ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ابهام در ادغام شوراهای موازی

| دوشنبه, ۱۳ آذر ۱۳۸۵، ۰۷:۵۵ ب.ظ | ۰ نظر

پیشنهاد طرح ادغام شورای عالی اطلاع‌رسانی‌، شورای عالی امنیت فضای تبادل اطلاعات و شورای عالی انفورماتیک در شورای عالی فن‌آوری اطلاعات کشور، مدتی پیش به منظور کاهش مراجع موازی و افزایش کارآیی امر سیاستگذاری فن‌آوری اطلاعات در سراسر کشور به شورای عالی اداری ارایه و نظرات مختلفی پیرامون آن اظهار شد.

به گزارش خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان و متخصصان بر این موضوع تاکید کردند که وجود موازی کاری، امر مثبتی نیست و عواقب خوبی به دنبال ندارد، بنابراین باید با انجام کارشناسی‌های لازم شوراهای موازی در حوزه‌ی IT در هم ادغام شوند و نباید با این موضوع به صورت احساسی برخورد کرد و باید با متمرکز کردن فعالیت‌های IT تلاش داشته باشیم تا تصمیم‌گیری‌ها از یک مجرا انجام شوند.
فعالیت‌ها باید در شوراهای IT کانالیزه شود

یک کارشناس در این باره معتقد است: فعالیت‌های IT در شوراها باید کانالیزه شده و بدون دیدگاه‌های سیاسی و بر اساس چارچوب‌های فنی به آن‌ها نگاه شود، زیرا وجود تعدد در تصمیم‌گیری و عدم ارتباط باعث اتلاف منابع و تصمیم‌گیری‌های موازی می‌شود، بنابراین باید در زمینه‌ی ادغام کارشناسی‌های لازم انجام شود؛ زیرا شاید بعد از بررسی به این نتیجه برسیم که ادغام این سه شورا، در یک شورا نتیجه‌بخش و مثبت نخواهد بود.

منصور ندافیون با بیان این‌که تعدد تصمیم‌گیری قطعا در هر حوزه‌ مناسب نیست و نتایج مثبتی نخواهد داشت، به خبرنگار ایسنا گفت: باید بر متمرکز کردن فعالیت‌های IT تلاش داشته باشیم تا تصمیم‌گیری‌ها از یک مجرا انجام شده و به جامعه‌ منتقل شوند و در این صورت، به طور قطع، این حرکت و ادغام، اقدام مثبتی خواهد بود و نتایج خوبی نیز به دنبال خواهد داشت.

به گفته‌ی وی، باید فعالیت و عملکرد شوراهایی که قرار است درهم ادغام شوند، به طور کامل بررسی شده و ادغام و قرار گرفتن آن‌ها در یک ردیف به طور کامل کارشناسی شود و از طرفی این موضوع نیز بررسی شود که آیا اصولا این شوراها باید تحت نظر یک شورا قرار بگیرند؟

سازمان مدیریت بهترین مکان برای طرح ادغام است

اما دبیر پیشین شورای عالی انفورماتیک در این رابطه معتقد است که با نگاه به شرح وظایف فعلی شورای عالی فن‌آوری اطلاعات، طرح ادغام شوراها و سپردن فن‌آوری اطلاعات کشور به وزارت ICT کار درستی نخواهد بود.

دکتر محمد سپهری‌راد گفت:‌ با نگاه به شرح وظایف شورای عالی انفورماتیک، این گونه که هست، با طرح ادغام موافق نیستیم؛ چراکه تدوین وظایفی که با امر زیرساخت فاصله دارد برای وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات کار درستی نیست.

به گفته‌ی وی بخشی از وظایف شورای عالی انفورماتیک مربوط به نظام مهندسی و کارهایی است که باید زیر نظر سازمان مدیریت قرار گیرد و اگر قرار باشد شوراها با شرح وظایف فعلی یک جا در شورای عالی IT ادغام شوند، باعث می‌شود که وزارت ICT درگیر کارهایی شود که هیچ ارتباطی با آن ندارد؛ اگر این وظایف را تفکیک و هر کدام به جایی که مرتبط با آن است، فرستاده شود، وضعیت بهتر می‌شود.

او عقیده دارد که برخی از کارهای شورای انفورماتیک دقیقا مرتبط با سازمان مدیریت است، IT به دلیل فرابخشی بودن باید در حوزه‌ای قرار گیرد که وظایف آن حوزه نیز فرابخشی باشد، سازمان مدیریت و ریاست جمهوری می‌توانند جایگاه مناسبی باشند، اما برای این که IT از حوزه‌ی تسلط وزارتخانه‌ی خاصی خارج شود، سازمان مدیریت به دلیل فرابخشی بودن که برای همه‌ی کشور برنامه‌ریزی می‌کند، بهترین مکان برای طرح ادغام است.
فعالیت‌های IT یک مدیریت قوی و واحد نیاز دارد

یک مدیر فن‌آوری اطلاعات هم در این باره گفت: از آن‌جا که حوزه‌ی فعالیت‌های شوراهای مذکور زیر مجموعه‌ی فن‌آوری اطلاعات است، لذا وجود سه شورای جداگانه در این حوزه باعث می‌شود IT کشور از انسجام بالایی برخوردار نشود و نیاز است یک مدیریت قوی و واحد کل فعالیت‌های IT کشور را انجام دهد.

حسین طالبی معتقد است: ادغام این سه شورا از نظر علمی‌، منطقی و مدیریتی، کار صحیحی است؛ اما نحوه‌ی ادغام آن‌ها و این که کدام شورا بماند و ترکیب این سه شورا با چه نامی‌ فعالیت کند، به اعتقاد من مهم نیست، بلکه مهم آن است که یک ساختار و به طور کلی یک نهاد مسوولیت IT کشور را برعهده بگیرد.

