ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

واگذاری 5 درصد دیگر مخابرات در هفته آینده

| چهارشنبه, ۲۳ مرداد ۱۳۸۷، ۰۴:۳۲ ب.ظ | ۰ نظر

گردهمایی مدیران عامل مخابرات استان‌ها در مورد پروانه شرکت مخابرات ایران با حضور وزیر ارتباطات، رییس هیأت مدیره و مدیر عامل مخابرات ایران روز سه‌شنبه برگزار شد.

به گزارش عمومی شرکت مخابرات ایران محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تبریک به مدیران برای ورود مخابرات به بورس گفت: از آنجا که سهم مخابرات در بازار سرمایه اکنون رقمی بین 8 تا 9 درصد است، پس نمی‌توان منکر نقش مهم این شرکت در بورس اوراق بهادار شد و مخابرات می‌تواند به عنوان شرکتی پیشتاز بر شرکت‌های دیگر بورس نیز تأثیر بگذارد.

سلیمانی افزود: بازیگران اصلی بازار سرمایه، مردم هر کشور هستند و ما در روز شنبه میزان اعتماد مردم به این شرکت را دیدیم و می‌خواهیم که این اعتماد را حفظ کرده و توسعه دهیم.

وزیر ارتباطات ورود شرکت مخابرات به بورس را از نظر اجرایی و مدیریتی بی‌نظیر دانست و گفت: این کار کارشناسی شده، نتیجه هم زبانی مدیران بخش‌های مختلف مخابرات با یکدیگر بود و بار اصلی آن برعهده مدیر عامل شرکت، صابر فیضی بود که با وجود تمام موانع و سختی‌ها مقاومت کرد و بهترین هماهنگی را در امور به وجود آورد.

سلیمانی افزود: تجربه شرکت مخابرات ایران در زمینه خصوصی‌سازی باید در هفت یا هشت جلد کتاب چاپ شود و در اختیار دیگر سازمان‌های در آستانه خصوصی‌شدن، قرار گیرد.

وی استقبال جهانی شرکت‌های تجاری، اپراتوری و خدماتی را از خصوصی‌سازی مخابرات ایران بی‌نظیر دانست و گفت: مخابرات تنها شرکت دولتی بود که اصحاب رسانه از دیگر کشورها برای گزارش لحظه به لحظه ورود آن به بورس حضور داشتند. وی افزود: ما می‌خواهیم با برداشتن گام‌های بلند، کل سهام مخابرات را سریع‌تر واگذار کنیم و به این ترتیب باید به شرایط و قوانین و مقررات جدید اشراف داشته باشیم و تغییر و تحولات را به سرعت در ساختار مخابرات اعمال کنیم.

سلیمانی ادامه داد: باید به کندی و کرختی سیستم دولتی پایان دهیم و همه مسائل را با شفافیت کامل بیان کنیم.

وی پرداختن به مسائل اقتصادی و حقوقی را از مهمترین فعالیت‌ها عنوان کرد و گفت: باید واحد مطالعاتی اقتصادی در اداره‌ها ایجاد کنیم زیرا بحث اقتصاد در بازار سرمایه بسیار مهم است و نکته دیگر مسائل حقوقی است که باید در سازمان‌ها تقویت شود و قوانین و مقررات جدید به سرعت عملی شود.

زیرا اکنون سهامداران ما، تک تک مردم هستند که شامل 40 درصد افراد حقیقی و 60 درصد افراد حقوقی می‌شوند.
* رئیس هیات مدیره مخابارت ایران: رقبای ما بیشتر شده‌اند

وفا غفاریان، رییس هیأت مدیره مخابرات، پیاده‌سازی اصل 44 با ورود مخابرات به بورس را ابتدای راه دانست و گفت: تا پیش از ورود مخابرات به بورس، مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره فقط با بازار خدمات سروکار داشتند اما اکنون وضع فرق کرده و با ورود مخابرات به بازار سرمایه، ذینفعان جدید پیدا شده و بحث سود و زیان برای سرمایه‌گذاران اهمیت دارد.

غفاریان افزود: اکنون علاوه بر توجه به معیارهای قبلی، نظیر دایری، منصوبه و ضریب نفوذ، باید به میزان سود سالانه و EPS هم دقت کرد و ما اکنون پاسخگوی کسانی خواهیم بود که در بازار سرمایه عمل می‌کنند پس باید با افزایش سودآوری و قدرت نفوذ، جذابیت مخابرات را برای سرمایه‌گذاران بیشتر کنیم.

