ادامه کشمکشها بر سر ساماندهی قاچاق مکالمات اینترنتی
شرکت ارتباطات زیرساخت برای ساماندهی بازار تلفن اینترنتی با برگزاری مزایده تبادل ترافیک بین الملل، 5 شرکت خصوصی را واجد شرایط ارائه خدمات تلفن اینترنتی معرفی کرد که این موضوع بار دیگر با اعتراض شرکتهای فعلی ارائه دهنده خدمات VOIP در کشور روبرو شد.
به گزارش خبرنگار مهر، خردادماه امسال شرکت ارتباطات زیرساخت، تبادل بخشی از ترافیک تلفن اینترنتی وارده بین الملل (ترمینیشن) را با استفاده از تجهیزات و امکانات فنی خود به مزایده گذاشت تا به شرکت هایی که دارای مجوز فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هستند فرصت داده شود در این عرصه حضور یابند.
به موازات انجام این مزایده و به دنبال ساماندهی بازار تلفن اینترنتی خارجه بین الملل - اورجینیشن و از سرگیری فعالیت بخش خصوصی فعال در حوزه VOIP، شرکت ارتباطات زیرساخت مذاکره برای انعقاد قرارداد با دو تعاونی "تفتان" و "تلفا" متشکل از شرکتهای عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای و انجمن شرکتهای اینترنتی را در دستور کار قرار داد و حتی گفته می شد که این مذاکرات نهایی شده و بزودی چهارچوب ارائه خدمات تلفن اینترنتی بر بستر IP توسط این دو تعاونی مشخص خواهد شد.
اما روز گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت با اعلام نتایج مزایده تعیین پیمانکاران تبادل ترافیک بین الملل، ارائه خدمات تلفن اینترنتی را در دو بخش اورجینیشن و ترمینیشن به 5 شرکت داخلی واگذار کرد که این امر اعتراض تعاونی های "تفتان " و "تلفا" را برانگیخت.
براین اساس شرکت های آریا رسانه تدبیر (شاتل) ، شرکت توسعه ارتباطات پارس، تراشه سبز، پارس ارتباط و پیشگامان کویر یزد به عنوان شرکتهای واجد شرایط برای تبادل ترافیک بین الملل زیرساخت معرفی شدند که قرارداد این شرکت ها یکساله و قابل تمدید تا دو سال خواهد بود.
شرکتهای اینترنتی: مزایده ابطال نشود شکایت می کنیم
به گزارش مهر، انجمن شرکت های اینترنتی ایران در واکنش به اعلام برندگان مزایده تبادل ترافیک بین الملل بیانیه ای خطاب به کمیسیون معاملات شرکت ارتباطات زیرساخت صادر کرد که در آن موارد تخلف شرکت ارتباطات زیرساخت در تغییر شرایط مزایده تبادل ترافیک وارده بین الملل را اعلام و از شرکت زیرساخت خواست تا در مهلت قانونی مقرر نسبت به رفع تخلف اقدام کند و در غیر اینصورت انجمن شرکتهای اینترنتی ناگزیر به انعکاس موضوع به مراجع ذیربط در جهت ابطال مزایده خواهد بود.
شرکت زیرساخت: شانتاژ رسانه ای را تنها راه حل باقی مانده فرض نکنید
به گزارش مهر، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ابهام های واردشده از سوی انجمن شرکت های اینترتی ایران غیرواقعی عنوان کرد و در پاسخ به این ابهامات گفت: باتوجه به اساسنامه، شرکت ارتباطات زیرساخت تنها متولی حاکمیتی VOIP درسطح کشور است.
محمود خسروی با بیان اینکه در سالهای گذشته تعدادی شرکت از اداره های دیتای شرکتهای مخابراتی استانی مجوز فعالیت یک ساله فعالیت VOIP به صورت اورجینیشن را دریافت کردند ادامه داد: در آن زمان توسط سازمان تنظیم مقررات اعلام شد تا اطلاع ثانوی و تا زمان ساماندهی و تعیین تکلیف انجام فعالیت VOIP توسط شرکت ارتباطات زیرساخت این شرکتها به فعالیت خود ادامه دهند. بنابراین مجوزهای داده شده درشرایط کنونی از اعتبار ساقط است.
وی با اشاره به حمایت شرکت زیرساخت و هماهنگی مراجع ذیصلاح که باعث تشکیل دو شرکت تعاونی "تفتان" و " تلفا" شد افزود: قرارشد بدون تشریفات مزایده این دو شرکت تعاونی به عنوان پیمانکار شرکت زیرساخت فعالیت کنند اما متاسفانه این شرکتها یک سال ونیم وقت شرکت ارتباطات زیرساخت را تلف کردند و تاکنون بیش از دهها جلسه رایزنی و هماهنگی با آنها برگزارشد که به نتیجه نهایی نرسید.
خسروی تصریح کرد: برغم دید مثبت شرکت ارتباطات زیرساخت نسبت به تقاضاهای این تعاونی ها ، این شرکت ها از امضاء قرارداد دسرباز زدند و همواره شانتاژ رسانه ای را تنها راه حل باقی مانده فرض کردند.
وی ادامه داد: در مزایده ای که در خصوص VOIP برگزارشد 19 شرکت، اسناد را خریداری و 12 شرکت با قبولی شرایط، اسناد مورد نیاز را ارائه کردند و در این میان کمیته فنی و بازرگانی زیرساخت با بررسی های صورت گرفته پنج شرکت را برنده این مزایده اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد که این شرکت همچنان از همکاری با تعاونی های تلفا و تفتان در صورت پذیرفتن شرایط زیرساخت استقبال می کند.
- ۹۰/۰۶/۲۲