احتمال تغییر شیوه فیلترینگ در ایران
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از احتمال فیلترینگ اینترنت در لایه دسترسی به جای اعمال در گیتوی، برقراری ارتباط تلفا و تفتان تا پایان سال خبر داد.
به گفته وی فعلا فیلترینگ یکپارچه است اما ممکن است در آینده براساس سیاستهای موجود تغییراتی اعمال شود؛ ممکن است اعمال فیلترینگ از گتوی (get way) به لایه دسترسی (ACCESS) منتقل شود؛ که با توجه به این موضوع که قاعدتا حجم اطلاعات بیشتر میشود پیچیدگیهای خاص خود را خواهد داشت.
فارس: قبلا گفته بودید که فیلترینگ در کشور به صورت یکپارچه انجام میشود تا از فیلتر سلیقهای و نامنظم توسط شرکتها جلوگیری شود، اما علیرغم این موضوع همین الان نیز تفاوتهایی در دسترسی برخی شرکتها دیده میشود.
خسروی: خیر، هیچ تفاوتی وجود ندارد. درحال حاضر فیلتر در گتوی انجام میشود؛ فیلتر پهنای باندی که از طریق ما (شرکت زیرساخت) ارائه میشود یکسان و یکپارچه است و تفاوتی در دسترسی سرویس ISP ها وجود ندارد. تنها سازمان فیزیکی نظری است که فیلتر پهنای باندشان را خودشان انجام میدهند.
فارس: قبلا گفته بودید ممکن است در آینده سازوکار فیلترینگ تغییراتی کند.
خسروی: فعلا فیلترینگ یکپارچه است اما ممکن است در آینده براساس سیاستهای موجود تغییراتی اعمال شود؛ ممکن است اعمال فیلترینگ از گتوی (get way) به لایه دسترسی (ACCESS) منتقل شود؛ که با توجه به این موضوع که قاعدتا حجم اطلاعات بیشتر میشود پیچیدگیهای خاص خود را خواهد داشت.
فارس: چرا با توجه به قیمت متوسط خرید هر Stm1 حدود 14 هزار دلار، هر Stm1 را 37 میلیون میفروشید؟
خسروی: در قضیه فروش پهنای باند ما اصلا دنبال سود نیستیم، فقط براساس هزینهها به مشتری میفروشیم. با توجه به روند کاهشی قیمت پهنای باند بینالملل، هر ساله طرح تجاری فروش پهنای باند را بازنگری و بررسی میکنیم و براساس آن قیمت پهنای باند را کاهش میدهیم؛ امسال نیز قیمت پهنای باند را کاهش دادیم و 20 درصد کاهش قیمت خوبی بوده است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم پهنای باند را افزایش بدهیم.
فارس: این 20 درصد به آن قضیه که شرکتها مدارک ببرند رگولاتوری، اگر رگولاتوری تائید کرد معرفی شوند به زیرساخت فرق دارد؟
خسروی: آن قضیه مسائلاش جداست. قیمت کل پهنای باند را برای کل مشتریان 20 درصد به ازای هر STM1 که 155 مگابیت است از 46 به 37 میلیون کاهش کاهش دادیم. بیشترین پهنای باند ما در جنوب از کابل فالکون است و در شمال نیز از طریق روس تلهکام و ترک تلهکام است.
فارس: تکلیف دو تعاونی اوریجینیت کار "تلفا "و "تفتان " چه شد؟
خسروی: تجهیزات درگاه بینالمللشان در مرحله سفارش قرارداد است؛ پس از رسیدن تجهیزات تمام شرکتهای اوریجینیتکار میتوانند در قالب 2 تعاونی از طریق سوئیچ IP بینالملل ما، سرویس خود را برقرار کنند. امیدواریم در 6 ماهه دوم و قبل از پایان سال برقرار شود. البته تاکید میکنم که این 2 تعاونی فقط در زمینه اوریجینیشن فعالیت خواهند کرد و مجاز به فعالیت در زمینه ترمینیشن نیستند.
فارس: با توجه به اینکه وزیر در برنامه سالگرد شرکت زیرساخت در صحبتهایشان در بهکار بردن عبارت " شرکت زیرساخت ارتباطات " و نام صحیح شرکت زیرساخت تاکید داشتند، تصمیم به اصلاح نام شرکت ندارید؟
خسروی: فرقی نمیکند. باید با کمک شما اسم درست را جا بندازیم. درگذشته پیشنهاداتی دادیم اما در مجمع خیلی استقبال نشد. یک بار نیز این مسئله را به مجمع بودیم و در مجمع دیدیم اصلا یک چیزهای دیگر گفته شد و از خیرش گذشتیم. الان دیگر دنبالش نیستیم، دنبال این هستیم که نام درست را با کمک شما جا بندازیم. فعلا تصمیمی برای تعویض نام شرکت نداریم، گفتیم نام "شرکت زیرساخت ارتباطات را با کمک شما جا بیندازیم.
