خدمات ایرانسل باشد، از این شرکت خواسته تا نمایندگان مجلس را که باید ناظر بر عملکرد وزارت ارتباطات باشند، به سفر خارجی ببرد! چشم ملت روشن.
منبع : سایت الف

  • ۸۸/۰۵/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">