نگرانی کنگره آمریکا از ادغام برنامههای فیسبوک
تلاش فیس بوک برای ادغام قابلیت پیام رسان سه برنامه فیس بوک مسنجر، اینستگرام و واتس اپ موجب نگرانی برخی نمایندگان کنگره این کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بیزینس اینسایدر، با ادغام بخش گپ سه برنامه یادشده، کاربران آنها میتوانند بدون خروج از محیط هر برنامه با کاربران دو برنامه دیگر گفتگو کنند.
این مساله نگرانیهایی را در مورد نقض حریم شخصی افراد ایجاد کرده، زیرا استفاده از پیامرسان فیس بوک به صورت گمنام ممکن نیست. این در حالی است که کاربران اینستگرام و واتس اپ میتوانند گمنام باقی بمانند که با همگرایی سه پیام رسان افشای هویت همه کاربران برنامه های مذکور تسهیل میشود.
این سه برنامه در مجموع در ماه 2.5 میلیارد نفر کاربر دارند و لذا هر گونه تغییر در آنها پیامدهای گستردهای را برای کاربران اینترنت در سراسر جهان به همراه میآورند.
برخی کارشناسان معتقدند، این تغییر با قدرت و انحصار فیس بوک در دنیای مجازی میافزاید و رو خانا نماینده دموکرات کنگره آمریکا از کالیفرنیا نیز چنین نظری دارد. به اعتقاد وی اقداماتی از این دست نشانه انحصارطلبی فیس بوک است و باید برای جلوگیری از تداوم آن اقداماتی انجام شود.
وی در این مورد گفته است: تصور کنید اگر فیس بوک مجبور شود با اینستگرام و واتس اپ رقابت کند چگونه دنیایی داشتیم. اما در وضعیت فعلی نگرانی های زیادی در مورد نقض حریم شخصی و آسیب دیدن منافع مشتریان وجود دارد.
ران ویدن دیگر سناتور دموکرات نیز در این زمینه به صراحت اظهار نگرانی کرده و افزوده در مورد نیات فیس بوک برای ادعام بخش پیام رسان سه برنامه مذکور ابهامات و سوالات زیادی وجود دارد و این امر امنیت و قابلیت رمزگذاری واتس اپ را تضعیف خواهد کرد.
تا ۲۰۲۰ نهایی می شود؛
ادغام قابلیت گپ پیام رسان فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ
فیس بوک قصد دارد قابلیت گپ پیام رسان فیس بوک و نیز بخش تبادل پیام برنامه های اینستاگرام و واتس اپ را در یکدیگر ادغام کند تا گفتگوی کاربران این سه برنامه با یکدیگر تسهیل شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان بی سی، این تغییرات سیاست های حریم شخصی برنامه های مذکور را نیز تغییر داده و مشابه با فیس بوک خواهد شد. این امر از هم اکنون موجب برخی نگرانی ها شده است.
بر اساس اطلاعاتی که در این زمینه برای اولین بار در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده، شخص مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس بوک حامی این تغییر و یکپارچگی بخش گفتگوی سه برنامه یادشده است. احتمالا این تغییرات تا سال ۲۰۲۰ نهایی خواهد شد.
این تغییرات به معنای ادغام سه برنامه یادشده نیست و آنها کماکان به صورت مستقل موجود خواهند بود، اما از این پس یک کاربر اینستاگرام به راحتی می تواند از داخل محیط این برنامه با فردی در واتس اپ گپ بزند.
علاوه بر این هر سه برنامه در زمان گپ از قابلیت رمزگذاری کامل برخوردار خواهند بود تا داده ها در زمان انتقال از کاربری به کاربر دیگر افشا نشوند. مجموع کاربران فعال این سه برنامه در ماه به ۲.۵ میلیارد نفر می رسد و لذا این تغییرات ممکن است مانع از مهاجرت کاربران به برنامه های رقیب و افزایش جذابیت آنها شود.
فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ را به ترتیب در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ خریداری کرد و در حال حاضر به علت اختلاف نظرهای شدید بنیانگذاران برنامه های یادشده با زاکربرگ هیچ یک از آنها دیگر در فیس بوک کار نمی کنند. در سال گذشته برایان اکتون بنیانگذار واتس اپ از کاربران خواست تا از فیس بوک برای جلوگیری از نقض حریم شخصیشان خارج شوند. کوین سیستورم و مایک کیرگر موسسان اینستاگرام هم در سپتامبر گذشته فیس بوک را ترک کردند.