ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آغاز ایجاد زیرساخت 3 میلیون پورت پرسرعت

| شنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۸۸، ۰۷:۲۷ ب.ظ | ۰ نظر

معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات با اشاره به مصوبه هیات وزیران در خصوص راه‌اندازی سه میلیون پورت پرسرعت توسط شرکت مخابرات در سال جاری گفت: هم اکنون برنامه ریزی در30 استان کشور آغاز شده است.

علیرضا صیدی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مصوبه هیات وزیران در سال 87 مبنی بر راه اندازی سه میلیون پورت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران در یک سال باقی مانده از برنامه چهارم، گفت: پس از ابلاغ مصوبه دولت، برنامه ریزی در30 استان کشور آغاز شد.

وی افزود: برای دست یابی به این مهم نیاز به شبکه‌ای داشتیم که بتواند این سه میلیون پورت پر سرعت را زیر بار ببرد. بر همین اساس برنامه ریزی برای ایجاد شبکه تجمیع پهنای باند در این استان ها آغاز و پس از نهایی شدن طرح به همه استان ها ابلاغ شد .

صیدی افزود: شبکه تجمیع در واقع شاهراهی است که زیر ساخت لازم به منظور ارائه خدمات باند پهن را برای لایه ACSESS در تمام استان فراهم می‌کند.

به گفته وی، پورت‌های ACSESS می تواند یک پورت ADSL، تامین کننده‌ پهنای باند شبکه خصوصی مجازی یک سازمان یا یک شرکت اینترنتی که خدمات اینترنت کابلی یا بی سیم ارائه می دهد، باشد.

معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران خاطر نشان کرد: 80 درصد سرمایه گذاری که در استان ها در قالب این طرح در حال انجام است، روی شبکه تجمیع و 20 درصد روی پورت‌های ADSL است.

معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران در ادامه یادآور شد: با توجه به تفاوت شرایط استان‌ها از لحاظ جغرافیایی، بازاریابی تعداد پورت‌های مورد نیاز و جمعیت استان، RFE (پیش نویس) طرح تجمیع در هر استان متمایز با دیگر استان‌ها بود و در حال حاضر نیز مراحل انجام کار در استان‌ها متفاوت پیش می‌رود.

وی ادامه داد: برخی استان‌ها در حال برگزاری مناقصه‌اند، دربعضی استان‌ها برنده مناقصه مشخص شده و در برخی دیگر نیز قرارداد بسته شده و منتظر تحویل تجهیزات و نصب آن هستند.

صیدی افزود: با در نظر گرفتن این مسائل پیش بینی میزان زیر بار رفتن شبکه تا پایان سال بسیار سخت خواهد بود اما اگر تا انتهای سال جاری حداقل چند درصد از شبکه هم زیر بار برود می‌توانیم ادعا کنیم شروعی است برای جهش بزرگی که شرکت مخابرات قول داده است.

معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران در پاسخ به این سوال که در سه سال اول برنامه پنج ساله چهارم، بخش خصوصی و شرکت‌های اینترنتی عهده‌دار ارائه پورت‌های پر سرعت بودند و اکنون با ورود شرکت‌های مخابرات استانی در بحث ارائه پورت‌های پرسرعت تعامل این دو بخش چگونه خواهد بود، گفت: تسریع در روند اجرای شبکه اینترنت پر سرعت کشور یک نیاز است و این شبکه باید دیر یا زود از یک زیرساخت باند پهن جامع برخوردار شود تا بتواند تقاضای روز افرون جامعه را در ارائه باند پهن جوابگو باشد.

وی خاطر نشان کرد: در صورت عدم وجود این شبکه ارائه پهنای باند مناسب حتی به شرکت های اینترنتی هم امکان پذیر نخواهد بود و از نبود این شبکه همه حتی شرکت های خصوصی متحمل زیان خواهند شد .

صیدی با اشاره به افزایش تقاضای پهنای باند طی سال گذشته، گفت: طبق آمارهای موجود طی سال گذشته رشد 80 درصدی در پهنای باند در خواستی داشتیم که این امر گویای این مطلب است که با افزایش محتوا ، فناوری اطلاعات کاربردی تر و در نتیجه نیاز به پهنای باند بیشتر خواهد شد که این افزایش 80 درصدی درخواست ثابت پهنای باند در یک سال بیانگر ظرفیت بالای کار در این زمینه است.

به گفته وی، همین امر ثابت می کند حتی با ورود شرکت مخابرات و فعالیت در کنار بخش خصوصی، بازهم ظرفیت برای حضور در بازار پورت پر سرعت ایران فراوان است.

به گزارش فارس، طبق پیش‌بینی برنامه پنجم توسعه حدود 9 میلیون پورت پرسرعت برای کشور مورد نیاز است که با احتساب سه میلیون پورتی که در برنامه چهارم ایجاد خواهد شد این رقم به 12 میلیون افزایش خواهد یافت.

  • ۸۸/۰۳/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">