فارس: مردم همیشه به رایگان بودن کدهای 096 عادت کرده بودند، چرا 096 هزینهدار شد؟
خسروی: این خبر را سازمان تنظیم مقررات باید اعلام میکرد نه ما؛ اما به علت اینکه یک سری کارهای اجرایی آن در رابطه با نامبرینگ توسط مجمع ما انجام میشد این مسئله نیز توسط مجمع ما اعلام شد.
××096 برابر مصوبه سازمان تنظیم مقررات که به کدهای خدماتی سر و سامان داده است و آیین نامه و قانون و مقررات برای آن تعیین کرده، دیگر رایگان نیست. زیرا در خود مخابرات استانها مسائل و مشکلاتی به وجود آمده بود. مخابرات استانها دیگر روتینگ ( Routing ) این شماره را انجام نمیدادند و میگفتند به چه حسابی این کار را انجام دادیم.
به خصوص الان که مخابرات خصوصی شده دیگر دلیلی ندارد این کار را انجام دهند و تشکیلات و تجهیزات خود را درگیر کنند، بدون اینکه درآمدی داشته باشند. این قضیه باید سر و سامان داده میشد که آییننامهی آن مدت زیادی در سازمان تنظیم مقررات بررسی و در نهایت تصویب شد که در حال حاضر ابلاغ شده است.
فارس: هزینه آن نسبت به تعرفه مکالمه معمولی برای مشترک زیاد است؛ 373 ریال از طریق تلفن ثابت و 521 ریال از طریق همراه اول.
خسروی: با توجه به اینکه از سراسر کشور با این شماره تماس گرفته میشود به طور متوسط یک تعرفه flat (ثابت) برای آن تعیین شده است.
فارس: وقتی یک سایت فیلتر میشود در صفحه مربوط به فیلترینگ، آدرس filter@dci.ir به عنوان پل ارتباطی میان کاربران و "کمیته تعین مصادیق " نمایش داده میشود تا کابران از طریق این آدرس نظرات و احیانا گزارشهای خود را به کارگروه منتقل کنند. چرا اطلاعات وبسایت شرکت زیرساخت در دامنه پست الکترونیک filter@ dci.ir قرار دارد؟
خسروی: نه، محتوی سایت ما با آنها یکی نیست. اصلا امکان نداره.
... پس از به یقین رسیدن ....
خسروی: این سایت برای چندماه پیش است. سایت قدیمی است. البته نباید این طور باشد. باید برداشته شود. البته قبلا نیز آدرس سایت ماdci نبود.
فارس: وقتی یک ارتباط بی الملل قطع شد براساس SLA چگونه خسارتهای قطعی را دریافت میکنید؟
خسروی: براساس قراردادی که شرکتهای تامینکننده با واگذاری مدارات میبندند به هر صورت که دیده شده باشد انجام میشود. برابر قرارداد خسارت قطعی گرفته میشود و برابر قراردادی که با مشترک داریم خسارت قطعی برای آنها نیز کسر(لحاظ) میشود.
وقتی ارتباطی قطع میشود بنابر قراردادی که با آنها داریم برابر با زمان قطعی هزینهها پرداخت نمیشود. در حال حاضر میزان قطعی به سمت صفر میل کرده است؛ از طرف دیگر مهمترین مسئله این است که با قطع یک مسیر، ارتباط ما قطع نشود.
سیاستی که ما به خرج دادهایم این بوده که از یک مسیر به بینالملل وصل نباشیم، بلکه از چندین مسیر متصل باشیم تا قابلیت اطمینان بالا رود و در حال حاضر با کابلهای مختلفی در دنیا متصل هستیم.
چند وقت پیش اتفاقی در دریای مدیترانه رخ داد که در اثر آن هیج مشکلی برای ما به وجود نیامد، در حالی که در کشورهای دیگر مانند عربستان سعودی ارتباط به طور کامل و به مدت بیش از یک هفته تا 10 روز مختل شد؛ این از آن جت است که ما ظرفیت خوبی را از مسیر زمینی شمال، روسیه و ترکیه برقرار کردهایم و در حال حاضر در پهنای باند ارتباطات بینالملل در وضعیت پایداری قرار داریم.
فارس: در پروژه IN سهم شرکت زیر ساخت و مخابرات تهران چقدر است؟
خسروی: یک توافقی در این زمینه انجام شده که در مراحل نهایی است و در دستور کار هیئت مدیره شرکت قرار دارد.
این مسئله را به این صورت حل کردیم که به دلیل اینکه تجهیزات شبکه IN در شرکت زیر ساخت است، نگهداری را ما انجام دهیم، بازاریابی و ارائه سرویس توسط مخابرات استانها و با مدیریت شرکت مخابرات استان تهران انجام شود و سهم هر طرف نیز در این توافقنامه مشخص است؛ براساس ارائه سرویسهای مختلف هر یک از طرفین سهم خود را در این قضیه میبرند.
سهم هر طرفین (سهم استان مبدا و سهم استان معین) از در آمد مشخص است؛ استان معین استان تهران است.
- ۸۹/۰۷/۱۳