ارسال پیامکهای تبلیغاتی ادامه دارد
با گسترش سرویس پیامک اپراتورهای مخابراتی در کشور و استفاده گسترده شرکتهای تبلیغاتی از این ابزاربرای جذب مخاطب بیشتر کار به جایی رسید که برخی مشترکان از دریافت پیامکهای تبلیغاتی ناراضی بوده و تمایلی برای دریافت این پیامکها نداشته و خواستار قطع ارسال پیامهای کوتاه تبلیغی به تلفن همراه خود بودند.
برخی معتقدند ارسال پیامکهای تبلیغاتی ناخواسته و متعدد برروی تلفن همراه مشترکان ایرانی، مغایر با حقوق شهروندان جامعه اطلاعاتی است و به اعتقاد کارشناسان توجه نکردن به نیاز کاربر دریافتکننده پیامک تبلیغاتی و بی توجهی به فواصل منطقی ارسال پیامکهای تبلیغاتی، مهمترین عامل شکست اهداف تبلیغاتی ارسالکنندگان پیامکهای بازرگانی به شمار میآید.
پس از این جریان کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با رویکرد رعایت حقوق مشترکان، تمامی اپراتورها را موظف کرد برای ارائه خدمات پیامک انبوه در قالب اطلاعرسانی، خبری، تبلیغاتی، بازی و سرگرمی و موارد مشابه، قبل از شروع ارائه خدمات و پس از تائید این کمیسیون، مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح قانونی دریافت کرده و پس از تائید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی ارائه خدمات را آغاز کنند.
براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تمامی اپراتورها باید ضمن اطلاعرسانی مناسب درباره نوع خدمات پیامک انبوه، قبل از ارسال پیامک، موافقت مشترک را دریافت کرده و قبل از هرگونه اقدام، راهکارهای اجرایی این کار را با رگولاتوری هماهنگ و تائیدیه لازم را دریافت کنند.
براساس این مصوبه در هرگونه خدمات پیامکی محتوایی که برای مشترک هزینه ایجاد میکند، باید تعرفههای آن از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شود.
در این باره مدیر کل نظارت بر سرویسهای ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: در این رابطه پس از جلسات متعدد به این جمعبندی رسیدیم که به تمامی مشترکان پیامکی ارسال شود که در آن پیامک از مشترک خواسته شده که اگر به دریافت پیامک انبوه تمایل دارند پیامک خالی را به همان شمارهای که برایش پیامک نظرخواهی ارسال شده، ارسال کنند.
غلامرضا داداشزاده در گفتوگو با (ایسنا)، اظهار کرد: ارسال نشدن این پیامک توسط مشترک یعنی مشترک تمایلی به دریافت پیامک تبلیغاتی ندارد و پس از 24 ساعت سیستم بهطور خودکار و اتوماتیکوار براساس درخواست مشترکان عمل میکند.
وی ادامه داد: طی چند هفته گذشته در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در رابطه با این موضوع به اپراتورها تاکید و اعلام شد که اپراتورها به هیچ وجه حق ارسال پیامکهای انبوه را بدون رضایت مشترک ندارند.
روند ارسال پیامکهای تبلیغاتی ادامه داشت تا اینکه چندی پیش پیامهایی از دو اپراتور همراه اول و ایرانسل مبنی بر اعلام تمایل نداشتن به دریافت پیامکهای انبوه تبلیغاتی به دست برخی مشترکان رسید و عدهای از مشترکان نسبت به اعلام عدم تمایل برای دریافت پیامک اقدام کردند.
در پیامک همراه اول که در این باره به برخی مشترکان ارسال شده، آمده است: "مشترک گرامی در صورت عدم تمایل به دریافت پیامک تبلیغاتی و اطلاعرسانی عدد «1» و در صورت تمایل عدد«2 » را به شماره 8999 ارسال کنید، در صورت عدم پاسخ وضعیت جاری ادامه مییابد؛ پاسخ به این پیامک رایگان است".
مضمون پیامک ایرانسل برای نظرخواهی عدم دریافت پیامک به مشترکان این گونه است "مشترک عزیز، درصورت تمایل به عدم دریافت پیامکهای تبلیغاتی، عدد دو را به 5005 بفرستید و مهلت ارسال تا پایان اردیبهشتماه میباشد".
روابط عمومی شرکت ایرانسل همچنین در این باره توضیح داد که برخی پیامکهایی که برای مشترکین ارسال میشود، پیامکهای اطلاعرسانی و از سوی خود اپراتور است و یا برخی نیز از سوی اپراتور مقابل یا شرکتها ارسال میشود که درصورت ارسال پیامک از ایرانسل مبداء ارسال که مربوط به کدام بخش است، به جای شماره تلفن نوشته میشود و مشخص است که پیام از سوی ایرانسل است.
اما برخی از مشترکان همراه اول که عدم تمایل خود برای دریافت پیامکهای اینچنینی را اعلام کرده بودند، در تماس با خبرنگار ایسنا اعلام کردند که هنوز هم پس از ارسال پیامکی مبنی بر نداشتن تمایل دریافت پیامکهای تبلیغاتی، این پیامکها را دریافت میکنند که علت این موضوع از هر دو اپراتور در حال پیگیری است.
- ۹۱/۰۲/۲۴