آیا پیامکهای ناموفق در شبکه ایرانسل هزینه دارد؟
دریافت هزینه پیامکهای به مقصد نرسیده توسط اپراتورهای تلفن همراه از مشترکان تلفن همراه یکی از چالشهای قدیمی در حوزه ارتباطات کشور است. موضوعی که بارها توسط رگولاتوری به اپراتورها اخطار داده شد که براساس قانون آنها حق دریافت هزینه پیامکهایی که به مقصد نمیرسند را از مشترک ندارند. اما با انجام یک آزمایش ساده میتوان دریافت که کدامیک از اپراتورها همچنان در این زمینه تخلف میکنند و جالب اینکه رگولاتوری با اینکه این تخلف کاملا محرز است تاکنون اقدامی جدی در جهت برخورد با این تخلفات انجام نداده است.
ایرانسل هزینه پیامکهای ناموفق را از مشترکان میگیرد
هفته گذشته علیرضا قلمبر دزفولی، مدیرعامل ایرانسل در نشست خبری سالانه خود گفت: اپراتور دوم هزینه پیامکهای به مقصد نرسیده را از مشترکان دریافت نمیکند.
این در حالی است که این موضوع با ارسال یک پیامک از خط ایرانسل اعتباری به یک شماره ایرانسل دیگر که قطع است و یا وجود خارجی ندارد، مشخص میشود که ایرانسل بابت پیامکهای به مقصد نرسیده از مشترکان هزینه دریافت میکند. این آزمایش برای سیمکارتهای همراه اول نیز به همین شکل مورد تست قرار گرفت که مشخص شد اپراتور اول کشور بابت پیامکهای به مقصد نرسیده از مشترکان هزینهای دریافت نمیکند.
اجازه نمیدهیم کسی حق مشترکان را پایمال کند
رییس سازمان تنظیم مقررات در پاسخ به اینکه چرا ایرانسل بابت پیامکهای به مقصد نرسیده از مشترکان هزینه دریافت میکند، گفت: این موضوع قبلا به اپراتورها اخطار داده شده بود و هیچ کدام از اپراتورها حق ندارند از این بابت از مشترکان خود هزینه دریافت کنند.
محمد کرمپور افزود: صحت این موضوع به سادگی توسط مشترکان قابل بررسی است به نحوی که اگر پیامکی از سیمکارت اعتباری ارسال شود و به مقصد نرسد و از این بابت شارژ مشترک کم شود تخلف اپراتور محرز است.
وی با بیان اینکه این موضوع سریعا توسط معاونت نظارت سازمان مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: شک نکنید که رگولاتوری در جهت دفاع از حقوق مشترکان سریعا این موضوع را بررسی خواهد کرد و اجازه نمیدهیم که حقوق مشترکان در این زمینه
پایمال شود.
وی در پاسخ به این موضوع که برخی از توجیحات همانند در دسترس نبودن مشترک، پر بودن حافظه گوشی و غیره توسط مدیران اپراتورها در این مواقع استفاده میشود قابل پذیرش است یا خیر، بیان کرد: در صورتی که این موضوع هم درست باشد زمانی باید شارژ مشترک کسر شود که پیامک حاوی موفقیت آمیز بودن ارسال پیامک برای فرستنده ارسال شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات افزود: اپراتور تنها در این زمان میتواند بابت ارسال پیامک مشترک را شارژ کند نه اینکه به محض ارسال پیامک چه به مقصد برسد یا نرسد مشترک هزینه آن را پرداخت کند.
کرمپور گفت: در صورت محرز بودن این تخلف از سوی ایرانسل حتما با این اپراتور برخود خواهد شد و اپراتوردوم موظف است درآمد پیامکهایی که از این طریق کسب کرده را به مشترکان بازگرداند.
فروش سیمکارت بیشتر از ظرفیت، عامل اصلی تخلف
هرچند در دسترس نبودن مشترک، پر بودن حافظه گوشی و غیره میتواند دلیلی بر نرسیدن پیامک به مقصد باشد اما کارشناسان این حوزه اعتقاد دارند بالاترین سهم بروز اختلال در دریافت پیامک کوتاه توسط مشترکان، به فروش بیش از حد سیمکارت بدون توجه به ظرفیت فعلی شبکه مربوط میشود. بر همین اساس و با توجه به ماهیت قابل ذخیره بودن پیامک کوتاه، چنانچه گوشی تلفن همراه گیرنده پیامک خاموش و یا صندوق پیامک آن، ظرفیت دریافت پیام جدید را نداشته باشد، اپراتور میتواند با ذخیره و ارسال کردن پیام در زمان در دسترس بودن گیرنده در شبکه، از ناموفق بودن ارسال آن جلوگیری کند اما با توجه به افزایش تعداد مشترکان، اپراتور اقدام به کاهش فوقالعاده زمان ذخیرهسازی و به تبع آن کاهش تعداد دفعات تلاش برای ارسال پیامک کرده است.
استفاده از نرمافزار تشخیص پیامکهای ناموفق در همراه اول
همراه اول با نصب نرمافزار تشخیص پیامکهای ناموفق روی سیستم موفق به تشخیص ناموفق بودن پیامکها شده و هزینه آن از مشتری دریافت نمیشود.
یکی از مسایل مورد بررسی در این طرح، عمل کردن این نرمافزار روی تمامی گوشیهای تلفن همراه موجود در بازار است که با حصول اطمینان از این بخش، روند اجرایی شدن این طرح آغاز شده است. به گفته مدیران اپراتور اول کشور، این اقدام در راستای افزایش سطح کیفی خدمات تلفن همراه انجام و با عملیاتی شدن آن برخی هزینههای زاید از فهرست پرداخت مشتریان حذف شده است.
این در حالی است که ایجاد عرصه رقابت در حوزه تلفن همراه به تلاش اپراتور اول برای جلب رضایت مشترکان منجر شد که حذف هزینه پیامکهای به مقصد نرسیده نیز از جمله آنها محسوب میشود.
گفتنی است، هم اکنون نرخ هر پیامک لاتین ٢٢٢ریال و نرخ پیامک فارسی ٨٩ریال محاسبه میشود.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۰/۰۸/۰۷