آخرین وضیعت خنده حلال در فضای مجازی
چندی پیش وقتی حجت الاسلام قرائتی پیشنهاد ایجاد سایت خنده حلال را مطرح کرد بسیاری از کارشناسان با استقبال از آن راه اندازی چنین سایتی را یک ضرورت برای فضای سایبری کشور دانستند اما همچنان از سوی متولیان اوقات فراغت اهتمامی برای اجرای این طرح دیده نمی شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محسن قرائتی چندی پیش در همایش تجلیل از خدمات ارزنده وی به عنوان معلم نمونه قرآن پیشنهاد قابل تاملی ارائه کرد. مبتکر و بنیانگذار ستاد اقامه نماز و ستاد زکات در این مراسم گفت: اسلام همان طور که عزاداری دارد خنده هم دارد، در غیر ایام عزاداری باید مردم را با خندههای حلال بخندانیم و من هم تصمیم دارم در این جهت سایت خنده حلال راهاندازی کنم. در پی پیشنهاد این معلم خوشنام قرآن، شهرداری تهران برای راه اندازی آن اعلام آمادگی کرد.
4 شرط قرائتی برای ایجاد سایت خنده حلال
قرائتی نیز شروطی را برای ایجاد این سایت اعلام کرد: اول حضور و نظارت یک شخص اسلام شناس بر مطالب و محتویات سایت. دوم سایت نباید موجب غفلت مردم شود. سوم طنزهای به کار رفته حکمت آموز باشد. سوم اقوام و مردم مناطق را مورد تمسخر قرار ندهند. چهارم سایتی مفرح و حلال باشد.
مردم به طنز حلال نیازدارند
محمد سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی در گفتگو با خبرنگار مهر ظهور غم و شادی در جامعه را منوط به عملکرد دولتها عنوان کرد و افزود: کاهش آمار فقر، بزهکاری، فساد، رونق اقتصادی و کاهش بیکاری از مهمترین عوامل کاهش دهنده استرس در جامعه و ایجاد کننده بستر شادی میان شهروندان است. در واقع حذف موانع استرس زا در جامعه خود به خود ایجاد شادی می کند.
وی افزود: پیشنهاد حجت الاسلام قرائتی برای ایجاد سایت خنده حلال یک آغاز است تا به نسل جوان جامعه اعلام شود که دین و شریعت منافاتی با شادی و خنده ندارد و حتی بارها و بارها در احادیث و روایات بیان شده که شاد کردن یک مومن موجب ریزش گناهان می شود.
سادات منصوری اظهار داشت: با تامل به رفتار و کردار کودکان در می یابیم که آدمی فطرتا شاد است و باید این شادی را همچنان در وجود خود نگاهدارد.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مردم از فیلمهای طنز حتی بدون کیفیت استقبال بیشتری نسبت به فیلمهای جدی می کنند گفت: وقتی شهروندان حاضرند هر هفته برای دیدن فیلم طنز قهوه تلخ جدا از خوب یا بد بودن آن هزینه کنند نشان از نیاز جامعه به ساخت برنامه های طنز و شادی دارد.
سادات منصوری گفت: همانطور که با وجود خطهای قرمز ساخت برنامه های طنز بسیار سخت است ایجاد چنین سایتی به عنوان خنده حلال هم در نوع خود سخت است که امیدواریم این طرح به درستی اجرا شود.
برخی کارشناسان بر این باورند با توجه به عبوس تر شدن جامعه نسبت به سالهای گذشته نیاز مردم به برنامه های شاد و مفرح دو صد چندان شده است ولی متاسفانه صدا و سیما و مسئولان فرهنگی از ایجاد شادی در جامعه امروزی غافل مانده اند. برخی کارشناسان در گفتگو با مهر ایجاد سایت خنده حلال را بی تاثیر و برخی دیگر تاثیرگذار دانستند.
همچنین منتقدان بر این باورند که هر چند فضای سایبری ایران نیازمند ایجاد فضاهایی برای شادیهای حلال است ولی برای راه اندازی سایتهای اخلاقی متناسب با تفکرات و نیازمندیهای قشر جوان باید مطالعه دقیق و استفاده از کارشناسان اجتماعی و آسیب شناسان انجام شود تا تمامی ابعاد جامعه شناختی، اخلاقی، حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و نیازهای روز کاربران اینترنتی در نظر گرفته شود.
شادی خصوصیت مومن است
پروفسور حسین باهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شادی در ذات انسان است گفت: انسان شاد شعف دارد و وقتی هم که شعف داشته باشد شرف هم دارد و به نظر من عموم آدمهای بی شرف آدمهای منقبضی هستند. امام صادق(ع) هم اولین ویژگی یک مومن را داشتن صورتی بشاش و شاد عنوان کرده اند و در جای دیگر در مورد دین فرموده اند مگر دین چیزی جز محبت و نیکی کردن است.
وی افزود: چهره های عبوس و برخوردهای طلبکارانه که امروز در جامعه باب شده است پیش از این نبوده است.
پروفسور باهر اظهار داشت: در میان گویندگان و مجریان تلویزیونی آنهایی محبوب ترند که شادتر و با لبخند صحبت می کنند و در میان سخنوران هم آقایان الهی قمشه ای و حجت الاسلام قرائتی محبوبیت بیشتری دارند چون کلامشان طیبات است.
این استاد جامعه شناس گفت: ایجاد چنین سایتی می تواند تا گستردگی شبکه اجتماعی ملی پیش برود ولی نباید برای آن شرط و شروطی گذاشت چون اگر لازمه ایجادش شرعی بودن آن است خود این لازمه سلامت سایت را تضمین می کند.
-----------------
گزارش از سید هادی کسایی زاده
- ۹۰/۰۴/۰۴