احتمال حذف وزارت ارتباطات از وزارت زیربنایی
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از احتمال حذف وزارت ارتباطات از مصوبه تشکیل وزارت امور زیربنایی در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه خبر داد.
سلیمان جعفرزاده نماینده مردم ماکو و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به ایراد شورای نگهبان به مصوبه ادغام وزارتخانههای راه، مسکن و ارتباطات گفت: شورای نگهبان در رابطه با شرح وظایف وزارت امور زیربناییایراد گرفته و این ایراد، مخالفت با اصل ادغام نیست.
وی افزود: احتمالاً اصلاحات لازم در خصوص تشکیل وزارت امور زیربنایی طی امروز و فردا در کمیسیون اجتماعی اعمال شده و گزارش آن نیز به صحن علنی ارسال خواهد شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: کمیسیون پیش از این فعالیتهایی برای ادغام وزارتخانهها انجام داده بود که نهایتاً به این نتیجه رسید که با تشکیل وزارت ورزش، مجموعاً ده وزارتخانه در یکدیگر ادغام میشود، روشی که با آن مفاد ماده 53 برنامه پنجم نیز محقق میشود.
جعفرزاده با تأکید بر اینکه احتمالاً ادغام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارتخانههای راه و مسکن منتفی خواهد شد، گفت: ما در طرح قبلی کمیسیون، ادغام وزارت ارتباطات را فقط با وزارت راه پیشبینی کرده بودیم نه مسکن و در این بین وزارت مسکن را با چند وزارت دیگر به عنوان وزارت امور زیربنایی تعریف کرده بودیم.
وی همچنین اظهار داشت: در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی موضوع حذف وزارت ارتباطات از پروژه ادغام 3 وزارتخانه و ایرادات شورای نگهبان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پیوستن وزارت ارتباطات علت مخالفت شورای نگهبان با وزارت امور زیربنائی
در همین رابطه معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه انسانی رئیس جمهور نیز گفت: دولت شرح وظایف وزارت امور زیربنایی را تقدیم مجلس کرده اما طرح مجلس مبنی بر افزودن وزارت ارتباطات به این وزارتخانه موجب مخالفت شورای نگهبان شده است.
احمد بزرگیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا» در خصوص اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر مغایر بودن تشکیل وزارت امور زیربنایی با اصل 133 قانون اساسی اظهار داشت: در این زمینه باید منتظر واکنش مجلس باشیم.
وی افزود: مجلس میتواند نظر شورای نگهبان را بپذیرد و ادغام دو وزارتخانه مسکن و راه و ترابری را بپذیرد و ادغام وزارت ارتباطات با این دو را لغو نماید.
بزرگیان راه حل دوم مجلس را اصرار بر مصوبه خود دانست که در این صورت مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رفت.
معاون تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تصریح کرد: همانگونه که برخی نمایندگان مجلس هم در این مدت در مصاحبهها اشاره کردند با توجه به برنامههای مفصلی که برنامه پنجم برای وزارت ارتباطات دیده است، ادغام وزارت ارتباطات با راه و مسکن منطقی به نظر نمیرسد.
وی در توضیح اعلام نظر شورای نگهبان گفت: دولت شرح وظایف وزارت زیربنایی را تقدیم مجلس کرده اما طرح مجلس مبنی بر افزودن وزارت ارتباطات به این وزارتخانه موجب این اعلام نظر شورای نگهبان شده است.
بزرگیان با بیان اینکه بحث ادغام باید توسط دولت صورت گیرد ادامه داد: اقدام مجلس برای ادغام وزارتخانهها با صدر ماده 53 مغایر است.
این مقام مسئول گفت: همچنین عکسالعمل متخصصین فناوری کشور و برخی از نمایندگان مجلس نیز نشان داد که این کار، اقدام جالبی نبوده است.
وی گفت: ما معتقدیم مجلس میتواند لایحه دولت در ادغام دو وزارتخانه راه و مسکن را بپذیرد و برای تایید به شورای نگهبان ارسال کند و امیدواریم این کار انجام شود.
- ۹۰/۰۳/۲۲