رییس هیأت مدیره درباره رقابت مخابرات با دیگر شرکت‌های بورسی گفت: اگر نتوانیم با شرکت‌های بورسی رقابت کنیم به مشکل خواهیم خورد. ما پیش از این فقط با اپراتور دوم یا چند شرکت PAP رقابت داشتیم ولی اکنون وضع فرق کرده است.

غفاریان درباره ویژگی‌های بازار سرمایه گفت: اول از همه، اطلاعات باید در بازار سرمایه شفاف باشد. پیش از این اطلاعات فقط در مجمع و هیأت مدیره مطرح می‌شد ولی الان بورس، بازرسانی دارند که حق دخول در آمارها و حسابرسی‌های مالی را دارند و در صورت نیاز به مراجع قضایی مراجعه می‌کنند. بنابراین حساسیت کار بالاست و هر نوع آمار و اطلاعاتی در قیمت سهام تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه دارد: سهامداران بازار سرمایه فقط یکی دو شاخص را می‌شناسند. پس تمام خلاقیت و تجربه مدیران یا کیفیت شبکه ارتباطی باید با زبان این شاخص‌ها بیان شوند. برای مثال اگر ما بخواهیم کارا بودن یک فناوری را برای استفاده در پروژه‌ای نشان دهیم باید با ارقام EPS بگوییم که سودآور است یا خیر.

رییس هیأت مدیره مخابرات افزود: تغییر شرایط برای مدیران هم به منزله فرصت است هم تهدید. اگر مدیران خودشان را با شرایط وفق دهند و روحیه فعالی داشته باشند از فرصت استفاده خواهند کرد.

وی در بخشی از صحبت‌های خود، با توصیه به مدیران گفت: نظام‌های مالی سازمان‌ها را تقویت کنید زیرا اگر چنین نباشد ما نمی‌توانیم در بورس پاسخگو باشیم. حسابرسی‌ داخلی باید به خوبی انجام شود و ارایه صورت‌های مالی دوره‌ای اجتناب‌ناپذیر است. که اگر تعلل کنید، نماد مخابرات سریع حذف می‌شود و اگر ما پاسخگو نباشیم، مجمع، حتی می‌تواند هیأت مدیره و مدیر عامل را عوض کند.

غفاریان افزود: دیگر هر نوع فعالیت جدیدی برای گرفتن مجوز به مصوبه بورس نیاز دارد و نمی‌توانیم کاری که خودمان تشخیص می‌دهیم، سرمایه‌گذاری کنیم. در اینجا بورس، ابزار حکومتی برای حفظ سرمایه مردم است. پس باید برای همه پروژه‌ها طرح توجیهی قوی داشته باشید و اگر لازم شد حتی مشاور بگیرید.

وی گفت: باید بگویم که از اعلام نظرات مبهم اجتناب کنید و در ارائه گزارش به اصحاب رسانه دقت بیشتری نمایید زیرا یک اعلام نظر یا آمار و ارقام حدودی می‌تواند در سهام ما و EPS تأثیر منفی داشته باشد.
* مدیر عامل مخابرات ایران: بلوک اول سهام مخابرات در 15 ثانیه به فروش رفت

صابر فیضی، مدیر عامل مخابرات ایران در رابطه با ورود مخابرات به بورس گفت: یکی از بحث‌های ورود به بورس، بحث‌های مالی و موارد مختلف شرکت بود که ما هیچ شرط شرکت‌های سهامی عام را نداشتیم ولی با توجهات دکتر الهام، وزیر دادگستری و دستور آقای شاهرودی این امر اتفاق افتاد و با دو ماه تلاش نامه بورس ما حاضر شد و در بورس عرضه شدیم.

وی ادامه داد: قیمت هر سهم ابتدا با 430 ایستگاه بورس از قیمت 80 تومان شروع شد و در نهایت قیمت، 150 تومان اعلام شد.

فیضی افزود: بلوک اول در 15 ثانیه به فروش رفت، بلوک دوم در 2 دقیقه و بلوک سوم پس از سه دقیقه توقف و در مجموع در 8 دقیقه تمامی 5 درصد سهام مخابرات به فروش رفت. به علاوه 20 درصد هم با همین قیمت به عنوان سهام عدالت عرضه می‌شود و 5 درصد به اضافه 20 برابر حقوق و مزایا برای کارکنان در نظر گرفته شده است و تا آخر هفته باید تمامی اطلاعات کارکنان را به بورس بدهیم.

وی گفت: 5 درصد سهام مخابرات متعلق به کارکنان هم هفته دیگر واگذار می‌شود.

  • ۸۷/۰۵/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">