او ادامه داد: این نهاد باید از قدرت اجرایی بالایی برخوردار باشد که بتواند کل IT کشور را که موتور حرکت نظام اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور است، مدیریت و اداره کند.

به اعتقاد وی، بالاترین مقام IT کشور باید در درجه‌ی اول به کارشناسان، متخصصان و مدیران اجرایی در این حوزه اعتماد کند، اما از طرفی نظارت کلان داشته باشد؛ زیرا برای دخالت‌های جزیی، توان و زمان مناسب را ندارد و این باعث کندی پیشرفت فعالیت‌های IT می‌شود چراکه این نهاد باید سیاست‌های کلان را انجام دهد.
شورای عالی IT آمادگی پذیرش و ادغام شوراها را در خود ندارد

رییس کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی رایانه‌یی استان تهران گفت: شورای عالی فن‌آوری اطلاعات به لحاظ ستادی و دبیرخانه‌یی آمادگی پذیرش و ادغام شوراهای IT را در خود ندارد.

محمودرضا خادمی ‌در این باره گفت: در حال حاضر شورای تازه تاسیسی مانند شورای عالی فن‌آوری اطلاعات با تمام ساز و کارهای قانونی که دارد، به لحاظ ستادی و دبیرخانه‌یی هنوز آمادگی پذیرش ادغام این شوراها را ندارد.

او ‌تاکید کرد:‌ برای این ادغام باید بررسی‌های لازم انجام شود و به فرصت زیادی نیاز است و کاری نیست که در مدت کوتاهی انجام پذیرد؛ زیرا شورایی که قرار است چند شورای فعال IT در آن ادغام شوند، باید به لحاظ ستادی و دبیرخانه‌یی آنقدر قوی و فراگیر باشد که بتواند وظایف شوراهای دیگر را که وظایف سنگینی به عهده دارند، عهده‌دار شود.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: اگر هم قرار است چنین ادغامی ‌صورت گیرد، باید با یک کار کارشناسی سنگین و طولانی مدت انجام شود و اگر هم موازی کاری‌هایی با هم دارند، باید با انجام مطالعات و اتخاذ تمهیدات لازم باهم یکی شوند که البته در شرایط فعلی ادغام آن‌ها را به دلیل مهیا نبودن ساز و کار اجرایی و ساختاری به صلاح نمی‌دانم.
بحث فن‌آوری اطلاعات یک بحث فرابخشی است

خسرو سلجوقی - کارشناس فن‌آوری اطلاعات - دراین باره گفت: اگر شوراهای موازی در هر موضوعی و نه فقط مباحث مربوط به فن‌آوری اطلاعات، وجود داشته باشند، طبیعتا با ایجاد موازی کاری نمی‌توانند به صورت موفق عمل کنند و بهتر است یک سازمان یا مرکز خاصی متولی این موضوع در کشور باشد.

وی در ادامه گفت: به دلیل این که IT یک بحث فرابخشی است، جایگاهش در جایی مانند سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یا ریاست جمهوری است و در جای دیگری ازجمله بخش خصوصی جوابگو نخواهد بود.

او معتقد است: ادغام این شوراها در جایی مانند وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات نیز پاسخگو نخواهد بود و این وزارتخانه نمی‌تواند در این رابطه موفق عمل کند.

این کارشناس فن‌آوری اطلاعات در ادامه با تاکید بر ضرورت ادغام این شوراها گفت: از آن جا که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نقش بهتری در توزیع منابع می‌تواند داشته باشد، به نظر می‌رسید این موضوع به عنوان یک معاونت در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور جایگاه مناسب‌تری داشته باشد.

شورای عالی اطلاع‌رسانی از مقوله‌ی ادغام خارج است

اما دکتر حمید شهریاری - دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی - با بیان این که کار این شورا به شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط است، بنابراین بحث ادغام آن منتفی است، گفت: در رابطه با ادغام شوراهای موازی در حوزه‌ی IT و این که شامل چه شوراهایی می‌شود، اطلاع چندانی ندارم.

شهریاری در ادامه یادآور شد: این بحث مربوط به شوراهایی در داخل دولت است و برخی اخبار مبنی بر ادغام شورای عالی اطلاع‌رسانی صحیح نیست و این شورا در لیست این ادغام قرار ندارد.

وی با بیان این که شورای عالی اطلاع‌رسانی زیر مجموعه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و طبیعتا این شورا باید در این مورد تصمیم‌گیری کند، گفت: تا آن جا که ما اطلاع داریم دولت هم اگر بخواهد کاری در این زمینه انجام دهد، نسبت به سه شورایی این ادغام را انجام می‌دهد که زیرمجموعه‌ی خودش هستند.

دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی پیش از این و در زمان تصویب پیشنهاد ارایه‌ی طرح ادغام شورای عالی اطلاع‌رسانی‌، شورای عالی امنیت فضای تبادل اطلاعات و شورای عالی انفورماتیک در شورای عالی فن‌آوری اطلاعات کشور گفته بود که اگر درنهایت تصویب رییس جمهوری این باشد که باید این ادغام صورت بگیرد، ما هم تبعیت می‌کنیم، اما پیشنهادهای خود را خواهیم داد؛ چه بسا پیشنهاد کنونی هم خیرخواهانه است و اگر در ساختار درستی شکل بگیرد، امر مبارکی است.

اما پیگیری‌ها خبرنگار ایسنا برای گفت‌وگو با دبیر شورای عالی فن‌آوری اطلاعات درباره‌ی طرح ادغام شوراهای موازی IT و اینکه طرح مذکور در چه وضعیتی است، به نتیجه نرسید.

  • ۸۵/۰۹/۱۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">